Follow us

Γιώργος Καπουτζίδης: Η «Εθνική Ελλάδος», οι οικονομικές του απολαβές σήμερα & οι φίλοι που χάθηκαν

Στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης για την επιτυχημένη σειρά «Εθνική Ελλάδος», αλλά και τις οικονομικές του απολαβές από την τηλεόραση. 

Εθνική Ελλάδος - Γιώργος Καπουτζίδης

Πήγε καλά το σίριαλ «Εθνική Ελλάδος».

Ναι, είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ακριβώς αυτό που θέλω να κάνω στην τηλεόραση: μια σειρά που απομακρύνεται πολύ από αυτό που βλέπουμε συνήθως, πάει λίγο παραπέρα και δεν μπαίνει μόνο στα σπίτια των τηλεθεατών. Μπαίνει και στις καρδιές τους και εμένα με βγάζει από τις ευκολίες μου. Με κάνει να ψάξω. Αισθάνομαι πιο δημιουργός από ποτέ!

Είσαι περισσότερο δημιουργός από ηθοποιός;

Ναι. Αισθάνομαι πολύ άνετα με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Είσαι και showman...

Είναι ίσως κάτι που μπορώ να κάνω καλά, ωστόσο δεν είναι αυτό που με γεμίζει. Είναι στιγμές που με ευχαριστεί. Για μια φορά στο τόσο, γιατί, αν

Γιώργος Καπουτζίδης
δεν δημιουργώ, δεν είμαι καλά.

Ποια ώρα της ημέρας σού αρέσει να δημιουργείς;

Παλιά έγραφα αργά το βράδυ. Τώρα μπορεί να ξυπνήσω το πρωί με όρεξη. Μου αρέσουν αυτές οι στιγμές. Υπάρχουν και στιγμές που πιέζομαι, ενώ άλλες περνάω τόσο καλά! Το ευχαριστιέμαι. Αποκτώ πλέον πειθαρχία που δεν είχα στο «Παρά πέντε». Μεγάλωσα μάλλον. Δεν ξενυχτάω πια. Κάποτε έγραφα μέχρι το χάραμα και κοιμόμουν το μεσημέρι.

Πότε βγαίνει καλό το δημιούργημα;

Όταν είσαι καλά. Είσαι στο θέλω σου και στον στόχο σου.

Γράφεις γιατί έχεις κοινό;

Γράφω για να εκφραστώ.

Σκιαγραφείς πολύ καλούς χαρακτήρες. Είναι βασισμένοι σε ανθρώπους που ξέρεις;

Υπάρχουν στοιχεία από ανθρώπους που ξέρω, αλλά δεν έχω αντιγράψει ανθρώπους. Δεν θα περνούσα καλά, αν αντέγραφα.

θα μπορούσες να γράψεις κάτι δραματικό;

Ναι, και είμαι σίγουρος πως θα το κάνω. Δεν μπαίνω σε καλούπια, θα ήθελα να είχε και άλλα πράγματα: αγωνία, μυστήριο. Για αυτό και δεν χρησιμοποιώ το κλασικό μοτίβο, στο οποίο βασίζονται οι μισές ιστορίες παγκοσμίως, που είναι ο έρωτας. Πιστεύω πως αυτό μπορεί να σε παγιδέψει σε κλασικά πράγματα.

Επαναλαμβάνονται οι ερωτικές ιστορίες των ανθρώπων;

Οχι απαραίτητα. Ακούς και ιστορίες που δεν τις πιστεύεις, αλλά αισθάνομαι πως στα σίριαλ έχουν ειπωθεί τα πάντα για τον έρωτα.

Σου ζητούν να γράψεις σίριαλ ή πας εσύ με δικές σου προτάσεις;

Γράφω αυτό που είναι να γράψω και βλέπω από εκεί και πέρα τι θα το κάνω. Το τελευταίο το προόριζα για ταινία. Στη συνέχεια είδα πως ήθελα να μπει στα σπίτια. Νομίζω πως με την «Εθνική Ελλάδος» ξεχρεώνω με την τηλεόραση. Εννοώ πως θα βάλω πλώρη για άλλα πράγματα μόλις παραδώσω και τα επόμενα επεισόδια.

Τα χρήματα είναι καλά;

Δεν είναι αυτά που ήταν, είναι όμως μια χαρά και δεν είμαι δέσμιος των αναγκών μου. Δεν ξοδεύω πολλά. Μου αρέσει να κάνω κανένα ταξίδι καμιά φορά.

Θυμάμαι που πριν από λίγα χρόνια είχες κάνει ένα μεγάλο ταξίδι μόνος σου. Προτιμάς τη μοναξιά ή την παρέα;

Και τα δύο έχουν την ομορφιά τους. θα μπορούσα να ξαναταξιδέψω μόνος μου. Αισθάνομαι τη μοναξιά, έχει μια γλύκα, την απολαμβάνω. Ερχεσαι πιο κοντά στον εαυτό σου. Μου αρέσει πολύ και η παρέα, όμως.

Σε ζάλισε ποτέ η πολλή δημοσιότητα;

Οχι, με το χέρι στην καρδιά. Το ευχαριστήθηκα, το απόλαυσα. Δεν είναι πάντα ευχάριστο, όταν π

Γιώργος Καπουτζίδης - εικόνα 2
.χ. έχεις την ανάγκη της μοναξιάς, της ηρεμίας και πρέπει να είσαι ξαφνικά χαρούμενος...

Μα, δεν «πρέπει».

Οχι, αλλά σκέφτομαι και λίγο τον άλλον. Είναι όμορφη στιγμή. Δεν μπορείς να του τη χαλάσεις. Ήμουν μάλλον πάντα προετοιμασμένος για όλα αυτά. Πίστευα από τα 7 ή 8 μου πως θα γινόμουν διάσημος. Δεν ήταν όμως αυτοσκοπός μου. Το ήθελα. Από τα 18 αποφάσισα πως θα γινόμουν διάσημος γράφοντας μια σειρά. Υπήρξα αναβλητικός. Πήγα στη Νομική και έπρεπε να φτάσω στο πέμπτο έτος για να πω πως ήθελα να φύγω. Δεν πήγε, πάντως, τίποτα χαμένο. Πέρασα από μια φάση ανεξαρτητοποίησης που ήταν απαραίτητη. Από τις Σέρρες στη θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα.

Ποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας σου νομίζεις ότι ενοχλεί την παρέα σου;

Το ότι έχω λίγη έλλειψη συγκέντρωσης. Είμαι λίγο στον κόσμο μου. Μερικοί το καταλαβαίνουν, άλλοι απλώς συγχύζονται. Είναι λογικό.

Ποια είναι τα προτερήματά σου που εκτιμούν οι φίλοι σου;

Είμαι ενωτικός. Η ψυχή της παρέας. Οργανωτικός. Πολλές φορές έχω έναν ηγετικό ρόλο. Το ηγέτης είναι κοντά στο δικτάτορας, όμως είμαι μάλλον ένας καλός ηγέτης. Με ενδιαφέρει το καλό της ομάδας, τους κακομαθαίνω. Ξεκινάω μια δουλειά, οργανώνω μια εκδρομή και νοιάζομαι να περάσει ο άλλος καλά!

Εσύ περνάς καλά που έχεις την έννοια;

Ελα, ντε! θα ήθελα, καμιά φορά, να έχει κάποιος άλλος την έννοια να περάσω κι εγώ όμορφα. Μου λείπει αυτό.

Εμπιστεύεσαι τους άλλους;

Τώρα πια περισσότερο. Αυτή η σειρά με βοήθησε ως άνθρωπο. Κάνω βήματα. Βαδίζω τον δρόμο που θέλω να βαδίζω. Είμαι φέτος πιο συγκεντρωμένος, χαρούμενος. Βλέπω τα καλά μου, τα άσχημά μου.

Έχεις πολλούς φίλους;

Έχω έναν καλό αριθμό φίλων, αλλά κάνω και καινούργιους. Έχω και κολλητούς. Δεν είναι τόσο εύκολο σίγουρα. Κάποιους ανθρώπους τούς αφήνεις...

Εσένα σε έχουν αφήσει;

Με τον τρόπο τους πιστεύω ναι. Δεν έχω περάσει πολλές απογοητεύσεις. Κάποια πράγματα σχεδόν τα περιμένω από τους άλλους. Επιλέγω να μην τα βλέπω για κάποιο διάστημα, αλλά μετά μπορεί να έρθουν πάλι μπροστά σου. Τα τελευταία χρόνια δεν τσακώνομαι με τους ανθρώπους όταν κάτι δεν πάει καλά. Απλώς απομακρύνομαι, διότι... τι θα γίνει αν τσακωθείς; Πάνω στην εκτόνωση ενός τσακωμού μπορεί να πεις και πράγματα πολύ άσχημα και μετά να χάσεις την ηρεμία σου.

Χάνεις την ψυχραιμία σου;

Ναι, και φωνάζω πάρα πολύ, αλλά και σε αυτό έχω βελτιωθεί τελευταία. Καταλαβαίνω τη στιγμή που χάνω την ψυχραιμία μου και έχω καταφέρει να το ελέγχω όταν είμαι μόνος μου. Έτσι μου φεύγει... Ξέρω πως σε μισή ώρα θα είμαι ήρεμος. Είναι μεγάλη κατάκτηση! Δεν χαλάω τη ζαχαρένια μου παραπάνω από ό,τι πρέπει. Δεν μπλέκω σε καυγάδες που κρατούν μέρες, σε αλληλοεξόντωση.

Είναι διαδικασία σχέσης οι καυγάδες...

Τους ανθρώπους που θέλω να έχω στη ζωή μου, γιατί καταλαβαίνω πως μου ταιριάζουν, δεν θα τους χάσω. Επενδύω στις σχέσεις, κοπιάζω. Αλλά στις σχέσεις που φέρνουν φθορά δεν θα το κάνω.

Μοιάζουν οι ερωτικές σχέσεις με τις φιλικές;

Όχι. Στις ερωτικές σχέσεις δεν υπάρχει λογική. Όλα αυτά που σου εξηγώ τόσο λογικά στις ερωτικές σχέσεις σε εμένα τουλάχιστον δεν έχουν εφαρμογή. Δεν με πειράζει να πονέσω. Μέσα στη ζωή είναι. Μια σχέση θέλει πόνο, προσπάθεια.

Άρα, δεν φοβάσαι τα συναισθήματα.

Όχι. Καμιά φορά τα σαμποτάρω. Μου αρέσουν τα συναισθήματα. Για αυτό και γράφω. Όλοι οι ήρωες μου αισθάνονται. Κάτι περνούν, κάτι μαθαίνουν, θέλω να είναι ζωντανοί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα