Follow us

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Όσα δήλωσε στο Yupiii στα παρασκήνια της συναυλίας του

Πέμπτη 20 Ιουνίου, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, το κοινό έδωσε το καθιερωμένο καλοκαιρινό του ραντεβού με τον πιο συναισθηματικό τραγουδιστή της γενιάς του. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης υποδέχτηκε πάνω από 4.000 άτομα στο θέατρο Βράχων, όμως, πριν συνεπάρει το κοινό με τις επιτυχίες του, μίλησε αποκλειστικά στο Yupiii.

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (11)

Μιχάλης Χατζηγιάννης

-Το θέατρο Βράχων είναι σημείο αναφοράς για σένα μετά από τόσα χρόνια;

-Ναι, εννοείται. Καρμική σχέση! (γελάει). Εμένα προσωπικά μου θυμίζει πολύ όμορφα πράγματα, πολύ έντονες και δυνατές στιγμές. Πολλές συναυλίες, σε έναν ιστορικό χώρο με παράδοση και ποτέ δεν παραλείπω να τον συμπεριλαμβάνω στις περιοδείες μου. Άσε που αυτό το σημείο εδώ, βολεύει πολύ κόσμο. Για μένα, αυτός ο χώρος, εκπέμπει μία απίστευτη ενέργεια, με γεμίζει αισιοδοξία και δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό.

-Έξω το θέατρο Βράχων είναι κατάμεστο. Σε περιμένουν πάνω από 4.000 άτομα. Τους ακούς;

-Τους ακούω! (γελάμε) Κοίτα, είμαι ευγνώμων και νιώθω πολύ τυχερός που, μέσα σε όλο αυτό το μαύρο πράγμα που ζούμε-όλοι έχουμε επηρεαστεί-υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και με στηρίζουν, που δίνουν το παρών. Προσωπικά, με συγκινεί πολύ που είναι δίπλα μου, είναι κάτι σαν ραντεβού, και ανταλλάσσουμε δυνατά συναισθήματα. Γεμίζω ευθύνη και θέλω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του κοινού. Θέλω να ανταποδίδω συνεχώς την αγάπη και την αφοσίωση που μου δείχνουν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο καθένας.

-Πριν βγεις στην σκηνή έχεις τρακ;

-Πάντα! Έχω άγχος και νευρικότητα, αλλά στην πορεία, είναι δημιουργικό όλο αυτό.

Νιώθω ευθύνη γιατί ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που έρχεται να μας δει με πολλή χαρά και θέλω να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις τους. Να φεύγουν γεμάτοι, χαρούμενοι κάθε φορά! Αν δεν έχεις άγχος, μπορεί να πει κανείς ότι είσαι αδιάφορος ή αλαζόνας. Ή και αναίσθητος! Εγώ, κάθε φορά, είμαι σε εγρήγορση γιατί θέλω να πάνε όλα καλά.

-Τι κάνεις πριν βγεις στην σκηνή; Έχεις κάποιο γούρι;

-Όχι! Άλλωστε δεν είμαι καθόλου προληπτικός. Κάνω μόνο τον σταυρό μου για να πάρω δύναμη. Αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας μας-δεν είναι “γούρι”.

-Αισθάνεσαι άβολα όταν στο κοινό, από κάτω, παραβρίσκονται οι γονείς, η οικογένειά σου, κάποιος φίλος σου ή η Ζέτα;

-Όχι, δεν αισθάνομαι άβολα. Πάντα, όποιος κι αν είναι, είτε τον γνωρίζω είτε όχι, είμαι γεμάτος από την ίδια αίσθηση ευθύνης. Βέβαια, πρέπει να σου πω πως, όταν έχω τους γονείς μου στο κοινό, γίνομαι περισσότερο ευαίσθητος και ευάλωτος. Αλλά κι όταν έχω κάποιον φίλο μου σε μία συναυλία ή την σύντροφό μου, παίρνω δύναμη και νιώθω ασφάλεια.

-Δέχεσαι την κριτική των δικών σου ανθρώπων;

-Βέβαια. Πάντα ακούω προσεκτικά, τα επεξεργάζομαι με τον εαυτό μου και δρω ανάλογα. Φυσικά, έχει μεγάλη σημασία ποιος σου λέει τι...Αλλά όταν δέχεται μία παρατήρηση από κάποιον δικό σου-είτε καλή είτε κακή-δίνεις άλλη βάση. Ξέρεις ότι θέλει το καλό σου και δεν σου λέει κάτι με ιδιοτέλεια.

Μιχάλης Χατζηγιάννης - εικόνα 2

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Πρίφτη στα παρασκήνια της μεγάλης συναυλίας στο Θέατρο Βράχων

-Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε από την Cobalt music το νέο σου cd, με τίτλο “η αγάπη δυναμώνει”. Πρόσεξα ότι έχει εντελώς διαφορετικό ήχο από τα προηγούμενα και αισθάνομαι ότι έκλεισες έναν κύκλο για να ανοίξεις τον επόμενο. Έτσι είναι;

-Ακριβώς έτσι και χαίρομαι που το εντοπίζεις, Αλέξανδρε! Δεν προέκυψε αυτή η αλλαγή, ήταν αυτοσκοπός. Όντως, έκλεισε ένας κύκλος πολύ όμορφων πραγμάτων και ήρθε η ώρα να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό. Σε αυτή η δουλειά είμαι πιο ώριμος και νομίζω αυτό φαίνεται, αρκεί να ακούσει κάποιος το δίσκο. Με χαρακτηρίζει και αποτυπώνει όλα όσα αισθάνομαι αυτή την εποχή.

-Ο δίσκος έχει πολύ ερωτικά τραγούδια, αλλά δεν μιλάνε όλα για την ευχάριστη πλευρά του έρωτα και της αγάπης. Επομένως, εδώ νομίζω ότι διαφοροποιείσαι, και δεν αποτυπώνονται τέτοιου είδους συναισθήματα στη ζωή σου.

-Αυτό ισχύει! Υπάρχει διαφορά γιατί εγώ είμαι μια χαρά σ' αυτό το κομμάτι της ζωής μου. Όμως όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε με τραγούδια που μιλούν για χωρισμό και πόνο, γιατί όλοι κάποια στιγμή, τα έχουμε ζήσει.

-Ποιο κομμάτι ξεχωρίζεις από το νέο σου album;

-Πολύ δύσκολη ερώτηση! Θα σου πω το “μέσα σου βρίσκομαι”, που είναι το αγαπημένο μου, αλλά και μία ιταλική διασκευή, που έχει τίτλο “ποιος είμαι εγώ”.

-Εκμεταλλευόμενος τον τίτλο του δίσκου σου, θέλω να μου πεις, πότε δυναμώνει η αγάπη.

-Η αγάπη δυναμώνει όταν πιστέψεις πως υπάρχει παρακάτω. Όταν δεις ότι, αυτό που μας κρατάει μαζί, έχει αξία και θες να συνεχιστεί. Όταν δεις ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί στα δύσκολα κανείς δεν μπορεί να σταθεί μόνος του.

-Θα κάνεις καθόλου διακοπές;

-Ναι! Θα κάνω συναυλίες και, ενδιάμεσα, θα κάνω λίγες διακοπές. Μικρές αποδράσεις που όλοι τις χρειαζόμαστε-ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι μία περίοδος, όπου όλοι πρέπει να γεμίσουμε μπαταρίες.

-Ποιο ήταν το καλύτερο καλοκαίρι που έζησες ποτέ;

-Ήταν όταν τελείωσα το σχολείο, όταν αποφοίτησα από το λύκειο. Στην Κύπρο τελειώνεις τον Ιούνιο και, τον Ιούλιο, σε παίρνουν αμέσως φαντάρο. Δεν υπάρχουν αναβολές! Οπότε, είχα ένα γεμάτο 20ήμερο για να περάσω τέλεια. Ξεσαλώσαμε με την παρέα και τους φίλους μου. Όλοι την ημέρα ήμασταν έξω, καφέδες, ποτά, παραλίες, τραγούδια, πάρτι. Έγιναν πολλές κραιπάλες! Ήταν το τελευταίο κομμάτι ελευθερίας, πριν μας “μαζέψουν” όλους μέσα “σκοτάδι” (γελάει).

Μιχάλης Χατζηγιάννης - εικόνα 3


Οι επόμενες εμφανίσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη και του Μηδενιστή: 23/06 Παραλίμνι Κύπρος, 28/06 Έδεσσα,12/07 Βεάκειο, 24-25/7 Κρήτη, 28/07 Αλεξ/πολη, 30/07 Μυτιλήνη, 2/08 Σαλαμίνα, 4/08 Κως, 5/08 Ρόδος.



Το νέο cd του Μιχάλη Χατζηγιάννη “η αγάπη δυναμώνει” κυκλοφορεί από την Cobalt music.

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (11)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (1)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (2)

banner

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (4)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (7)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (3)

banner

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (6)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (8)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (9)

banner

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (5)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (10)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (12)

banner

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (13)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (14)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (16)

banner

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (15)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (17)

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (18)

banner

Στα παρασκήνια της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο θέατρο Βράχων (20)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα