Follow us

The Sowl: Ο Πολυχώρος Που Αγαπάμε Στο Θησείο: Η Μάρω Παρασκευούδη σε ταξιδεύει Περού και Μεξικό

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω προς μεγάλη μου χαρά ότι η άλλοτε τουριστική περιοχή του Θησείου, έχει αποκτήσει μία πιο ιδιαίτερη ταυτότητα. Μαγαζιά με ξεχωριστό χαρακτήρα έχουν βρεθεί σε "καίριες" θέσεις, αλλάζοντας έτσι το μέχρι πρότινος εμπορικό πρόσωπο της περιοχής και ανακατεύοντας εκ νέου την "τράπουλα" των επιλογών στην έξοδό μας. Ένα από αυτά είναι αναμφισβήτητα το The Sowl.

The Sowl: Ο Πολυχώρος Που Αγαπάμε Στο Θησείο

Το ιστορικό κτήριο των στάβλων του Όθωνα (οι 30+ θα το θυμούνται σίγουρα από τα φοιτητικά τους χρόνια), ανακαινίστηκε, ανανεώθηκε και άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικούς μήνες με το όνομα The Sowl. Ανεξάρτητοι – αλλά συνδεόμενοι - χώροι μεταξύ τους συνθέτουν έναν ξεχωριστό πολυχώρο με έθνικ χαρακτήρα. Βασικός στόχος των ιδιοκτητών του - Γιάννης Μωράκης, Γιώργος Μελισσάρης και Αλεξάνδρα Δράκου - ήταν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί αφιερωμένο στους λάτρεις του καλού φαγητού, της funk, soul, jazz και swing μουσικής αλλά και της Τέχνης.

The Sowl: Ο Πολυχώρος Που Αγαπάμε Στο Θησείο

Σε αυτόν τον ζεστό πολυχώρο, που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Παντελούκα της GJP Construction, κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με τις έθνικ τάσεις – κάτι που ισχύει και στην κουζίνα. Εμπνευσμένος από την Κεντρική και Νότια Αμερική, ο Chef Μάνος Ευσταθίου δημιούργησε ένα μενού με ξεχωριστές γεύσεις, που σε ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς. Πιάτα όπως Matambre arolado (μοσχαρίσιο Flank Steak γεμιστό με γαρίδα, μάνγκο και γλυκό chimichurri), Iberico adobar (ιβηρικός μαύρος χοίρος σε γλυκιά μαρινάδα adobo) και Peruvian Pollo a la Braza (κοτοπουλάκι σχάρας με παραδοσιακή Περουβιανή μαρινάδα) ξεχωρίζουν στον κατάλογο.

The Sowl: Ο Πολυχώρος Που Αγαπάμε Στο Θησείο - εικόνα 2

Αν πάλι έχεις όρεξη για πιο light επιλογές, μπορείς να συνδυάσεις κάποιο από τα cocktail, που φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας Bar Solutions– δοκίμασε το αρωματικό και δροσιστικό Hemingway room 511 με εσπεριδοειδή – με Ceviche Acapuldeinó (τρυφερή γαρίδα με λάιμ και χυμό ντομάτας ή Chilian ceviche (Ceviche λαβράκι σε χυμούς εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων).

The Sowl: Ο Πολυχώρος Που Αγαπάμε Στο Θησείο - εικόνα 3

Η ανήσυχη ομάδα του The Sowl μάς επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις, όπως το event The Cocktailers που οργανώνεται κάθε Κυριακή με guest bartenders, τα parties με resident DJs αλλά και τις εικαστικές εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών που παρουσιάζει στη Gallery η curator Αιμιλία Σωτήρχου.

Δες περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Info
The Sowl
Ηρακλειδών 10, Θησείο
W: www.thesowl.com
T: 2103450003, 6973227000

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Instagram: @mybluesuedeshoes

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα