Follow us

Λάκης Γαβαλάς: Το 15ο #hashtag: Η εξομολόγηση στην Ελεονώρα Μελέτη για τη ζωή του στη φυλακή

H Ελεονώρα Μελέτη επέστρεψε για ακόμα ένα βράδυ Πέμπτης παρουσιάζοντας ένα νέο επεισόδιο της εκπομπής #Hashtag με θέμα τη λέξη «επιμονή».

Ελεονώρα Μελέτη,hashtag, Λάκης Γαβαλάς
Λάκης Γαβαλάς

«Καλησπέρα! Είστε στο “Hashtag” και συγκεκριμένα στο “Hashtag live”. Θα κάνουμε μια διαφορετική εκπομπή γιατί έτσι το απαιτούν οι περιστάσεις, η επικαιρότητα, αλλά και το θέμα που είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε hashtag. Το θέμα είναι η λέξη επιμονή. Κι αυτό γιατί μας έδωσε την ιδέα και την έμπνευση ένας καλλιτέχνης ο οποίος έδειξε επιμονή και κέρδισε αυτό που ήθελε να πετύχει. Αναφέρομαι στον Στέλιο Ρόκκο που κατάφερε να πάρει άδεια και να μπει σε σωφρονιστικό κατάστημα για να γυρίσει το νέο του videoclip, να ζήσει μια ιδιαίτερη εμπειρία και τον έχουμε κοντά μας».

Λάκης Γαβαλάς - εικόνα 2

«Η επιμονή μου δεν ήταν να κάνω ένα videoclip στις φυλακές, αυτό προέκυψε. Ήμουν μια μέρα με δύο φιλαράκια, ο ένας ήταν δικηγόρος και ο άλλος επιχειρηματίας και κουβεντιάζαμε. Η κουβέντα πήγε στις φυλακές. Όλοι μας έχουμε φίλους που έχουν κάνει φυλακή - τουλάχιστον εγώ που δουλεύω νύχτα ξέρω πολύ κόσμο που πέρασε από κει πέρα. Εξέφρασα την επιθυμία να κάνω εκεί μέσα μια συναυλία και μετά πήραμε άδεια για το κλιπ. Έχω περάσει από νοσοκομείο και αναθεωρείς τα πάντα στη ζωή ,αλλά εκεί μέσα είναι το απόλυτο…Αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα αυτοκτονούσα. Ένιωσα πολύ άσχημα ενεργειακά και ήθελα να φύγω. Όταν άρχισα να παίζω μουσική ένιωσα πολύ ωραία γιατί “ρουφούσαν” τη μουσική σαν να μην είχαν ξανακούσει», δήλωσε ο τραγουδιστής.

Στη συνέχεια ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας προστέθηκε στην παρέα της εκπομπής και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των φυλακών και κατά πόσο υπάρχει σωφρονισμός στην πραγματικότητα.

Λάκης Γαβαλάς - εικόνα 3

Ο Λάκης Γαβαλάς υπήρξε κρατούμενος για πάνω από ένα χρόνια και αναφέρθηκε σε αυτή του την εμπειρία: «Εγώ τους τρεις πρώτους μήνες υπέφερε τρελά γιατί με κορόιδευαν, αρνιόμουν να ιδρυματοποιηθώ. Μέσα γίνονται κλίκες. Αυτό παρατήρησα εγώ και φυσικά οι αρχιφύλακες φοβούνται όταν γίνονται κλίκες. Κάθε κρατούμενος θέλει να είναι αναλώσιμος στους υπόλοιπους κρατούμενους. Να κάνει κομπίνες, να παίρνει drugs, να κάνει πράγματα γιατί αυτή είναι τελικά η ζωή του κρατούμενου. Είτε στη φυλακή πήγα, είτε έξω είμαι για μένα είμαι δέσμιος κάποιων συστημάτων που δυστυχώς δεν μπορούν να ξεμπλοκαριστούν στην Ελλάδα. Αν με πάνε σε μια αγροτική φυλακή, πάω αύριο, ξεκινήσω να σκάβω τη γη και να βρω κανέναν γκομενάκο από μέσα -γιατί τέτοια πράγματα γίνονται χιλιάδες εκεί μέσα- και να περάσω έτσι την υπόλοιπη ζωή μου, είμαι μια χαρά. Εγώ είχα ένα ένταλμα σύλληψης που το ήξερα από καιρό πριν. Παρόλα αυτά, έμενα στο κέντρο της Αθήνας, είχα πάρει ένα διαμέρισμα για να είμαι κοντά στα μαγαζιά μου. Παρά το ό,τι συνέβαινε στην Ελλάδα εγώ συνέχισα να ανοίγω μαγαζιά και να παίρνω προσωπικό και μάλιστα ειδικευμένο που άξιζε κάποια χρήματα το μήνα γιατί πίστευα στην παγκοσμιοποίηση. […] Κάποια στιγμή με συλλαμβάνουν και πάω στη ΓΑΔΑ. Ήταν ευγενικοί αλλά με πέταξαν σε κελιά που ήταν μέσα άνθρωποι όλων των ειδών. Εκεί είναι σκοτεινά, μικρά και πάρα πολύ βρώμικα - θα πρέπει να είναι ντροπή του υπουργού Δικαιοσύνης του καινούριου, αν δεν κάνει κάτι. Θα πρέπει να πάνε να δουν την κατάσταση που επικρατεί. Μετά από δύο ημέρες έρχεται και η αδελφή μου μέσα, η οποία παραδόθηκε γιατί είχε και εκείνη ένταλμα σύλληψης. Και βλέπω την αδελφή μου με άλλες πέντε γυναίκες, που δεν θέλω να χαρακτηρίσω γιατί δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό στιγμάτισε στη ζωή μου. Να βλέπω την αδελφή μου με πέντε, όποιου είδους μπορείς να φανταστείς, γυναίκες να είναι μαζί, σε ένα τετραγωνικό και να ακούς φυλακισμένους να απειλούν ο ένας τον άλλον. Μετά από 20 ημέρες στη ΓΑΔΑ πηγαίνω με την αδελφή μου στον Κορυδαλλό. Επειδή ήμουν υψηλής επικινδυνότητας λόγω της αναγνωρισιμότητας μπήκα σε μια πτέρυγα που προστατεύονται. […]. Από τη μια τσαντιζόμουν γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι έλεγαν ότι ήμουν σε vip πτέρυγα. Κάποιοι άλλοι ήταν με το μέρος μου. Αυτό που με κάκιωσε πολλοί ήταν κάποιοι τίτλοι που αναφερόταν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα