Follow us

Δέσποινα Βανδή: "Πολλές φορές σου συμβαίνουν πράγματα που ντρέπεσαι να τα μοιραστείς - Δεν με ενδιαφέρει πια η γνώμη των άλλων"

Η Δέσποινα Βανδή μιλά στον Κωνσταντίνο Αντωνάτο για όλα!

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Δέσποινα Βανδή

Το να συναντήσω τη Δέσποινα Βανδή, από μόνο του για μένα, επί σειρά ετών, αποτελούσε κάτι πολύ σημαντικό. Τώρα έπρεπε να τη συναντήσω αλλά να της κάνω και ερωτήσεις. Χριστέ μου, τι να ρωτήσεις τη γυναίκα που θαυμάζεις επί 30 χρόνια; Κι όμως, αντιμετώπισα το κορίτσι της αφίσας πάνω από το κρεβάτι μου το 2000, σαν να είναι μια φίλη που γνώριζα όντως 30 χρόνια.

Της μιλώ για το νέο viral video από τη συναυλία της στα Γιάννενα, πρώτο σταθμό της περιοδείας της για τα 30 χρόνια της στο τραγούδι. Σε αυτό προτρέπει το κοινό να μην κρύβονται, να μιλάνε, γιατί τα χρόνια περνάνε. Να αγαπάνε και να μοιράζονται τη χαρά. Αλήθεια εκείνη χρειάστηκε να κρυφτεί ποτέ;

"Δεν είναι ότι χρειάστηκε, αλλά πολλές φορές σου συμβαίνουν πράγματα που ντρέπεσαι να τα μοιραστείς. Γιατί δεν θέλεις κυρίως να εκθέσεις κανένα. Και λέω ότι είναι σημαντικό να το εκφράζεις αυτό, σε φίλους σου, γιατί κάποιος εκεί έξω μπορεί να σε βοηθήσει μιλώντας του" μου λέει, έτσι απλά και με κάνει να σκεφτώ.

Ποιος μπορούσε να αντιμετωπίσει ανθρώπινα τη Δέσποινα Βανδή, των ρεκόρ, των τεράστιων σκηνών, τη γυναίκα κάθε εξωφύλλου και να της πει "μίλησε μου, είμαι εδώ για σένα". Εκείνη μού απαντα με σιγουριά: "Εμένα βρέθηκαν! Πολύ αργά βέβαια... Γι' αυτό λέω πως όταν σου συμβαίνουν πράγματα, μην τα κρατάς μέσα σου! Μην τα κρατάς σαν επτασφράγιστο μυστικό. Γιατί μοιραία μπορεί να αναπτύξεις συμπεριφορές που οι άλλοι ενδεχομένως δεν καταλαβαίνουν τον λόγο. Σε εσένα συμβαίνει κάτι που ο άλλος το αγνοεί! Και σε εσένα κάνει κακό... Ενώ αν το μοιραστείς αυτό που σου συμβαίνει, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν".

Σκεπτόμενος τη γυναίκα που έδειχνε απρόσιτη και απόμακρη, ακόμα και από τους πιο φανατικούς θαυμαστές της, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τη ρωτώ ευθέως. Τι έγινε και η Δέσποινα σταμάτησε να κρατά αποστάσεις ασφαλείας;

"Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση που θα την κάνουμε κατ' ιδίαν κάποια στιγμή! Όμως έχω συνειδητοποιήσει πως λόγω προσωπικών ανασφαλειών ορισμένες φορές 'κλείδωνα'. Τα παιδιά μου μού λένε 'Μαμά, μόνο με το βλέμμα σου φαίνεται'. Ας πούμε με τα χρόνια αυτό που συνέβη είναι ότι σταμάτησα να με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Στον βαθμό που με κατακρεουργούσε. Έδωσα βάση στο να είμαι καλά εγώ με αυτό που κάνω και χαρούμενη" μου λέει, και συνεχίζει: "Η ανασφάλεια μπορεί να θολώσει πολλά πράγματα! Μετατοπίστηκα με τη γέννηση των παιδιών μου. Όλο το πράγμα άρχισε να κουνιέται, ακόμα και η δουλειά μου βρέθηκε σε δεύτερο επίπεδο. Πρωταγωνιστούσε για εμένα η ανατροφή τους και να είμαι δίπλα τους σε κάθε στιγμή. Το τραγούδι ήταν το τρίτο μου παιδί, κατά κάποιο τρόπο. Αλλά συνειδητοποίησα ότι η χαρά στη δουλειά μας να κάνεις πράγματα για σένα, που σε κάνουν να 'σαι καλά. Με έναν τρόπο ήταν ότι χαλάρωσα!".

Δεν θα την πάω στο 1994, αλλά στο 2004. Τι θα συμβούλευε τη Δέσποινα του "10 χρόνια μαζί" που τα είχε κατακτήσει όλα; "Να αγαπήσει περισσότερο τον εαυτό της! Δεν αγαπούσα τον εαυτό μου στον βαθμό που έπρεπε. Γι' αυτό και η 'Μάσκα' είναι ένα από τα τραγούδια που με συγκινούν. Είναι αυτός ο στίχος που με συγκινεί τώρα, ενώ δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο πριν 15 χρόνια. 'Ό,τι βλέπεις μπορεί να 'ναι αλλιώς και ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Δεν με ξέρεις σχεδόν΄'. Η απάντηση σου είναι όλο το τραγούδι της 'Μάσκας'" αποκρίνεται.

Οι ιδιότητες που τη συνοδεύουν είναι πολλές πια. Τι είναι από όλα αυτά τελικά; "Τραγουδίστρια είμαι, Κωνσταντίνε! Αφαίρεσε μου όλα τα υπόλοιπα, αν μου αφαιρέσεις το τραγούδι θα σκάσω... Όταν έκανα το "MAMMA MIA" -που ήταν μια συνειδητή επιλογή επειδή αγαπούσα το μιούζικαλ και ήθελα να το κάνω- τη δεύτερη χρονιά νόμιζα ότι θα εκραγώ. Έπαιζε ο Σταύρος, το μπουζούκι της ορχήστρας μου, σε κάποιες σκηνές και του έλεγα αν μπορώ να έρθω λίγο να τραγουδήσω..." λέει και μου κόβει τον αέρα. Όμως επιμένω. Δέσποινα, πότε θα ξανακάνεις μιούζικαλ; "Μου έλειψε πολύ αυτό που κάνω, ειδικά στην εποχή μετά τον COVID που για μένα ήταν μια αναγεννησιακή εποχή σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να κάνω ξανά κάτι, έχω κάτι στα υπόψιν μου, θεωρώ ότι θα είναι πάρα πολύ καλό αλλά όχι ακόμη" απαντά και της το γυρνάω για τη φημολογούμενη πρόταση για το "Ίλια Ντάρλινγκ". Εκείνη είναι κάθετη "Δεν είναι το "Ίλια Ντάρλινγκ", είναι κάτι άλλο που έχω σκεφτεί εγώ και θα γίνει εν ευθέτω χρόνω".

Την οδηγώ στο σήμερα και την εικόνα της. Γιατί μιλάνε όλοι για τις σέξι εμφανίσεις της; "Νομίζω πως αυτή η χρωματική του εαυτού μου πάντα υπήρχε! Αλλά σε αυτή τη φάση ίσως ένιωσα και πιο σέξι" απαντά και εγώ της λέω πως επειδή συνέπεσε με τη σχέση της με τον Βασίλη Μπισμπίκη ίσως το συνδέουν με αυτό το κεφάλαιο. Μπορεί ένας σύντροφος να σε πείσει ξανά πως είσαι σέξι; "Δεν σε πείθει, σε κάνει να το νιώσεις! Δεν ξέρω αν αυτό το προκάλεσε η σχέση μου με τον Βασίλη, αλλά είναι επειδή εγώ μέσα μου ένιωσα έτσι".

Όταν μου χαμογελά, δεν μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω της. Της λέω πως εγώ βλέπω έναν άλλον άνθρωπο πάντως απέναντι μου και σχολιάζει με νάζι: "Ελπίζω να σου αρέσει, αυτόν θα κρατήσω!".

Για τα επαγγελματικά της σχέδια, τη ρωτώ να μου πει πότε θα βγάλει ξανά ένα λαϊκό τραγούδι όπως αυτά που έχουν αφήσει εποχή. "Από Σεπτέμβρη θα έρθει η καψούρα μας" μου αποκαλύπτει, ενώ συμπληρώνει: "Τώρα το καλοκαίρι θα βγάλουμε στα MAD VMA ένα νέο τραγούδι του Teo Tzimas, είμαστε ακόμα σε μια φάση πιο χορευτική".

Θα συνεργαζόταν ξανά με τον Φοίβο; Η Δέσποινα Βανδή έχει απάντηση και σε αυτό! "Έχω μάθει στη ζωή μου το ποτέ μη λες ποτέ! Σίγουρα είναι κάτι που θα το έκανα με μεγάλη χαρά. Αν οι συνθήκες δημιουργηθούν για να συμβεί αυτό, τον Φοίβο τον αγαπάω είναι τεράστιο κομμάτι της καριέρας μου και ό,τι και να πω για αυτόν είναι λίγο. Θα το έκανα με χαρά" ξεκαθαρίζει.

Τέλος, για το τι ετοιμάζει για τη συνεργασία της στο ΝΟΧ με τον Αντώνη Ρέμο τον χειμώνα, μου λέει: "Σίγουρα το ΝΟΧ είναι ένα μαγαζί που μπορείς να κάνεις πάρα πολύ ωραίες παραγωγές! Και σίγουρα θα το εκμεταλλευτώ αυτό στο έπακρο".

Δέσποινα, είσαι πολύ ωραία γυναίκα τελικά. Τόσο έξω, όσο και μέσα. Το βλέμμα, αυτό το βλέμμα, τα λέει όντως όλα. Σε ευχαριστώ. Στα επόμενα 30 θα κάνουμε ξανά απολογισμό.

Η περιοδεία "30 χρόνια Δέσποινα Βανδή" ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου από τα Γιάννενα και συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα!

Δέσποινα Βανδή: "Πολλές φορές σου συμβαίνουν πράγματα που ντρέπεσαι να τα μοιραστείς - Δεν με ενδιαφέρει πια η γνώμη των άλλων"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα