Follow us

Κωνσταντίνος Αντωνάτος: Η αυστηρή κριτική σε Survivor, ΜasterChef, My Style Rocks & η σειρά που έκανε τη διαφορά φέτος

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος μίλησε στην Μπέττυ Μαγγίρα για τα τηλεοπτικά δρώμενα

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος ήταν καλεσμένος της Μπέττυς Μαγγίρα στο πλατό της εκπομπής "Ποιος είναι πρωινιάτικα". Ο διευθυντής του yupiii.gr συζήτησε με την παρουσιάστρια του Open και με την ομάδα της για τα τηλεοπτικά δρώμενα της ελληνικής τηλεόρασης.

"Survivor All Star χωρίς τον Γιώργο Αγγελόπουλο δεν γίνεται"

Αρχικά, όσον αφορά την επιστροφή του "Survivor" με την "All Star" εκδοχή του ο Κωνσταντίνος Αντωνάντος δήλωσε πως η απουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι πλήγμα για το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

"Νομίζω ότι ήταν ένα "All Star" που ήθελαν να το κάνουνε σαν format. Σου λέει, "θα φέρουμε τους καλύτερους", το θέμα είναι τώρα ποιους καλύτερους θα βρεις. Τώρα έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν έβαλαν αυτούς που έπρεπε εξαρχής ή ήθελαν να "κάψουν" λίγο κάποιους πιο αδύναμους μέχρι να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός. Στην ουσία η γεύση έμεινε, ότι αυτό το πράγμα έγινε μισό, έγινε αδύναμο. Σίγουρα "All Star" χωρίς τον Γιώργο Αγγελόπουλο δεν γίνεται, αυτό είναι επί της αρχής. Άμα δεν μπορείς μην το κάνεις, εάν δεν έχεις τον Αγγελόπουλο, μην το κάνεις [...] Ήταν πολλά τα χρήματα που του δώσανε αλλά εάν ξέρεις την πορεία του Γιώργου Αγγελόπουλου καταλαβαίνεις ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν θα τον πείσεις με τα χρήματα. Έχει αρνηθεί καμπάνιες, εκπομπές, σειρές που τα χρήματα ήταν εξωπραγματικά για αυτό που είναι, ένας reality star, δεν έκανε κάτι άλλο στην ελληνική showbiz. Δεν έχει κάνει κάτι άλλο τόσο σημαντικό πέρα από τη συμμετοχή του στο "Τατουάζ" είπε ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος.

Ποιοι δεν θα έπρεπε να λείπουν λοιπόν; Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος απάντησε πάνω σε αυτό: "Έπρεπε να μπει ο Σπαλιάρας, νομίζω ότι ήταν ένα πρόσωπο που σφράγισε. Όσους περισσότερους παίκτες είχες από τον κύκλο του 2017, τόσο πιο "All Star" θα ήταν. Έπρεπε να μπει Τζέιμις Καφετζής, ο Άρης Σοΐλέδης, ο Τριαντάφυλλος έπρεπε να να μπει για τηλεοπτικούς λόγους, εάν με ρωτάς σαν τηλεθεατή, δεν το ξαναπερνάω αυτό!".

Περνώντας στις επιδόσεις του "All Star" στους πίνακες τηλεθέασης, ο διευθυντής του yupiii θέλησε να επισημάνει: "Αυτό που έλεγαν ότι περιμένουν 40% τηλεθέαση, μαθηματικά να το βάλεις κάτω, έχει τόσο συγκεκριμένο ανταγωνισμό που λίγο παραπάνω από το 18% δεν αναλογεί, δεν αναλογεί σε μία μεγάλη επιτυχία γενικώς, μέχρι εκεί είναι το ταβάνι".

"To "MasterChef" είναι ένα πιο φίνο reality"

Ο διευθυντής του yupiii.gr αναφέρθηκε και στο "αντίπαλο δέος" του "All Star", στο "MasterChef" που επέστρεψε ανανεωμένο στους τηλεοπτικούς μας δέκτες

Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος δήλωσε: "Το "MasterChef" για μένα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο reality, πολύ καλύτερο. Οι Έλληνες κουράζονται πάρα πολύ με την επανάληψη, το ίδιο ισχύει και για το "Survivor", και για το "MasterChef". Για μένα όμως το "MasterChef" είναι πιο φίνο, πιο καλαίσθητο. Έχει πολύ πιο star συντελεστές μόνιμους, τους κριτές δηλαδή. Θεωρώ ότι είναι μία πάρα πολύ ευφυής ομάδα και μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Αισθητικά εάν θέλω να δω reality θα επιλέξω το "MasterChef". Ξεκίνησε με τη δυναμική που του αναλογεί γι' αυτήν τη σεζόν μετά από ένα πρώτο μισό που το Star δεν έκανε αυτό το μπαμ που ήθελε με το "GNTM". Συζητήθηκε αλλά δεν αποτυπώθηκε αυτό στα νούμερα τηλεθέασης οπότε το ξαναπιάνουν από την αρχή. Το Star είναι ένα κανάλι με το δικό του κοινό, που ξέρει να βλέπει αυτού του είδους τις παραγωγές. Όσο πιο ενδιαφέροντες είναι οι παίκτες τόσο πιο πολύ θα κερδίσει αυτό το κοινό και κάτι παραπάνω που το κλέβει από παντού αυτήν τη στιγμή".

Survivor All Star Vs MasterChef

Υπάρχει νικητής στην τηλεθέαση; Μελετώντας τις τηλεοπτικές συνήθειες του κοινού ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος εκτιμά πως δεν έχουμε "reality" νικητή.

"Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα ανταγωνισμός με τις σειρές που είναι ανελέητος, είναι πετυχημένος, είναι χτισμένος. Δηλαδή, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει συνήθειες και να μη δει μία σειρά που τη βλέπει από τον Σεπτέμβριο και να πει "σήμερα θα δω "MasterChef" ή "Survivor". Το "Survivor" θεωρώ έχει πάρει από οποιονδήποτε άλλο δεν έβλεπε φανατικά σειρές. "Είναι μία πίτα μοιρασμένη, κάποιος θα είναι στο 15-16% και κάποιος στο 20%, ανάλογα τις ημέρες που θα παίζουν. Δεν θα κάνει κανείς τεράστια επιτυχία από αυτά τα δύο αλλά γεμίζουν χρόνο, φέρνουν διαφημιστικά έσοδα, φέρνουν μέσους όρους καλούς στα κανάλια που τα φιλοξενούν και όλοι νομίζω είναι ευχαριστημένοι. Δεν νομίζω ότι πάνε να ανακαλύψουν τον τροχό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Μίζερη η επιστροφή του My Style Rocks"

Το νέο "My Style Rocks" τέθηκε προς συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Αντωνάτο να λέει: "Μία μίζερη επιστροφή νομίζω, ένα fasion reality που στην επιτροπή του η Ηλιάνα Παπαγεωργίου έχει μία δεσπόζουσα θέση, είναι στο στοιχείο της. Είναι πολύ καλή στην τηλεόραση, στο ζωντανό, στην παρουσίαση. Τώρα εάν κάποιες επιλογές δεν βγήκαν μπορεί να είναι και τύχη [...] Θεωρώ ότι έχοντας δίπλα τον Δημήτρη Σκουλό και τον Στέλιο Κουδουνάρη βρίσκεται σε μία θέση ασφαλείας, ξέρει ότι αυτό το πράγμα είναι όλο πάνω της. Χάνεται το εύρημα του καινούργιου γιατί αυτό το ντουέτο (Σκουλός - Παπαγεωργίου) το έχουμε ξαναδεί στο "GNTM". Για μένα οτιδήποτε κλέβεις από μία άλλη επιτυχία δεν θεωρώ ότι είναι αυτό που πρέπει να γίνεται".

Για την Κατερίνα Καραβάτου που έχει αναλάβει το τιμόνι της παρουσίασης, ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος σχολίασε: "Η Κατερίνα Καραβάτου μπορεί να μην είναι του γούστου μου σαν παρουσιάστρια αλλά είναι μία πολύ καλή παρουσιάστρια, με λόγο. Του χρειάζεται του "My Style Rocks" γιατί σε κάποιες σεζόν βλέπαμε κάτι πράγματα λίγο ποιητικά! Είναι ένα διαφορετικό βήμα για εκείνη, ούτε μπροστά, ούτε πίσω. Όμως αυτή η εκπομπή έχει μία συγκεκριμένη σκηνοθεσία που είναι περιοριστική, δεν είναι ζωντανό πρόγραμμα που μπορείς να αναπτύξεις τη σκέψη σου. Το ότι το βλέπουν στη μεταμεσονύκτια επανάληψη κάτι δείχνει, ότι βλέπεται ευχάριστα. Νομίζω ότι είναι ένας κύκλος που δεν θα ενοχλήσει κανένα".

'Ελεος Vs The 2night show

Ο Ηλίας Ψινάκης και η Αννίτα Πάνια έκαναν πρεμιέρα με τη νέα τους εκπομπή το "Έλεος!" και αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από την ομάδα του "Ποιος είναι πρωινιάτικα".

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρώτη εκπομπή των Πάνια & Ψινάκη: "Το "Έλεος!" νομίζω ότι είναι μία πάρα πολύ ωραία ιδέα. Εάν του δώσουμε χρόνο και οι δυο δεν βαρεθούν και οι ίδιοι... Είναι προσωπικότητες που τους "τελειώνει" όλο αυτό. Πήγαμε, το κάναμε για δέκα επεισόδια και τώρα πάμε για κάτι άλλο. Στην πράξη, προχθές που έκανε πρεμιέρα, εγώ είδα μία εκπομπή που έχει την αισθητική του Ηλιά Ψινάκη, έχει στοιχεία από το "Γηροκομείο" του Ηλία Ψινάκη και έχει μία Αννίτα Πάνια που επιτέλους βρέθηκε σε ένα κανάλι που της προσφέρει μία άλλη εικόνα. Συνδιαλέγεται με ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε προσεγγίσει. Νομίζω ότι αδίκησε τον εαυτό της για πολλά χρόνια σε εκμοπές που δεν της άξιζαν".

Μιλώντας για την την τηλεθέαση του 'Έλεος", ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος έκανε μία νύξη στα νούμερα του "The 2night show" λέγοντας: "Το "Έλεος" πήγε καλά για τα δεδομένα του, επίσης δεν παίρνιε lead in από ένα "Survivor", παίρνει lead in από μία σειρά που πάει καλά. Να πούμε ότι εξαφάνισε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, έκανε πολύ χαμηλά νούμερα το "The 2night show", είχε και ορμή επανεκκίνησης. Και οι "Αρβύλα" έκαναν παύση και επέστρεψαν με 20%. Είναι ένα κουρασμένο project, ένα κλασικό project. Όταν ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Αρναούοτογλου ότι θα το κάνει ζωντανά νόμιζε ότι το εννοούσε ότι θα γίνει όλο. Νομίζω ότι είναι μία δική του ανάγκη να έρθει σε επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Είναι η αφορμή αυτό και νομίζω ότι είναι ένα εύρημα για να ασχοληθείς ξανά, καταλαβαίνει την κόπωση της εκπομπής του".

Οι σειρές που κάνουν τη διαφορά στην τηλεοπτική αρένα

Η μυθοπλασία είναι η μεγάλη νικήτρια της σεζόν, κρίνοντας από την τηλεθέαση που της χαρίζουν σχεδόν καθημερινά οι τηλεθεατές.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος έχει ξεχωρίσει μερικές σειρές: "Σίγουρα τους "Παγιδευμένους" του ΑΝΤ1. Είναι μία καταπληκτική σειρά που μας διδάσκει ότι εάν ακούσουμε τους συντελεστές της original παραγωγής...Εδώ πέρα οι Τούρκοι δίνουν εντολές στους Έλληνες συντελεστές και τους λένε "έτσι θα το κάνεις όχι όπως ταιριάζει στη χώρα σου". Εγώ είχα απογοητευτεί στην avant premiere που μας πήγαν, είδα μία σειρά σαν τα καθημερινά του ΑΝΤ1, αλλά είναι μία πολύ καλή σειρά. Ο "Σασμός" είναι μία σειρά που πάει καλά, έχει χτίσει κοινό και νομίζω ότι θα την πάνε για τρίτη χρονιά. "Η γη της Ελιάς" έχει ένα κοινό, το οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί το έχει αλλά το έχει και εγώ σέβομαι την επιλογή του τηλεθεατή. Έρχεται "Το βραχιόλι της Φωτιάς" που εδώ πέρα η ΕΡΤ έκανε ένα εύρημα και το έδωσε ολόκληρο στο Ertflix πριν μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Είναι μία πάρα πολύ ωραία mini σειρά 8 επεισοδίων και είναι και η τελευταία καινούργια παραγωγή της ΕΡΤ γι' αυτήν τη σεζόν. Βλέπουμε ότι η ΕΡΤ έχει αρχίσει να μετατοπίζει το κοινό της στο Ertflix και διπλασιάζει τη θέαση των παραγωγών της, εκεί κερδίζει το στοίχημα. Να ξεχωρίσω και το "Κάνε ότι κοιμάσαι", είναι μία πολύ ωραία σειρά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα