Follow us

Ακόμα να πας στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ;: Η Μάρω Παρασκευούδη δοκιμάζει τη σύγχρονη κουζίνα στα καλύτερά της

Οι διακρίσεις του ΜΑΝΗΜΑΝΗ αποτελούν σίγουρα δέλεαρ για να περάσεις την πόρτα του υπέροχου νεοκλασικού στην Ακρόπολη. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το εστιατόριο συγκαταλέγεται στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, λαμβάνει τα τελευταία 5 χρόνια Certificate of Excellence από το Trip Advisor και είναι μέσα στις 10 Top Pick επιλογές του Lonely Planet στην Αθήνα για το 2015.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Το πραγματικό δέλεαρ, ωστόσο, είναι ότι θα δοκιμάσεις εξαιρετικά πιάτα που εκπροσωπούν επάξια τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ο τόπος καταγωγής του εστιατορίου, η Μάνη, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης στην κουζίνα, καθώς επίσης και για την αξία της αυθεντικότητας. Στα 11 χρόνια λειτουργίας του, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ έχει καταφέρει να αναδείξει την παραδοσιακή κουζίνα της μαγευτικής Μάνης, καθώς επίσης και της ευρύτερης Πελοποννήσου, με έναν τρόπο μοντέρνο που δεν μοιάζει παράταιρος στο τέλος.

Ακόμα να πας στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ;

Τα κυρίαρχα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής - ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, μαρμελάδες και αρωματικά φυτά – αφήνουν το στίγμα τους στα πιάτα του καταλόγου, και οι οικείες γεύσεις παίρνουν μία απρόσμενα ευχάριστη τροπή. Δεν περιμένεις να λατρέψεις τις φακές (λογικό αφού έρχονται σε εκδοχή κρύας σαλάτας με σύγκλινο Μάνης και σάλτσα πορτοκαλιού), να φας την πιο συγκλονιστική, τραγανή πανσέτα, με πουρέ πατάτας και chutney φρούτων, βελουτέ ταραμοσαλάτα πάνω σε ζεστό τηγανόψωμο και να δοκιμάσεις νιβάτο – ένα παραδοσιακό τυρί που δεν δοκιμάζεις συχνά.

Ακόμα να πας στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ; - εικόνα 2

Οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό (ένα εξαιρετικά παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο) είναι ένα ακόμα highlight του καταλόγου. Κι εκεί που λες "τέλος", το μάτι σου πάει στα γλυκά και η μους σοκολάτας σού κάνει "ματάκια". Δεν θέλει δεύτερη σκέψη, έτσι πρέπει να κλείσει το γεύμα σου (προσωπικά θα την ήθελα χωρίς τα κομματάκια ανανά). Όλα τα παραπάνω έρχονται να δέσουν με μία ενημερωμένη κάβα, έναν χώρο προσεγμένο και μία ομάδα που ξέρει τι σημαίνει φιλοξενία.

Info
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, Τ. 210 9218180

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα