Follow us

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας: Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο & τα τηλεοπτικά αυτο-goal

Το τέλος της εβδομάδας έφτασε και εμείς είμαστε εδώ για να θυμηθούμε όσα πρέπει να κρατήσουμε.  

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Ημέρες κοσμογονικών αλλαγών για την ελληνική τηλεόραση. Το νομικό πλαίσιο αλλάζει, τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας γίνονται μόνο τέσσερα και ομολογουμένως είναι απορίας άξιο τι θα μείνει και τι θα χαθεί από το τηλεοπτικό προσκήνιο, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Στα κορυφαία κανάλια, ωστόσο, δεν θα υπάρξουν αλλαγές, αφού το Mega, o ANT1 και ο Alpha ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την αδειοδότησή τους. Από εκεί και πέρα, ας πάρουμε ποπ κορν και ας παρακολουθήσουμε και αυτό το θλιβερό reality.

Κορυφαία τηλεοπτική στιγμή της εβδομάδας ήταν αναμφίβολα το χώσιμο της Αννίτας Πάνια. Η Πάνια στο Parole την είπε ανοιχτά στον Βαλλιανάτο, αφού εκείνος έθιξε άγαρμπα το θέμα της διαμάχης Αννίτας και τρανσέξουαλ, από την περυσινή σεζόν. Όπως έγραψα και στο σχετικό κείμενο, η μεγαλύτερη τηλεοπτική αρετή στις μέρες μας είναι να έχεις το θάρρος της γνώμης σου. Και η Αννίτα Πάνια έχει αυτή τη μαγκιά να σου λέει ανοιχτά τι πιστεύει, ακόμα και αν δεν γουστάρεις να συμφωνήσεις μαζί της. Εν προκειμένω, βέβαια, συμφωνώ 100% μαζί της. για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τις τελευταίες ημέρες θέλοντας και μη έπεσα πάνω στο αυθεντικό Vice που μεταδίδει ο ΑΝΤ1. Μπορεί να είναι μίλια μακριά από αυτό που περιμένει να δει κανείς στην ελληνική τηλεόραση, αλλά η ιδιαίτερη αισθητική του σε κρατά – ακόμα και αν ερευνά θέματα που δεν σε αφορούν καν. Αντιθέτως, η ελληνική εκδοχή της συγκεκριμένης εκπομπής μου φαίνεται από μέτρια μέχρι αδιάφορη. Δεν ξέρω αν έχει πράγματι να σας προσφέρει κάτι το Vice On HBO, αλλά σίγουρα θα δείτε μια άλλου είδους τηλεόραση που μόνο καλύτερη μπορεί να είναι σε σχέση με τη δική μας.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έκλεισε μια πραγματικά δυνατή καλεσμένη για να αντιμετωπίσει τον Πέτρο Κωστόπουλο και την πρεμιέρα του στον Alpha. Από το αντίπαλο στρατόπεδο, βέβαια, δεν ακούγεται τίποτα, παρά μόνο φήμες που χτίζουν την αναμονή κοινού. Ο Άρνι θα κινηθεί σε αυτό που έμαθε να κάνει πέρυσι, κερδίζοντας τον ανταγωνισμό: να φέρνει στο προσκήνιο πρόσωπα αμφιβόλου φήμης που έχουμε να συναντήσουμε καιρό μπροστά σε μια κάμερα. Και είναι σίγουρο πως η Τζούλια έχει να πει πολλά. Ωστόσο, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Πιστεύω πως τον Μάιο θα παραδεχθούμε ότι οι Τετάρτες θα ανήκουν στον Alpha και τον Κωστόπουλο. Καλά να είμαστε, να τα λέμε και τότε.

Πρόσωπο της εβδομάδας για ακόμα μια φορά η Κατερίνα Καινούργιου. Η φωτογράφιση με τα εσώρουχα και τα τουρτάκια έκανε δουλειά για τα καλά, γυρνώντας τους προβολείς επάνω στην εκθαμβωτική Barbie του Alpha. Η Καινούργιου είναι μια γυναίκα που τη χαζεύεις, άσχετα από κάθε είδους επικαιρότητα που μπορεί να κουβαλάει. Οπότε μόνο τετραπέρατη μπορώ να τη χαρακτηρίσω, αφού μόλις είδε ότι πρέπει να ρίξει τα μεγάλα της όπλα στην αρένα, το έκανε. Και δεν είναι μόνο ότι πουλάει η ίδια, είναι πως δουλεύει την εκπομπή της καθημερινά. Η «Πλάτη Με Πλάτη» βγάζει ειδήσεις σε κάθε της νέο επεισόδιο, ενώ οι ενότητες μόδας φαίνεται πως έχουν βρει καλά τη θέση τους στις προτιμήσεις του κοινού.

Στον αντίποδα, το «Spata Live» φαίνεται πως δεν έχει πολύ μέλλον. Ουσιαστικά ο Τζώνη Καλημέρης επιβεβαίωσε πως η εκπομπή βρίσκεται ανάμεσα στα στοιχεία που προβληματίζουν την καθημερινή ροή του καναλιού. Και αυτό για τους insiders σημαίνει κόψιμο – ειδικά όταν μιλάμε για τον ΑΝΤ1 που δεν φημίζεται για την «ανοχή» του. Παράλληλα, η Μενεγάκη είχε ρωτήσει πολύ εύστοχα τον Ανδρέα Γεωργίου πού πρόκειται να χωρέσει ακόμα μία καθημερινή σειρά στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, αφού είναι ήδη πλήρες. Και μια ενδεχόμενη διακοπή του «Spata Live» θα άνοιγε το δρόμο για τα «Δίδυμα Φεγγάρια» που έρχονται ολοταχώς από Κύπρο μεριά. Απλές σκέψεις ενός ανθρώπου που απλά παρακολουθεί τηλεόραση και έχει μάθει κάποια από τα χούγια των καναλιών. Βλέπουμε…

Απογοητευτικοί μου φαίνονται φέτος οι ΦΜ Live. Δεν ξέρω γιατί και πώς, αλλά η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος φέτος... καφρίζουν, κίνηση που αδικεί ακόμα και το έξυπνο χιούμορ που έχουν. Για παράδειγμα, έβλεπα το viral video κραξίματος στην Καινούργιου. Με το οποίο γέλασα κι εγώ, δεν το αρνούμαι. Όμως, για μια στιγμή. Δεν είναι ποιον σχολίαζαν το θέμα μου, είναι ο τρόπος. Που είναι κάπως άκομψος, κάπως «ίου γιατί βρισκόμαστε στην ίδια τηλεόραση με όλες αυτές;». Και όλα αυτά, λίγο καιρό μετά τις διαμάχες (πολύ σικ εκφράζομαι) με τη Μανωλίδου και την Ιωαννίδου. Βαριέμαι.

Στη μουσική συλλογή της εβδομάδας έχουμε τη «Μισή Καρδιά» της Έλενας Παπαρίζου. Παρόλο που η ίδια φαίνεται να μην πιστεύει σε μια σοβαρή επαναφορά της στη μουσική σκηνή της χώρας μας, επέστρεψε με ένα καθαρόαιμο ποπ single που προβλέπω να κάνει συμπαθητική πορεία στα ραδιόφωνα. Μέχρι εκεί. Η αλήθεια είναι πως τα πραγματικά hits στις μέρες μας θέλουν πολύ στοχευμένη δουλειά, κάτι που η Έλενα δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμη να κάνει στην Ελλάδα αφού επαγγελματικές υποχρεώσεις την καλούν πίσω στη σουηδική τηλεόραση. Και αν ήμουν στη θέση της, προφανώς και θα την προτιμούσα από το ψιλικατζίδικο της Ελλάδας.

Κάπου διάβασα και για μέτρια πορεία τηλεθέασης της Ελένης Μενεγάκη. Ας είμαστε σοβαροί. Λίγο, δεν βλάπτει. Η «Ελένη» γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν είναι η εκπομπή που κάνει 35% καθημερινά στα δύο κοινά που εξετάζουμε, αλλά έχει τεράστια διαφημιστική δύναμη στα γυναικεία κοινά, που ο ανταγωνισμός κοιτά από απόσταση. Και αν έπεσε κατά 5% ο μέσος όρος της εκπομπής, η Ελένη Μενεγάκη είναι τόσο ετοιμοπόλεμη που μέχρι και τον Λιανό έκλεισε στο πάνελ πραγματικά εν μία νυκτί. Εγώ απορώ γιατί συζητάμε ακόμα για την Ελένη, προσπαθώντας να την αμφισβητήσουμε.

Για το τέλος, το JOY. Με τη Θρασκιά. Δηλαδή, πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει; Φανταστείτε, είδα το τρέιλερ και μου φάνηκε τόσο ξένο το concept με τον τρόπο που έχει εκπαιδευτεί να παρουσιάζει η Θρασκιά, που στεναχωρήθηκα. Γιατί μια τέτοια εκπομπή να τρώει τέτοια κατρακύλα; Και με ποια λογική επέλεξε κάποιος τον Θανάση Βισκαδουράκη ως πρώτο καλεσμένο του νέου κύκλου; Αδυνατώ να καταλάβω αυτές τις κινήσεις πανικού. Και αδυνατώ να αντιληφθώ με ποια λογική πιστεύουν ότι η Θρασκιά θα αναστήσει το JOY.

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα