Follow us

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά Από Τον Γιώργο Σατσίδη: Plus: Η συνέντευξη με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Hello guys!    

σατσιδης παπακαλιατης
Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά Από Τον Γιώργο Σατσίδη

Καλωσήρθατε στο weekend των Hunger Games, του τελευταίου μέρους της τριλογίας με την δημοφιλή και καλύτερη από ποτέ Jennifer Lawrens. Πολύ αξιόλογη, όμως, ταινία αυτή την εβδομάδα είναι εκείνη του Steven Spelberg, η "Γέφυρα των Κατασκόπων". Ένα φιλμ με ένταση στους χαρακτήρες και όχι με σκηνές δράσης όπως ίσως φαντάζονται πολύ. Εξαιρετικό φιλμ!

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά Από Τον Γιώργο Σατσίδη - εικόνα 2

Έχουμε όμως και την πολυαναμενόμενη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Ένας Άλλος Κόσμος" για την οποία θα πούμε πολλά τις επόμενες εβδομάδες. Στο στούντιο της εκπομπής μου στον ΟΤΕ TV, πάντως, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη και θα την απολαύσουμε την επόμενη Κυριακή στις 20.30.

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά Από Τον Γιώργο Σατσίδη - εικόνα 3

Επίσης, συνάντησα και δύο λαμπερές πρωταγωνίστριες τηλεοπτικών σειρών! Η μια είναι η Hayley Atwell που πρωταγωνιστεί στο Agent Carter και η άλλη είναι η Sarah Drew που παίζει στην θρυλική σειρά Greys Anatomy.

Και οι δύο μου μίλησαν για τα συναρπαστικά γυρίσματα των φημοφιλών σειρών.

Το Agent Carter μεταδίδεται από το FOX, ενώ το Greys Anatomy από το FOXlife.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ταινίες της εβδομάδας!

Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος ΙΙ

Η τρίτη και τελευταία ταινία του «Hunger Games», το «Επανάσταση - Μέρος 2», μας προσγειώνει στην πρώτη γραμμή του πυρός, με τον εμφύλιο πόλεμο στην Πάνεμ να μαίνεται. Η ηρωίδα Κάτνις (Τζένιφερ Λόρενς ), το σύμβολο αντίστασης του ενάντια στην τυραννική κεντρική εξουσία, αντιμετωπίζει τον Πρόεδρο Σνόου (Ντόναλντ Σάδερλαντ ) σε μια εντυπωσιακή τελική αναμέτρηση. Μαζί με τους πιστούς της φίλους θα προσπαθήσουν να δολοφονήσουν τον αρχηγό της Κάπιτολ, ο οποίος δεν έχει καμία διάθεση φυσικά να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Φονικές παγίδες, πανίσχυροι εχθροί και ηθικά διλήμματα συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό μέσα από το οποίο η Κάτνις πρέπει να βγει για μια ακόμη φορά νικήτρια.

Το δεύτερο μέρος της Επανάστασης, φέρνει το κινηματογραφικό φαινόμενο των Αγώνων Πείνας στο επικό φινάλε τους. Η ιστορία συνεχίζει από το σημείο που η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13, κι ανήμπορη να προσεγγίσει τον Πίτα, παρακολουθεί ολόκληρη την Πάνεμ να βυθίζεται στον πόλεμο.Παρόλο που δέχτηκε να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης, βλέπει πια ότι δεν αρκεί αυτό για να γυρίσει το κλίμα απέναντι στην Κάπιτολ. Μαζί με το Γκέιλ, τον απρόβλεπτο πια Πίτα, το Φίνικ και την «Ομάδα 451», θα κατευθυνθούν στην άλλοτε λαμπερή Κάπιτολ με μόνο στόχο να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του The Hunger Games, όλες οι Περιοχές έχουν ενωθεί εναντίον της Κάπιτολ για πρώτη φορά. Η Κάτνις έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να σταθεί στο ύψος του ρόλου της στην τελευταία προσπάθεια για δικαίωση.

Νομίζω ότι μαζί με το πρώτο Hunger Games, το τρίτο είναι εξίσου καλό. Εκπληκτική στο ρόλο της Κάτνις η Λόρενς έχει μια υπόγεια δύναμη που συναρπάζει και ναι δεν χρειάζεται να μιλάει πολύ για να πείσει. Η μουσική εκπληκτική, οι σκηνές δράσης κόβουν την ανάσα χωρίς να είναι όμως υπερβολικές ή ψευτικές. Θα μας λείψουν οι Αγώνες Πείνας!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Η γέφυρα των κατασκόπων


Με ένα θρίλερ εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα και πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς πραγματεύεται την απελευθέρωση ενός πιλότου που αιχμαλωτίστηκε σε ρωσικό έδαφος όταν καταρρίφθηκε το αεροπλάνο του, επιστρέφει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Πρόκειται για την ιστορία του Τζέιμς Ντόνοβαν, που υποδύεται ο Τομ Χανκς, ενός δικηγόρου από το Μπρούκλιν που βρίσκεται στο επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου όταν η CIA τον στέλνει σε μια σχεδόν αδύνατη αποστολή για τη διαπραγμάτευση της απελευθέρωσης ενός κρατούμενου Αμερικανού πιλότου. Η ταινία, που αφηγείται ιστορικά γεγονότα του "Ψυχρού Πολέμου" και βασίζεται στο πρωτότυπο σενάριο των Ματ Τσάρμαν και των αδερφών Κοέν αναμένεται να σαρώσει τα Όσκαρ.

Ακόμα και στην λιγότερο πολυδιαφημισμένη εποχή του, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραμένει ένας κορυφαίος Χολιγουντιανός σκηνοθέτης, επικεντρωμένος σε χαρακτήρες που κρύβουν ένταση.

Η «Γέφυρα των Κατασκόπων» είναι ένα θρίλερ το οποίο είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα σε σενάριο των περίφημων Τζόελ & Ίθαν Κοέν. Σύμφωνα μ’ αυτό, ο Τζέιμς Ντόνοβαν είναι ένας δικηγόρος ασφαλειών, ο οποίος το 1957 «στρατολογείται» από την κυβέρνηση για να υπερασπιστεί τον Σοβιετικό κατάσκοπο Ρούντολφ Άμπελ.

Πρόκειται για μια χαμένη εκ των προτέρων υπόθεση, αλλά και μια εθνική αποστολή υπεράσπισης της εικόνας της αμερικάνικης δικαιοσύνης, την οποία ο Ντόνοβαν χειρίζεται άψογα. Καταφέρνει μάλιστα να αποτρέψει τη θανατική ποινή για τον πελάτη του, γίνεται όμως persona non grata για τους τρομοκρατημένους από την πυρηνική απειλή συμπατριώτες του. Μέχρι που το 1960 το Υπουργείο Εξωτερικών τού ζητά να μεταβεί στο Βερολίνο και να μεσολαβήσει ανεπίσημα στην ανταλλαγή του Άμπελ με τον Φράνσις Γκάρι Πάουερς, πιλότο που συνελήφθη από τους Σοβιετικούς αφού κατέρριψαν το κατασκοπικό αεροπλάνο του.

Η ταινία μας μεταφέρει στο Βερολίνο ακριβώς την εποχή που χτίζεται το θρυλικό τοίχος αναπαριστώντας ρεαλιστικά τα δραματικά γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Μοναδικός για μια ακόμα φορά ο Τομ Χανκς σε ότι κάνει υποδύεται άψογα τον αμερικανό δικηγόρο. Κάποια στιγμή στην ταινία μιλάει μάλιστα και γερμανικά …αλλά δεν είδαμε ποτέ υπότιτλους! Όπως και να έχει η ταινία είναι η καλύτερη της εβδομάδας και απο τις καλύτερες του 15 που εκπνέει.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα