Follow us

Ελένη Φουρέιρα: Απόλυτα sexy μιλάει για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα της: «Είπα μέσα μου "Γι’ αυτό έχεις γεννηθεί. Κάν’ το!»

Λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο στη Eurovision που κατέκτησε τη δεύτερη θέση εκπροσωπώντας την Κύπρο, η Ελένη Φουρέιρα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του νέου τεύχους του περιοδικού Celebrity με απόλυτα sexy και καλοκαιρινή διάθεση.

Ελένη Φουρέιρα - Celebrity Ιούνιος 2018 Rnew (3)

Τι κρατάς και τι αφήνεις από την εμπειρία σου στη Eurovision;

Αφήνω την κούραση, αλλά κατά τα άλλα τα κρατάω όλα! Ήταν μια υπέροχη και μοναδική εμπειρία, μέσω της οποίας συνειδητοποίησα τις δυνάμεις μου ως χαρακτήρας και τις αντοχές μου ως άνθρωπος. Ήταν ένα όνειρο ζωής να ανέβω σε μια τόσο μεγάλη σκηνή και να τραγουδήσω live στον μισό πλανήτη. Νομίζω πως αυτό είναι όνειρο κάθε τραγουδιστή. Ακόμα δεν το πιστεύω ότι το έχω κάνει! Έγινε τόσο γρήγορα όλο αυτό και ήταν ταυτόχρονα τόσο έντονο, που δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Όσο περνάει ο καιρός το αντιλαμβάνομαι στην ολότητά του.

Ελένη Φουρέιρα

Αισθάνεσαι, δηλαδή, ότι όλο αυτό ήταν πάνω από τις δυνάμεις σου και κατά κάποιον τρόπο ξεπέρασες τον εαυτό σου;

Όχι, δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Ακολούθησα απλά το ένστικτό μου, γιατί το ήθελα πολλά χρόνια και τελικά τα κατάφερα. Έφτασα στην κορυφή –γιατί για εμένα και η δεύτερη θέση είναι σαν να έχω κερδίσει την πρώτη–, είναι μια εμπειρία που μου έχει προσφέρει αρκετά πράγματα μέχρι στιγμής και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Τι σκεφτόσουν ενώ ανέβαινες για να τραγουδήσεις;

Έλεγα στον εαυτό μου: «Γι’ αυτό έχεις γεννηθεί. Το αντέχεις. Κάν’ το!»

Πιο άσχημη αίσθηση εν τέλει σου έχει αφήσει το 7 της Ελλάδας ή το 10 της Αλβανίας;

Αναμφισβήτητα το 7. Η Αλβανία, από την άλλη, μου έδωσε σχεδόν το απόλυτο. Και, για να τα ξεκαθαρίζουμε, ο βαθμός ήταν από την κριτική επιτροπή της Ελλάδας, όχι από τους Έλληνες στο σύνολο. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια κίνηση που στεναχώρησε τους Κύπριους. Όμως, δεν μπορώ να κρίνω την επιτροπή. Αυτή ήταν η άποψή τους και αυτή κατέθεσαν. Δεν πειράζει. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι οι Έλληνες με ψήφισαν. Αυτό είναι που μετράει πιο πολύ για εμένα.

Ελένη Φουρέιρα - εικόνα 2

Έχεις επανειλημμένα μιλήσει για το ρατσισμό που δέχτηκες πριν αλλά και μετά το διαγωνισμό. Πώς αντιμετωπίζεις τέτοια φαινόμενα;

Από κάποια στιγμή και μετά δεν τους δίνεις σημασία, γιατί βλέποντας πόσο σε αγαπάει ο περισσότερος κόσμος παίρνεις δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις αυτό που κάνεις. Μια μικρή κατηγορία ανθρώπων, που ξέρουμε καλά ποιοι είναι, δεν μπορεί να με επηρεάσει μπροστά στην αποδοχή και τη στήριξη που βιώνω από τον πολύ κόσμο. Γιατί αν δεν είχα από πίσω μου τη δύναμη αυτού του κοινού, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα. Αυτό κρατάω και τίποτα άλλο.

Δυσκολεύτηκες να τα καταφέρεις, να φτάσεις εδώ που είσαι τώρα;

Υπήρξαν δυσκολίες, όμως αναλογίζομαι και λέω ότι ίσως ήταν γραφτό να φτάσω εδώ που είμαι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η επιτυχία μου ήταν αποτέλεσμα πολλών και σωστών αποφάσεών μου. Σίγουρα όμως δυσκολεύτηκα να κερδίσω την αποδοχή του κόσμου. Δεν ήταν εύκολο να κρύβω την καταγωγή μου. Όμως, εδώ και πέντε χρόνια που το αποκάλυψα, ηρέμησα.

Ελένη Φουρέιρα - εικόνα 3

Δεν μετανιώνεις για πράγματα που είχες πει παλαιότερα;

Όχι, δεν μετανιώνω για τίποτα, γιατί είμαι αυτό που είμαι και έχω γίνει αυτό που έχω γίνει. Γιατί ξέρω πόσο δύσκολα το κατέκτησα όλο αυτό. Και δεν μετανιώνω γιατί όσοι άνθρωποι έχουν βιώσει ανάλογες καταστάσεις με εμένα, ή ακόμα και με τη σεξουαλική τους προτίμηση, ξέρουν πολύ καλά γιατί δεν πρέπει να μετανιώνουμε για τίποτα.

Επαγγελματικά το καλοκαίρι τι θα κάνεις;

Θα κάνω ένα μεγάλο τουρ σε Ελλάδα και Κύπρο και θα τραγουδήσω σε πολλά Gay Pride φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκές προσκλήσεις για τα Pride ήρθαν μετά τη Eurovision επειδή είσαι, έστω άτυπα, πρέσβειρα του Athens Pride εδώ και χρόνια, αφού πάντα σε προσκαλούν να τραγουδήσεις;

Ναι, δέχομαι πολλές προτάσεις για να τραγουδήσω στο εξωτερικό μετά τη Eurovision και με χαροποιεί πολύ αυτό. Όσο για τα Pride, θα πάω σε όλα τα φεστιβάλ που με κάλεσαν. Είμαι υπερήφανη που τραγουδάω για τα δικαιώματα των γκέι ανθρώπων και των ανθρώπων γενικότερα.

Περισσότερα στο Celebrity που κυκλοφορεί!

Ελένη Φουρέιρα - εικόνα 4

Ελένη Φουρέιρα - Celebrity Ιούνιος 2018 Rnew (3)

Ελένη Φουρέιρα στο Celebrity Ιουνίος 2018 (1)

Ελένη Φουρέιρα στο Celebrity Ιουνίος 2018 (3)

banner

Ελένη Φουρέιρα στο Celebrity Ιουνίος 2018 (2)

Foyreira5 copy

Ελένη Φουρέιρα - Celebrity Ιούνιος 2018 Rnew (2)

banner

Ελένη Φουρέιρα - Celebrity Ιούνιος 2018 Rnew (1)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα