Follow us

Και ηλεκτρική G-Class: O CEO της Daimler, Ola Kallenius, επιβεβαίωσε ότι η Mercedes G-Class θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση!

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Και ηλεκτρική G-Class (1)

Στο συνέδριο AMW που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, ο επικεφαλής της Daimler Ola Kallenius μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά σχετικά με την κατασκευή μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης της Mercedes G-Class. Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από επίσημα χείλη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για την G-Class μηδενικών ρύπων, με δεδομένο το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε μακριά από τη μέρα της παρουσίας της. Παράλληλα, δεν έχει γνωστοποιηθεί ότι θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες κινητήρες. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν κοινά στοιχεία με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes.

Σύμφωνα με όσα έχουμε δει από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρίας, η ονομασία της αναμένεται να είναι EQG έχοντας φυσικά και τα ανάλογα στιλιστικά στοιχεία. Φυσικά η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους εμπρός και πίσω. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ισχύς του κινητήρα θα είναι αυξημένη, κάτι που θα θεωρηθεί απαραίτητο με δεδομένο το γεγονός ότι το βάρος της θα είναι σημαντικά αυξημένο. Η αυτονομία του πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του EQA και θα κυμαίνεται ανάμεσα σε 400 και 600 χιλιόμετρα. Βέβαια, το κόστος θα είναι αρκετά υψηλότερο και λογικά θα είναι η ακριβότερη G-Class. Σε κάθε περίπτωση, όπως έσπευσαν να συμπληρώσουν οι άνθρωποι της Mercedes, η παρουσίαση του συγκεκριμένου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο σχετικά μακρινό μέλλον…

Και ηλεκτρική G-Class (1)

Και ηλεκτρική G-Class (2)

Και ηλεκτρική G-Class (3)

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα