Follow us

Το πιο ανθυγιεινό μέρος στο delivery : Δεν είναι αυτό που μέχρι τώρα νόμιζες!

Το πιο «φονικό» συστατικό κάθε έτοιμου γεύματος δεν είναι ούτε το πολύ αλάτι ούτε η πολλή ζάχαρη.    

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
delivery

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Berkley στην Καλιφόρνια, εκτός από τους τόνους αλατιού και ζάχαρης που χρησιμοποιούνται συνήθως στην παρασκευή κάποιου έτοιμου γεύματος, ένας ακόμη λόγος που το «ντελιβεράδικο» βλάπτει σοβαρά την υγεία έχει να κάνει με τη συσκευασία του και ειδικότερα με τις φθοριούχες ενώσεις που (πιθανότατα) χρησιμοποιούνται στη δημιουργία της.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, «ο λόγος που χρησιμοποιούνται οι ενώσεις αυτές έχει να κάνει με το ότι διαθέτουν λιποαπωθητικές ιδιότητες, προστατεύοντας εν τέλει την εκάστοτε συσκευασία από τη φθορά που θα της προξενούσε η μεταφορά ενός λιπαρού γεύματος». Το πρόβλημα; Μια σειρά μελετών έχει αποδείξει ότι «ανάλογες χημικές ενώσεις έχουν σχετιστεί με την εκδήλωση διαφόρων μορφών καρκίνου καθώς επίσης και με την εμφάνιση αναπτυξιακής τοξικότητας και ανοσοτοξικότητας στον ανθρώπινο οργανισμό».

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα