Follow us

Στους -40 Κελσίου: Η FCA μας ταξιδεύει στην Λαπωνία (vid): Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «FCA What's Behind»

gocar.gr
ΓΡΑΦΕΙ: GOCAR.GR
Στους -40 Κελσίου: Η FCA μας ταξιδεύει στην Λαπωνία (vid)

Στα παρασκήνια της διαδικασίας από τη σχεδίαση και τις δοκιμές έως την παραγωγή των νέων της μοντέλων μας βάζει ο Όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles). Στο πρώτο επεισόδιο ταξιδεύουμε στη σουηδική λαπωνία και συγκεκριμένα στο πεδίο δοκιμών του Arjeplog, όπου η θερμοκρασία υποχωρεί έως τους -40οC.

Το Arjeplog είναι μια μικρή πόλη στη βόρεια Σουηδία όπου βρίσκεται ένα από τα κέντρα δοκιμών της FCA. Η περιοχή προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη δοκιμή αυτοκινήτων σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Το γεωγραφικό πλάτος του Arjeplog είναι αντίστοιχο με εκείνο της Ισλανδίας με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -40°C. Η παρουσία πολλών παγωμένων λιμνών προσφέρει πολλές διαδρομές για δοκιμές, καθώς και άπλετη ασφάλεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ FCA GREECE

Παράλληλα ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η περιοχή είναι αρκετά απομακρυσμένη (1.000χλμ. από τη Στοκχόλμη) κρατώντας μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα. Η χαμηλή πρόσφυση της παγωμένης επιφάνειας δίνει τη δυνατότητα στους τεχνικούς να εξελίξουν τη συμπεριφορά του οχήματος σε ακραίες συνθήκες και παράλληλα να πραγματοποιήσουν δοκιμές για το σύστημα κλιματισμού, την αντοχή των υλικών και τα ηλεκτρονικά συστήματα. Οι πίστες που κατασκευάζονται πάνω στον πάγο αποτελούν ιδανικό πεδίο για τη ρύθμιση των αναρτήσεων, τη δοκιμή των διαφορικών και του συστήματος πέδησης, συστήματα που πρέπει πάντα να λειτουργούν άψογα σε κάθε συνθήκη!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα