Follow us

Μα Τι Συμβαίνει Στην Ελεονώρα Μελέτη;: «10 χρόνια καριέρας, πόσο αλλάζουν ένα παρουσιαστή;»

Η Ελεονώρα Μελέτη επιστρέφει και φέτος στη μικρή οθόνη και το Epsilon. Όλα καλά ως εδώ. Γιατί όχι;

Ελεονώρα Μελέτη

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι εξαρχής: Η Ελεονώρα Μελέτη είναι ένα πρόσωπο που αγαπώ να βλέπω και θεωρώ πως έχει άπειρες δυνατότητες – από παρουσίαση show μέχρι και συντονισμό debate πολιτικών αρχηγών. Επίσης, είναι ένα πρόσωπο που καλοδέχτηκα απίστευτα στη ζωή μου, εκείνο τον Σεπτέμβρη του 2005 που είδα το πρώτο της εξώφυλλο στο DownTown με μια κούπα καφέ στο χέρι.

Από τότε ως σήμερα, όμως, έχουν αλλάξει τόσα, μα τόσα πολλά στην πορεία της. Αν και το βασικό υλικό, η ίδια δηλαδή, δείχνει να έχει ανεξάντλητα αποθέματα ρίσκου και νέων βημάτων (που συνήθως ρίχνουν στο πυρ το εξώτερον το πρόσφατο παρελθόν της), έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν το τηλεοπτικό προϊόν που επιλέγει είναι αυτό που της αξίζει.

Τι θέλω να πω; Όταν την είδα να φεύγει με ένταση και βιολογικά εξαντλημένη από τον ΑΝΤ1, δεν ήθελα να τη δω να πηγαίνει στο Star. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κανάλι τότε είχε χώρο και χρόνο να της δώσει, με έναν δαιμόνιο Μαλέλη πίσω της, να επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα της πρωινής ζώνης τότε. Έτσι, πέρασα σχεδόν όλα τα φοιτητικά μου χρόνια, πίνοντας καφέ με την «Πρωινή Μελέτη».

Όταν δυστυχώς έγινε «Μεσημεριανή Μελέτη» το πράγμα χάλασε. Κάτι η κρίση, κάτι οι ανάγκες του σταθμού για πιο «συμπαγές» πρόγραμμα, την πίεσαν και η εκπομπή άρχισε να χάνει τόσο σε τηλεθέαση, όσο και σε όρεξη για επιτυχία. Μπορεί το «Restart» να έγινε «Μελέτησέ το!», αλλά τα δεδομένα είχαν αλλάξει οριστικά. Έβλεπα μια υπερταλαντούχα παρουσιάστρια να σπαταλάει χρόνο και ενέργεια σε τηλεοπτικά προϊόντα που απείχαν έτη φωτός από τη στόφα της.

Και ύστερα ήρθε το Epsilon. Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι η Ελεονώρα έσπασε τους δεσμούς με το κακό παρελθόν και τώρα είναι έτοιμη να κάνει αυτό που έχει στο -ομολογουμένως ευφυές- μυαλό της. Και βλέπω το #Hashtag. Ωραία ιδέα, δύσκολη υλοποίηση, enough αποτέλεσμα. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν η αναμενόμενη. Η βασική ιδέα μεταλλάχθηκε, λίγο χάλασε, κάπου μια συνέντευξη μπορεί να κόλλησε με την επικαιρότητα και πραγματικά να με κράτησε, αλλά το όλο θέμα πήγε αλλού. Γιατί; Τι άλλαξε; Ποιος ζήτησε να αλλάξει;

Τελευταία εξέλιξη, όπως όλοι θυμόμαστε, ήταν και η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του Epsilon. Κίνηση σοφή από πλευράς καναλιού, αλλά όπως καταλαβαίνουμε, η πορεία που είχα φανταστεί για τη νέα αξιαγάπητη παρουσιάστρια του «Πρωινού Καφέ» ήταν τελείως, μα τελείως διαφορετική. Η Ελεονώρα στο δελτίο δεν είναι κακή. Άλλωστε, η Ελεονώρα δεν ήταν ποτέ κακή σε οτιδήποτε κι αν παρουσίασε. Αλλά στο δελτίο; Αυτό διεκδικούσε τα τελευταία 10 χρόνια;

Και φέτος, ήρθαν τα τρέιλερ του #Hashtag και με αποτελείωσαν. Εξαιρετικά αν πρόκειται να παρουσιάσει κανείς τις «Αποδείξεις» του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά με τη βασική ιδέα του #Hashtag τι σχέση έχει ένα γλειφιτζούρι που γίνεται ξυράφι; Ή ένα μήλο που γίνεται φίδι; Ένας Θεός ξέρει. Δες και μόνος σου!

Ο ίδιος Θεός, πιθανότατα, ελπίζω να ξέρει τι συμβαίνει και στην ίδια την Ελεονώρα που έχει αποφασίσει να πάει κόντρα σε όλες τις lifestyle κατακτήσεις της και κάθε χρόνο να μας εκπλήσσει. Και δεν το εννοώ με την έννοια «εκπλήσσει ευχάριστα», το εννοώ με την κυριολεκτική του εκδοχή. Έκπληξη, σοκ και δέος.

Ελεονώρα, μπορείς και καλύτερα. Και αυτό ελπίζω να το δω φέτος. Please.

Περισσότερα κείμενα από τον Κωνσταντίνο Αντωνάτο εδώ.

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα