Yupiii|Άποψη|
Άποψη|28.10.2019 |16:02|

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Οι προκλήσεις Μενεγάκη- Λιάγκα, η πιο σκληρή αλήθεια για τη showbiz & αυτό που αξίζει σίγουρα να δεις

 
Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Τι αξίζει να σχολιάσουμε από όσα διαβάσαμε ή ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες;

 

Είναι να τη χαζεύεις την Ελένη Μενεγάκη, όταν απολαμβάνει την επιδραστικότητα της στη μικρή ελληνική showbiz. Ειδικά εκεί που ο ρεπόρτερ της εκπομπής του Λιάγκα φιλοδοξούσε να μην την αφήσει να πάρει ανάσα με τις ερωτήσεις του, έφαγε την ευγενική γείωσή του και ησύχασε. Τι τα θες; Η Ελένη, ακόμα και σε διάθεση συγκρατημένης εξωστρέφειας, έχει «κόφτη» στον πόσο αέρα θα πάρεις.

 

Στα μεθεόρτια της συγκεκριμένης δήλωσης, ο Γιώργος Λιάγκας είδε το απόσπασμα «βούτυρο στο ψωμί του» και άρχισε να προσκαλεί και να προκαλεί. Κουβέντα να γίνεται βέβαια, η Ελένη Μενεγάκη σε μία σπάνια στιγμή τηλεοπτικής μεγαλοψυχίας απάντησε με μονόλογο μέσω αέρα Alpha με το αλησμόνητο «νομίζεις θα κωλώσω;». Η αλήθεια είναι πως η όποια τηλεοπτική συνάντηση Μενεγάκη και Λιάγκα θα είχε τεράστιο τηλεοπτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι και απέναντι φέτος. Αλλά κακά τα ψέματα, όλα αυτά μάλλον θα μείνουν στο «κουβέντα να γίνεται».

 

Τι κρατάμε από όλα αυτά; Η Μενεγάκη έχει ακόμα τη δύναμη να κάνει την τηλεοπτική υδρόγειο να βάλει ακόμα και όπισθεν. Αξιοπρόσεκτη πληροφορία, δεδομένης μιας επικείμενης ανανέωσης συμβολαίου εν μέσω μιας πολύ μέτριας σεζόν για τον Alpha που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του και να διεκδικήσει ξανά την πολυπόθητη πρωτιά ή μια θέση στην κορυφαία δυάδα έστω.

 

Κάνοντας κουβέντα για πρωτιά λοιπόν, γιατί την πέφτουμε στον Ντάνο που δήλωσε «αν δεν είσαι πρώτος, κινδυνεύεις να μην είσαι κανένας»; Έτσι δεν είναι και η ελληνική τηλεόραση; Ο δεύτερος έχει σημασία γιατί μπορεί να φάει τη θέση του πρώτου, ο πρώτος έχει την ανασφάλεια της κορυφής και την αξία του leader. Ο τρίτος λοιπόν είναι αυτό που λέμε «τελευταίος και καταϊδρωμένος». Σε μία τηλεόραση που μετά τη δεύτερη θέση θεωρητικά δεν υπάρχει ούτε το δικαίωμα της προσπάθειας, γιατί κατηγορούμε τον Γιώργο Αγγελόπουλο που είπε αυτό που δεν έχει την ευθύτητα να παραδεχθεί κανείς; Ότι θα έδιναν και τη ψυχή τους εκεί που δεν πρέπει, αν η μόνιμη πρωτιά ήταν εξασφαλισμένη.

 

Και αν μιλούσα για συγκυριακές επιτυχίες, την προηγούμενη εβδομάδα, σχολιάζοντας το «The 2Night Show», ας μιλήσουμε και για συγκυριακές αποτυχίες. Η επανάληψη του «Λόγω Τιμής» μετά το «The Voice» χτυπάει σταθερά γύρω στο 20% στο νεανικό κοινό, παρουσιάζοντας το προφανές: το κοινό δεν είναι αδιάφορο σε ένα καλό τηλεοπτικό προϊόν. Το επιχείρημα «είναι μια σειρά 12 επεισοδίων που τελειώνει εκεί» γι' αυτό και δεν μπορεί να θυσιαστεί κάτι άλλο για χάρη του, με έκανε να σκεφτώ και κάτι ακόμα... Είναι μια σειρά που θα μπορούσε να γράψει τηλεοπτική ιστορία, τη λάμψη της οποίας επισκιάζει μια συγκυρία προγραμματισμού.

 

Αλώβητα τα «Διλήμματα» του «Ευτυχείτε» στους πίνακες τηλεθέασης, παρά τον επικοινωνιακό πόλεμο που δέχονται λόγω των επαναλαμβανόμενων τηλεφωνημάτων. Η απήχηση που σημειώνουν στο κοινό επιβεβαιώνει το συμπέρασμα πως κανείς δεν βλέπει «Διλήμματα» και τις τηλεφωνικές για να μάθει τι συμβαίνει πιθανώς στο διπλανό διαμέρισμα, αλλά σαν ένα απολαυστικά κακό σήριαλ που τον κάνει να γελάσει. Φυσικά, «Διλήμματα» χωρίς τη Μάρα Μεϊμαρίδη δεν υφίστανται. Χωρίς την Τζώρτζελα Κόσιαβα πάλι, άνετα!

 

Απολαυστική η απάντηση της Ναταλίας Γερμανού στη Μέγκι Ντρίο. Θα μου πεις γιατί καταδέχεται η Γερμανού να απαντήσει στη Μέγκι; Το επειδή δεν κρύβεται στο συμβάν αυτό καθαυτό, αλλά στο συνεχιζόμενο ping pong σχολίων ανάμεσα στο «Καλύτερα δε γίνεται» και το «Ευτυχείτε». Ωστόσο, εδώ η Ναταλία Γερμανού είχε δίκιο. Και αν είναι ένας άνθρωπος έτοιμος να σχολιάσει την υπόσταση της Παπαρίζου, ας είναι κάποιος εξίσου σημαντικός με εκείνη. Αλλιώς, όσα δεν φτάνει η αλεπού...

 

Είδα και τη Μαρία Μπαλοδήμου να σχολιάζει τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν της πρόσφατης εμφάνισής της σε κοσμική εκδήλωση. Ουσιαστικά η δημοσιογράφος είπε πως τα άρθρα τύπου «δείτε πώς είναι σήμερα ο τάδε» συνδέονται με τρίτα συμφέροντα, επειδή μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της επικοινώνησαν μαζί της κάποιοι πλαστικοί για να της προσφέρουν το... οτιδήποτε. Και πραγματικά απόρησα πώς μία γυναίκα με τέτοια τηλεοπτική εμπειρία λέει κάτι τέτοιο σε μια μεσημεριανή εκπομπή. Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί της τελικά είναι πως η τηλεόραση έχει αλλάξει τόσο που ίσως δεν είναι του γούστου της. Όσο η τηλεόραση δεν είναι του γούστου της κας Μπαλοδήμου, τόσο και άνθρωποι με τόσα νεύρα στον δημόσιο λόγο τους δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη τηλεόραση, που θα πρέπει να είναι ακομπλεξάριστα ανοιχτή απέναντι στο καινούργιο, είτε είναι μια pop τσιχλόφουσκα είτε μια καλή μυθοπλασία είτε μια ουσιώδης εκπομπή πληροφορίας.

 

Μια μάλλον αμήχανη στιγμή είδαμε και στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά. Μάλλον χωρίς να γνωρίζει τι απάντηση θα λάβει, ο Μουτσινάς ρώτησε τον Γιώργο Σαμπάνη για ποιον λόγο δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ως κριτής σε talent show... Και η απάντηση που πήρε δεν ήταν απλά αρνητική, αλλά η ωμή αλήθεια για τον τρόπο που λειτουργούν τα shows αυτά. Δεν ξέρω αν μπορούν να κλείσουν πόρτες νυχτερινών μαγαζιών, αλλά σίγουρα δεν εξασφαλίζουν το άνοιγμά τους. Ωστόσο, η προσπάθεια του Μουτσινά να στηρίξει την εικόνα του The Voice, που μόλις είχε αποδομηθεί από τον Γιώργο Σαμπάνη ήταν αξιόλογη. Και μπράβο του που τουλάχιστον προσπάθησε να σώσει τα ασυμμάζευτα.

 

Τέλος, η καλύτερη τηλεοπτική στιγμή της εβδομάδας ανήκει στον Αντίνοο Αλμπάνη. Η εμφάνισή του στα «Μέσάνυχτα» και ο τρόπος που μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τον αγώνα που έδωσε να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του ήταν ένα τηλεοπτικό κέντημα. Ελεονώρα, συνέχισε έτσι. Ό,τι αξίζει, θα σωθεί.

 

 

 

  

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino

 

 

DAILY NEWS

Σοφία Μουτίδου
 
CELEBRITY NEWS
|
20.09.2020 | 13:14
|
Ελένη Μενεγάκη
 
CELEBRITY NEWS
|
20.09.2020 | 12:20
|
Πάμε Δανάη Rnew
 
CELEBRITY NEWS
|
20.09.2020 | 09:57
|

ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ

Οι πρωταγωνιστές του νέου πρωινού του MEGA μιλούν μόνο στο Yupiii λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Λίγες ώρες πριν την επανεκκίνηση της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του MEGA, η Δανάη Μπάρκα και όλα τα πρόσωπα του «Πάμε Δανάη» μιλούν στον Κωνσταντίνο Αντωνάτο και αποκαλύπτουν τι σκέφτονται για το νέο τους ξεκίνημα. 

Έλα στη Θέση μου (2)
 
WATCH
|
20.09.2020 | 09:57
|

ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Νέες εξελίξεις! Το σχέδιο της Σύλβιας και η τελευταία πράξη στον γάμο Αχιλλέα - Ρενάτας

Το «Έλα στη θέση μου», η κωμική σειρά του Alpha που βρέθηκε για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές πρώτη στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, επιστρέφει για 5η σεζόν, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές, άφθονες κωμικές αλλά και πολλές συγκινητικές στιγμές.

 

ΓΡΑΦΕΙYupiii
Σάκης Ρουβάς Κάτια Ζυγούλη (2)
 
CELEBRITY NEWS
|
20.09.2020 | 09:34
|
Άγριες Μέλισσες (4)
 
WATCH
|
19.09.2020 | 20:15
|

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Η δικαστική περιπέτεια της Ελένης ξεκινά! Ποιοι θα ταχθούν υπέρ της και ποιοι θα την καταδικάσουν; Όλες οι εξελίξεις

Οι «Άγριες Μέλισσες» επιστρέφουν με καταιγιστικές εξελίξεις για μια ακόμη σεζόν και το Διαφάνι ανοίγει τις πόρτες των σπιτιών του και οι ήρωές του ξετυλίγουν τη ζωή και τον μύθο τους…

ΓΡΑΦΕΙYupiii
Ντίνος Αυγουστίδης - Ορφέας Αυγουστίδης - Μαρία Τζομπανάκη
 
CELEBRITY NEWS
|
19.09.2020 | 18:45
|
MEGA: Επιστρέφουν οι μουσικές βραδιές της Παρασκευής! | Ποια θα είναι η πρώτη τραγουδίστρια;
MEGA: Επιστρέφουν οι μουσικές βραδιές της Παρασκευής! | Ποια θα είναι η πρώτη τραγουδίστρια;
Φαίη Σκορδά: Αποκάλυψε on air αν της έχει κάνει πρόταση γάμου ο σύντροφός της!
Φαίη Σκορδά: Αποκάλυψε on air αν της έχει κάνει πρόταση γάμου ο σύντροφός της!
Παναγιώτης Πέτσας: Ο κούκλος του GNTM που έχει λάβει μέρος και στα X-Factor και Survivor
Παναγιώτης Πέτσας: Ο κούκλος του GNTM που έχει λάβει μέρος και στα X-Factor και Survivor

Παρθένος

23/08-22/09

Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικό για όσους/ες ψάχνουν για εργασία, σπίτι ή θέλουν να προωθήσουν στον εργασιακό τους χώρο καινούργιες ιδέες και προτάσεις. Ανεξάρτητα όμως αν ανήκεις στην παραπάνω ομάδα, κράτα το μυαλό σου ανοιχτό και σε εγρήγορση. Επικοινωνίες, γνωριμίες, συναντήσεις, μετακινήσεις κυριαρχούν στην ατζέντα.

10 κομμάτια από τα Zara για να υιοθετήσεις τα hot trends της σεζόν
 • 10 κομμάτια από τα Zara για να υιοθετήσεις τα hot trends της σεζόν

  Zara

  10 κομμάτια για να υιοθετήσεις τα hot trends της σεζόν

 • Αθηνά Οικονομάκου

  Αθηνά Οικονομάκου

  Φόρεσε το πιο κομψό φθινοπωρινό παντελόνι που κολακεύει όλους τους σωματότυπους

 • Nail Trends

  Τάσεις στα νύχια

  Τα 3 nail trends που έχουν κατακλύσει αυτή τη στιγμή το Instagram feed μας

 • Hailey Baldwin - Splash News

  Slip dress

  Είναι το φόρεμα που χρειάζεται η φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα

 • πρόσωπο, μαύροι κύκλοι

  Φροντίδα ματιών

  Τα 3 πιο συχνά λάθη που προκαλούν ρυτίδες

Γιάννης Δρυμωνάκος
 • Γιάννης Δρυμωνάκος

  Πώς θα φτιάξεις σώμα μέσα στο νερό

  Αυτή είναι η προπόνηση των φετινών διακοπών σου

 • Στόχος – Πρόληψη

  Στόχος – Πρόληψη

  Η εκστρατεία που ενημέρωσε χιλιάδες γυναίκες για την αξία της πρόληψης μιλάει τώρα και στους άνδρες!

 • φαντασιώσεις

  Πώς θα κάνετε πραγματικότητα τις πιο τρελές σας φαντασιώσεις

  Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

 • Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου

  Πρόσεχε για να έχεις!

  Τι να αποφύγεις αν δεν θες τα γένια σου να θάψουν το στυλ σου

 • ζευγάρι, ύπνος

  Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

  Μήπως να το σκεφτείς σήμερα το βράδυ;