Follow us

Λένα Αρώνη: «Κλείνω 14 χρόνια στο ρόλο της μαμάς και είμαι σε μια φάση όπου οι τύψεις και εγώ δεν συναντιόμαστε συχνά»

Στην εφημερίδα «Αγορά» και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο μίλησε η Λένα Αρώνη για την καριέρα της, τη συνεργασία της με την Κρατική Τηλεόραση και τη σχέση της με τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα. 

Λένα Αρώνη

-Στο «ArtBeat» βλέπουμε πρόσωπα που δεν είναι από τους «συνήθεις υπόπτους» των media. Πως καταφέρνεις και κλείνεις αυτές τις συνεντεύξεις; Υπάρχει μέχρι σήμερα κάποιος που να σου… αντιστέκεται τηλεοπτικά;

Από μικρή ως τηλεθεάτρια και αργότερα ως δημοσιογράφος με ενδιέφεραν αυτά τα πρόσωπα. Δηλαδή, όσοι έδιναν συνεντεύξεις στην περίπτωση και μόνον που είχαν να πουν κάτι πάνω στη δουλειά τους. Άνθρωποι του πολιτισμού, που δεν αναλώνονταν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Οι συνεντεύξεις, λοιπόν, κλείνονται «αμφίδρομα». Κάποιους επιλέγω εγώ, κάποιοι επιλέγουν εμένα. Με τους καλλιτέχνες διατηρώ μια σχέση, επαγγελματική αλλά στενή παρόλα αυτά, κυρίως γιατί τους θαυμάζω ειλικρινά. Θα παρακολουθούσα την πορεία και τη δουλειά τους έτσι κι αλλιώς, ακόμη και εάν είχα ακολουθήσει άλλο επάγγελμα. Νομίζω ότι αυτό κάποιοι το καταλαβαίνουν χωρίς να τους το πω και το εκτιμούν. Φέτος κλείνω 20 χρόνια στην ΕΡΤ. Στη διάρκεια αυτών των ετών έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης ανάμεσα στους καλλιτέχνες και εμένα. Όπως σε όλες τις σχέσεις έτσι και σε αυτές, γίνονται όλα με κόπο, προσπάθεια και πίστη. Επομένως, το ζήτημα δεν είναι αν κάποιος «αντιστέκεται» στην πρόσκλησή μου, αλλά αν η σκληρή και συνεπής δουλειά, που γίνεται με αγάπη, εμμονή και αφοσίωση, αποφέρει καρπούς. Πράγμα το οποίο συμβαίνει και γι' αυτό τους ευχαριστώ όλους.

-Το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση δεν ενδιαφέρεται για τα νούμερα τηλεθέασης, σε αγχώνει ή σε βαλτώνει;

Στη διάρκεια αυτών των ετών, έχουν υπάρξει περίοδοι κατά τις οποίες οι διοικήσεις ενδιαφέρονταν πολύ για τα νούμερα της τηλεθέασης. Σε βαθμό που υπήρχε ο κίνδυνος να αλλάξει η φυσιογνωμία και ο στόχος της ΕΡΤ. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν έχω βαλτώσει ποτέ, γιατί πάντοτε είμαι σε εγρήγορση. Με ενδιαφέρει το πώς η δουλειά μου θα βελτιώνεται και θα αφορά όλο και μεγαλύτερο κοινό. Είναι λάθος να πιστεύουν κάποιοι ότι στην ΕΡΤ τα νούμερα της τηλεθέασης πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, πάντα όμως αποτελούσαν μια παράμετρο για συζήτηση και αξιολόγηση. Σε συνδυασμό με τον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, που δεν είναι επιχείρηση, τα νούμερα τηλεθέασης δεν επέβαλαν τον σχεδιασμό του προγράμματος. Δείτε το και ανάποδα. Μπορεί να μην έχουμε το βάρος της AGB. Έχουμε όμως την αγωνία να παράγουμε κάτι διαφορετικό, με γνώμονα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που να προτείνει και να διαμορφώσει άποψη και τάση.

-Για ποιο λόγο επέστρεψες στην κρατική τηλεόραση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ; Μετά το «μαύρο» που έπεσε είχες προτάσεις από ιδιωτικά κανάλια;

Συζητήσεις με ανθρώπους από ιδιωτικά κανάλια είχα και πριν και μετά το «μαύρο». Όμως, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτε άλλο πέραν του πώς θα αναστρεφόταν αυτό που είχε συμβεί. Το γιατί επέστρεψα στην κρατική τηλεόραση, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση που δεν αποτυπώνεται σε μια παράγραφο. Ύστερα από κάποιες συγκεκριμένες εξελίξεις και ζυμώσεις, ένιωσα την ανάγκη να μην απομακρυνθώ από εκεί. Με βάση το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί ένιωσα ότι έπρεπε να καταθέσω τα χαρτιά μου και να διεκδικήσω και πάλι το δικαίωμα στην εργασία.

-Πως είναι η ζωή στο σπίτι με την Ζένια, την Μαρία και την Σοφία; Έχεις κι εσύ τις τύψεις που έχουν όλες οι εργαζόμενες μητέρες;

Η ζωή στο σπίτι με τρία υπέροχα κορίτσια, σχεδόν κοπέλες πια, είναι συναρπαστική, απαιτητική, απολαυστική και με πολλές εκπλήξεις. Κλείνω 14 χρόνια στο ρόλο της μαμάς και έχω να σας πω ότι με πετυχαίνετε σε μια φάση όπου οι τύψεις και εγώ δεν συναντιόμαστε συχνά.

Λένα Αρώνη

Η Λένα Αρώνη με τις κόρες της

-Είσαι «γνωστή ξανθιά παρουσιάστρια της ελληνικής TV» αλλά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συναδέρφους σου ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε τίποτα για την προσωπική σου ζωή.

Νομίζω ότι η ερώτηση αν απευθυνόταν σε έναν άντρα επαγγελματία του χώρου δεν θα συμπεριλάμβανε το χρώμα των μαλλιών του! Η δουλειά μου είναι συνυφασμένη με την έκθεση. Αυτό δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την έκθεση της προσωπικής μου ζωής. Το ίδιο πιστεύω για όλες και όλους τους συναδέλφους μου. Έχει δημιουργηθεί ένα «modus vivendi» εντελώς λανθασμένο εξ ου και η ερώτησή σου. Εννοείται πως υπόκειμαι στην κρίση του κοινού, ως προς το περιεχόμενο και την ποιότητα της δουλειάς μου. Στη συνέχεια, μπορώ να αποδεχτώ ως κάτι φυσικό και ανθρώπινο και το ενδιαφέρον για τις επιλογές της εμφάνισης. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο είναι κουτσομπολιό. Σε άλλους αρέσει, άλλους τους απωθεί. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία, ως εκ τούτου προτιμώ να μην εκθέτω την προσωπική μου ζωή.

-Παρά το γεγονός ότι κρατάς ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ είσαι από τις ωραιότερες γυναίκες της τηλεόρασης. Αντιμετώπισες δυσκολίες και καχυποψίες από άτομα του χώρου λόγω της εξωτερικής σου εμφάνισης;

Ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όλα όσα περιγράφεις τα έχω αντιμετωπίσει. Δεν είναι όμως εξ αιτίας της εξωτερικής μου εμφάνισης. Είναι δυστυχώς θέμα κουλτούρας και νοοτροπίας. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά δεν μας θεωρώ, ως λαό, αρκετά καλοπροαίρετους και χαλαρούς. Όλοι ξέρουμε, γυναίκες και άντρες, λιγότερο ή περισσότερο ευπαρουσίαστοι, πως στους εργασιακούς χώρους υπάρχουν εκείνοι που ζουν και αναπνέουν για να είναι καχύποπτοι και να δημιουργούν δυσκολίες.

-Έχεις βιώσει τρικλοποδιές και πισώπλατα μαχαιρώματα μέσα στα μίντια; Μιλάμε για ένα χώρο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος…

Ποιος επαγγελματικός χώρος είναι αγγελικά πλασμένος; Είναι και πάλι θέμα νοοτροπίας. Απλώς στο δικό μου επάγγελμα υφίσταται ένας λόγος παραπάνω, γιατί η αναγνωρισιμότητα και η αποδοχή του κόσμου είναι στοιχεία αξιοζήλευτα και ως εκ τούτου οι «εχθροί» εντός δουλειάς πληθαίνουν και μερικές φορές χάνουν το μέτρο.

-Ο χρόνος που περνάει από πάνω σου τι συναισθήματα σου δημιουργεί; Όλο αυτό το πακέτο «πλαστικές & bottox» σε φοβίζει ή θα το έβαζες στη ζωή σου;

Έχω ευτυχώς ή δυστυχώς άλλα θέματα να με φοβίζουν! Πλαστικές και bottox δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Είναι μέσα στη ζωή έτσι κι αλλιώς και όταν νιώσω ότι τα χρειάζομαι ίσως θα τα χρησιμοποιήσω. Όσο για το χρόνο, με ενοχλεί ιδιαίτερα που περνάει. Μου αρέσει πολύ που ωριμάζω, αλλά θα προτιμούσα αυτό να μην αποτυπώνεται ως εξωτερική φθορά.

-Αν αύριο «χτυπούσες» ένα τατουάζ, τι θα έγραφε πάνω;

Θα έκανα ένα τατουάζ και θα επέλεγα ή ένα σύμβολο ισορροπίας και αρμονίας ή τη φράση «carpe diem».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα