Follow us

Sakana: Το Σουσάδικο Που Θα Αγαπήσεις: Μπορεί το sushi να είναι comfort; Ναι!

Η πληθώρα των sushi bars δεν μας αφήνει περιθώρια πλέον περιθώρια για να αναρωτηθούμε αν αυτή η πόλη αγαπάει την ιαπωνική κουζίνα.

Sakana

Οι Αθηναίοι θέλουν το california roll τους περισσότερο κι από το σουβλάκι και το "πάμε για sushi" είναι επίσημα η συνήθεια που έγινε λατρεία. Και στην περίπτωση του Sakana αυτή η συνήθεια δεν σου κοστίζει ακριβά και αγγίζει τα όρια του comfort.

Sakana: Το Σουσάδικο Που Θα Αγαπήσεις

Πώς γίνεται όμως να μιλάμε για sushi και comfort; Στο μενού του Sakana έχει μπει για τα καλά το fusion στοιχείο και τα περισσότερα πιάτα είναι εξευρωπαϊσμένα στο έπακρο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί έρθεις αντιμέτωπος με την -για πολλούς σκληρή- ωμή πραγματικότητα του sushi. Επιλογές όπως το volcano roll, που είναι τραγανό εξωτερικά, το spicy crab (μην το φοβηθείς, είναι όσο πικάντικο χρειάζεται) ή το tempura maki αποτελούν τις τέλειες επιλογές για τους όχι και τόσο μυημένους.

Sakana: Το Σουσάδικο Που Θα Αγαπήσεις - εικόνα 2

Από τον κατάλογο δεν λείπει βέβαια το nigiri και το sashimi, που μαζί με το ταρτάρ σολομού και τη δροσιστική wakame salad αποτελούν την ιδανική αρχή για κάθε γεύμα. Η miso soup με λαβράκι και λαχανικά είναι αναμφισβήτητα το αντίδοτο στο κρύο και μαζί με το ζεστό σάκε γίνονται το τέλειο combo για να ζεσταθείς.

Sakana: Το Σουσάδικο Που Θα Αγαπήσεις - εικόνα 3

Την αίσθηση της οικειότητας όμως δεν στη δίνει μόνο το φαγητό αλλά και ο χώρος, σε συνάρτηση πάντα με τους ανθρώπους που συναντάς σε αυτόν. Το Sakana κερδίζει σε όλα, αφού μπορεί να είναι μικρό, αλλά έχει φροντίσει να αξιοποιήσει στο έπακρο το εσωτερικό του χωρίς περιττές διακοσμήσεις, ενώ απαρτίζεται από μία φιλόξενη και χαρούμενη ομάδα ανθρώπων.

Sakana: Το Σουσάδικο Που Θα Αγαπήσεις - εικόνα 4

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το νεαρό της ηλικίας των ιδιοκτητών του για όλη αυτή την όρεξη, το μεράκι αλλά και την τρέλα, πάντως στο Sakana δεν θα φας απλά sushi. Θα δεις τη Yoko να χορεύει και τον Αντώνη σε ένα one man show βγαλμένο σαν αυτά του Toni Sfinos – ίσως γιατί εμφανίζεται μαζί του. Και όλα αυτά μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά σε ένα φαινομενικά ήσυχο δρόμο της Νέας Ερυθραίας.

Sakana: Το Σουσάδικο Που Θα Αγαπήσεις - εικόνα 5

Το show team του Sakana, ο Αντώνης και η Άννα Μαρία (λέγε με Yoko)

Info:

Sakana

Χαρίλαου Τρικούπη 146 & Στροοφυλίου, Ν. Ερυθραία

Τηλ: 2106200017

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Instagram: @mybluesuedeshoes

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα