ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
iphone4s_front
 
ΚΙΝΗΤΑ
|
12.12.2011 | 17:25
|

IPHONE 4S: ΤΟ REVIEW

Αξίζει να το πάρεις;

Πέρασε κάμποσος καιρός από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone 4S στην Ελληνική αγορά, ένας μήνας πια, και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μήνα είχα ένα από δαύτα και το δοκίμαζα (ευχαριστώ, COSMOTE), και έβγαλα συμπεράσματα και κατάλαβα πράγματα αλλά εν τω μεταξύ ο κόσμος ολόκληρος έγραψε review κι εσύ προφανώς τα έχεις διαβάσει όλα και τώρα ξέρεις σχεδόν τα πάντα και οπότε εγώ τώρα θα πρέπει να γράψω κάτι το νέο και το διαφορετικό για να σε βοηθήσω να πάρεις μιαν απόφαση, αν ταλανίζεσαι δηλαδή, ή να σε διασκεδάσω κάπως αν δε σε αφορά με τρόπο τέτοιο το θέμα, γράφοντας κάτι που δεν έχεις διαβάσει αλλού.

 

Οπότε δεν θα σου γράψω ότι το design του νέου iPhone είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το design του προηγούμενου iPhone (που ήταν ήδη αμφιλεγόμενο), και ότι διαφέρει μόνο σε απειροελάχιστες λεπτομέρειες που ίσα ίσα εξασφαλίζουν το ότι δεν θα πέφτουν οι γραμμούλες όταν το κρατάς, και ότι δεν θα του μπαίνουν καλά οι θήκες του παλιού μοντέλου. Ούτε θα σου γράψω πως όσο ίδιο έχει μείνει το απʼ έξω του τηλεφώνου, τόσο διαφορετικό είναι το απομέσα, με καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα και εκδοχή με 64GB χώρο, που ένας θεός ξέρει πού χρειάζεται.

 

Αυτά, υποτίθεται, τα ξέρεις.

HTC Evo3D vs HTC Sensation XE
 
GADGETS
|
06.11.2011 | 23:15
|

HTC EVO3D & HTC SENSATION XE: ΤΟ ΔΙΠΛΟ REVIEW

Δοκίμασα δύο φρέσκα Android smartphones της HTC. Το καθένα έχει μια μοναδική ιδιομορφία.

Καθώς το σύμπαν καταρρέει και το iPhone 4S έρχεται στην Ελλάδα (συμβάντα άσχετα μεταξύ τους), δοκίμασα δύο από τα φρέσκιας φουρνιάς Android κινητά της HTC, αναζητώντας μιαν απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα: Εδώ το σύμπαν χάνεται τα smartphones θα κοιτάμε; Κάθε ένα από αυτά έχει ένα ασυνήθιστο και καινοτόμο χαρακτηριστικό, αλλά κατά τα άλλα μοιάζουν πάρα πολύ, οπότε θα τα κουβεντιάσουμε δίπλα δίπλα. Η απάντηση είναι "όχι".

iPhone4S
 
ΚΙΝΗΤΑ
|
05.10.2011 | 00:07
|

IPHONE 4S

7 Πράγματα Που Πρέπει Να Ξέρεις Για Το Νέο iPhone

1. Λέγεται iPhone 4S

Και το design του είναι ολόιδιο με του 4. Πράγμα που προκάλεσε απογοήτευση.

Wi_Drive
 
GADGETS
|
03.10.2011 | 20:25
|

REVIEW: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WI-DRIVE

Είναι, στην ουσία, επέκταση μνήμης για το iPhone και το iPad. Ναι.

Κοίτα αυτό το πραγματάκι τώρα. Είναι μια σταλιά, μοιάζει λίγο με το iPhone 3GS, ελαφρύ και πλαστικό, μόνο χωρίς οθόνη μπροστά, χωρίς σχεδόν τίποτα, μόνο μιαν είσοδο για USB και ένα κουμπάκι, και τέλος. Από μέσα, όμως, έχει ένα σκληρό δίσκο SSD, από αυτούς που δεν κάνουν θόρυβο και δεν έχουν μηχανικά μέρη να χτυπάνε και είναι πολύ πολύ πιο γρήγοροι στα βασικά πράγματα (πχ: στο να ανοίγουν). Το πραγματάκι το λένε Kingston Wi-Drive και κάνει μια δουλειά και μια δουλειά μόνο: Αποθηκεύει εικόνες, τραγούδια και βίντεα και επιτρέπει σε iPhones και iPads και iPod Touches να τα παίζουν ασύρματα.

 

Πράγμα που ίσως να μην είχες καταλάβει ότι είναι μια πραγματική ανάγκη οποιουδήποτε, και τώρα που το διαβάζεις μπορεί να μην καταλαβαίνεις ακριβώς τί σημαίνει. Ας πούμε ένα υποθετικό σενάριο:
GADGETS
11.09.2011 | 21:37
htc cha cha

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ HTC CHACHA

Ένα review τεχνολογικό μα και εννοιολογικό

Το αυτοκίνητο SEAT Malaga όταν ήρθε στην Ελλάδα το είπαν SEAT Gredos, γιατί σκέφτηκαν ότι μόλις το έβλεπαν οι Έλληνες το μυαλό τους δεν θα πήγαινε στην πόλη της Ισπανίας αλλά στο πολύ κοινό και ενδημικό δίποδο είδος, κι όποιον το αγόραζε, θα τον αποκαλούσαν έτσι. Το κάνουν αυτό οι εταιρίες αρκετά συχνά: Όταν το όνομα ενός προϊόντος μοιάζει με κάποια λέξη μιας ξένης γλώσσας, συνήθως οι εταιρίες το αλλάζουν στις χώρες όπου μιλιέται εκείνη η γλώσσα. Στον παγκοσμιοποιημένο μας κόσμο αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, ωστόσο, και όταν δεν γίνεται, προκύπτουν ξεκαρδιστικές βόλτες σε ξένα σουπερμάρκετ, γεμάτες εκπλήξεις. Βλέπεις, ας πούμε, τα Φινλανδικά ψωμάκια JussiPussi ή τη μεγάλη ποικιλία Νορβηγικών προϊόντων τροφίμων Kavli και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα βγάλεις φωτογραφία για να τα στείλεις στους φίλους σου.

 

Το νέο Android κινητό της HTC, ένα περίεργο υβρίδιο με μια touchscreen κι από κάτω κανονικό QWERTY πληκτρολόγιο, ονομάζεται ChaCha. Στα εγγλέζικα αυτό προφέρεται "Τσάτσα", αλλά εδώ δεν είμαστε εγγλέζοι, οπότε αναπόφευκτα το βλέπεις και το λες "Τσατσά".

 
ΠΛΑΚΑ
|
06.09.2011 | 17:43
|

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΣ ΚΑΙ ΑΠ' ΟΛΑ

Γιατί να αφήνεις πίσω σου αυτά που σε κάνουν ευτυχισμένο;

Τώρα που οι διακοπές και επισήμως τελείωσαν, και ακόμα και οι αγανακτισμένοι (τελευταίοι, μαυρισμένοι) επέστρεψαν στην πλατεία, μπορούμε να κάνουμε μια σημειολογική κριτική πάνω στην ίδια την έννοια των Ελληνικών καλοκαιρινών διακοπών. Πιστεύω ότι, όπως πολλές άλλες (τη «δημοκρατία», το «διάλογο») την έννοια των διακοπών την έχουμε εδώ στην Ελλάδα κάπως διαστρεβλωμένη στο μυαλό μας. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά πρώτα ας ορίσουμε πού ακριβώς έγκειται αυτή η διαστρέβλωση.

motorola xoom Ανφάς
 
GADGETS
|
07.08.2011 | 17:28
|

MOTOROLA XOOM: TO REVIEW

Η πρώτη ταμπλέτα με Android Honeycomb στην Ελληνική αγορά: Είναι καλύτερο από το iPad;

Υπάρχει μία λέξη που πιο πολύ από κάθε άλλη θα διαβάσεις σε ετούτο εδώ το review, κι η λέξη αυτή είναι «iPad». Βλέπεις, στην αγορά των ιντερνεταμπλετών μέχρι τώρα είχαμε δει κάποιες αδέξιες προσπάθειες, κυρίως σε μικρότερα μεγέθη και με λειτουργικά συστήματα που μοιάζαν κινητών τηλεφώνων, και δε φτουράγαν. Μπροστά στο (φτηνότερο, πανίσχυρο) iPad δε, έμοιαζαν μισοριξιές, κακόμοιρες, απεγνωσμένες.

 

Μα να, που ξεπροβάλλει, σα ποδοβολητό σελήνης: Το Motorola Xoom (προφέρεται «Ζουμ», όπως η Xena και τα Xanax), που μου έστειλε να δοκιμάσω η COSMOTE, είναι η πρώτη ταμπλέτα που έχει μιαν αξιοπρέπεια κι ένα κύρος, που έρχεται στη μάχη με όπλα, που προσπαθεί να σταθεί όρθια στο ρινγκ για παραπάνω από ένα γύρο. Ας δούμε τη μάχη:

Samsung Galaxy S II vs. HTC Sensation
 
GADGETS
|
14.07.2011 | 03:43
|

HTC SENSATION VS. SAMSUNG GALAXY S II

Ποιο είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο στην Ελλάδα σήμερα;

Εδώ και περίπου ένα χρόνο ψάχνω. Μου ʽρχονται κινητά, τα δοκιμάζω με μιαν ελπίδα κρυφή στο φυλλοκάρδι, και μετά τα γυρνάω πίσω, κάπως απογοητευμένος. Ψάχνω το smartphone που θα μου δείξει ότι είναι καλύτερο από το iPhone 4, το καλύτερο κινητό του κόσμου, που το κουβαλώ καθημερινά στην τσέπη μου, μα όχι και στην καρδιά μου. Το ʽχω ανάγκη, αλλά ξέρεις πως εινʼ αυτά τα πράγματα, υπάρχουν κάποια κενά, κάποιες ελλείψεις που δε μʼ αφήνουν να του δοθώ. Η σχέση μας είναι θυελλώδης, περνά από κύματα, και all this time, ψάχνω.

 

Ετούτο το καυτό καλοκαίρι, και μετά από αλλεπάληλες απογοητεύσεις, έγιναν δύο πράγματα: Η HTC μου έστειλε το HTC Sensation, και η Cosmote μου έστειλε το Samsung Galaxy S II. Και τα δύο είναι ακριβά smartphones, οι ναυαρχίδες των δύο εταιριών, με οθόνες 4,3 ιντσών και Android 2.3. Τα δοκίμασα με ζήλο και πάθος, σαν πρόσκαιρες, ευκαιριακές ερωμένες.

 

Το συμπέρασμα, το οποίο θα δεις παρακάτω, ήταν μια έκπληξη.

 

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

 

lenovo thinkpad x1 (3)
 
GADGETS
|
05.07.2011 | 02:18
|

REVIEW: LENOVO THINKPAD X1

Δοκίμασα το ισχυρότερο λεπτό λάπτοπ (λέπτοπ;) της αγοράς.

Το πώς δοκιμάζεις ένα λάπτοπ είναι, ομολογουμένως, ένα θέμα. Τι κάνεις; Αρχίζεις να τρέχεις benchmarks για να δεις πόσο γρήγορα πάει, λες και είσαι το RAM, circa 1992; Βγάζεις τα κατσαβίδια και το ανασκολοπίζεις;

 

Μου στείλανε αυτό εδώ το πολυσυζητημένο λεπτό λάπτοπ («λέπτοπ»;) της Lenovo, το Χ1, το οποίο είναι πανίσχυρο και κάνει όλες τις δουλειές που μπορεί να θες να κάνεις με έναν υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά λεπτό και ελαφρύ ώστε να μπορείς να το μεταφέρεις από δω κι από κει λες και είναι νέτμπουκ. Το κράτησα για λίγο καιρό χωρίς να ξέρω ακριβώς τί να το κάνω –πόσα προγράμματα να του εγκαταστήσω; να το πετάξω κάτω να δω αν σπάει;- και τελικά κατέληξα να το χρησιμοποιώ μέσα στο σπίτι για browsing και για γράψιμο, μεταξύ άλλων και μέρους αυτού του κειμένου. Τα συμπεράσματα που έβγαλα είναι τα εξής:

GNTM: Οι Άγγελος Μπράτης, Δημήτρης Σκουλός και Γιώργος Καράβας αποκαλύπτονται στους «Κουκου»
GNTM: Οι Άγγελος Μπράτης, Δημήτρης Σκουλός και Γιώργος Καράβας αποκαλύπτονται στους «Κουκου»
Ελένη Μενεγάκη: Η σημασία της ευτυχίας & ο διάλογος με τους συνεργάτες της
Ελένη Μενεγάκη: Η σημασία της ευτυχίας & ο διάλογος με τους συνεργάτες της
Ελένη Μενεγάκη: «Αναστατώθηκα μέχρι κι εγώ που έχω τέσσερα παιδιά»
Ελένη Μενεγάκη: «Αναστατώθηκα μέχρι κι εγώ που έχω τέσσερα παιδιά»

Καρκίνος

22/06-22/07

Ξέρεις πως σαμποτάρεις όλες τις σχέσεις σου τελευταία; Αναγάγεις τον/την άλλο/η σε πρόσωπο τόσο ύψιστης σημασίας για την ευτυχία σου, που καταλήγεις να ποδοπατάς την προσωπικότητα σου κάνοντας χατίρια, για να μην τον/την χάσεις. Αν είσαι σε σχέση, σήμερα συγκρατήσου. Αν όχι, πρόσεξε ποιον/α επιλέγεις να φλερτάρεις.

Scarf top
 • Scarf top

  Scarf top

  Η τάση που αξίζει να υιοθετήσεις στα looks των διακοπών

 • 6 τρόποι να κάνεις την beauty routine σου πιο αποτελεσματική

  6 τρόποι να κάνεις την beauty routine σου πιο αποτελεσματική

  Με τα σωστά προϊόντα

 • αμυγδαλωτά νύχια

  Almond Nails

  Το it σχήμα στα νύχια για το 2020

 • TUDOR

  TUDOR

  Το νέο μοντέλο θα γοητεύσει τους λάτρεις των vintage compact ρολογιών

 • Ελένη Μενεγάκη

  Ελένη Μενεγάκη

  Τι φόρεσε στην τελευταία της εκπομπή

Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου
 • Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου

  Πρόσεχε για να έχεις!

  Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου

 • ζευγάρι, ύπνος

  Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

  Μήπως να το σκεφτείς σήμερα το βράδυ;

 • men

  Πόσο αληθινές είναι τελικά οι σχέσεις;

  10 αλήθειες που πονάνε για τις ανθρώπινες σχέσεις του σήμερα

 • Γιατί πρέπει να χαλαρώσεις λίγο με τα social media

  Γιατί πρέπει να χαλαρώσεις λίγο με τα social media

  Όλα όσα οφείλεις να προσέξεις!

 • Spiedie

  Spiedie

  Το νοστιμότερο σάντουιτς που ακούς πρώτη φορά