Follow us

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones: Ένα (κάπως) αποκαλυπτικό και (πολύ) βασανιστικό review

Η πρεμιέρα του 5ου κύκλου του Game of Thrones (12 Απριλίου) πλησιάζει και η αναμονή φτάνει επιτέλους στο τέλος της - αυτή η βασανιστική, ανελέητη αναμονή των τελευταίων μηνών, με τα ψιχουλάκια από πληροφορίες από τους δημιουργούς της πιο επιτυχημένης σειράς του HBO να φτάνουν μια στο τόσο στις οθόνες μας, καταφέρνοντας μόνο να επιτείνουν την αγωνία μας. Και επειδή ο 4ος κύκλος μας άφησε με αρκετές άλυτες απορίες, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή σε όσα μάθαμε τον τελευταίο καιρό για τον 5ο:

5ος Κύκλος Game of Thrones

-Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο George R.R. Martin, στον 5ο κύκλο θα δούμε γεγονότα και χαρακτήρες που δεν αναφέρονται στα βιβλία, καθώς η σειρά τρέχει περισσότερο από τον συγγραφέα και αποφασίστηκε να «απλωθεί» ώστε να υπάρχει ένας συγχρονισμός.

(Και μιας που μιλάμε για συγχρονισμό, πίσω στην ελληνική πραγματικότητα, η μάχη για τον «σιδερένιο θρόνο» ξεκινάει και πάλι στα κανάλια Novacinema, τα οποία, αλλάζοντας και πάλι τα τηλεοπτικά δεδομένα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα μεταδώσουν ταυτόχρονα με την Αμερική και με ελληνικούς υπότιτλους, τον πέμπτο κύκλο της επικής σειράς).


-Ξεκινάει επιτέλους η εκπαίδευση της Arya. Την αφήσαμε στο πλοίο με προορισμό το Braavos. Αν η νέα σεζόν ακολουθήσει πιστά τα βιβλία του George R.R. Martin, όχι μόνο θα δούμε τη γέννηση μιας νέας δολοφόνου, αλλά και ακόμη μια συνάντηση με τον αινιγματικό Jaqen H'ghar.

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones

-Ο Charles Dance, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Tywin Lannister, θα επιστρέψει στη νέα σεζόν για να κάνει το...πτώμα. Ή μήπως η εμφάνισή του κρύβει και άλλα;

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones - εικόνα 2

-Ο γιος του, Tyrion, είναι πλέον επικηρυγμένος. Από τις φωτογραφίες των γυρισμάτων που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, εμφανίζεται να κρατάει χαμηλό προφίλ και να είναι μεταμφιεσμένος. Και από τα ρούχα που φοράει, δεν είναι διόλου απίθανο να έχει δραπετεύσει στην Ανατολή.

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones - εικόνα 3

-Η Nathalie Emmanuel και ο Michiel Huisman, που ενσαρκώνουν τους Missandei και Daario Naharis, αντίστοιχα, θα εμφανίζονται στο κεντρικό καστ της σειράς για τη νέα σεζόν.

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones - εικόνα 4

-Η Margaery Tyrell διασφαλίζει επιτέλους τη θέση της στο θρόνο, μιας και παντρεύεται τον νεαρό βασιλιά Tommen. Για την Cersei ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Έχει ήδη μια δίκη μπροστά της και ο Jamie δεν θα μπορέσει να την προστατεύσει αυτή τη φορά.

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones - εικόνα 5

-Ο Jon Snow αναλαμβάνει τα ηνία των μαυροφορεμένων φρουρών του Τείχους. Και οι μάχες που έχει μπροστά του δεν είναι καθόλου εύκολες. (Στο teaser o Snow πληροφορείται κάποια νέα από τον Mance Rayder).

-Ο Roose Bolton και η φατρία του συνεχίζουν να επεκτείνονται στο Βορρά. Και ήδη το κοινό στην Αμερική, μέσα από forums και αναρτήσεις στο Reddit, αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να πληρώσει τον προδότη Roose με το ίδιο νόμισμα. Τι σχέση μπορεί να έχει άραγε ο Stannis Baratheon με τον πόλεμο αυτόν;

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones - εικόνα 6

-Την πρώτη εμφάνιση ως Doran Martell θα κάνει ο γνωστός ηθοποιός Alexander Sidding (γνωστός στο Hollywood από τη συμμετοχή του στο Kingdom of Heaven). Και σίγουρα θα απαιτήσει εξηγήσεις από το Kings Landing για τον θάνατο του Oberyn από το «Βουνό».

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones - εικόνα 7

-Η Daenerys συνεχίζει τις κατακτήσεις της με τους δράκους στο πλευρό της. Και όπως εξελίσσεται μέχρι στιγμής η ιστορία της, ο Σιδηρούς Θρόνος δεν είναι μακριά από τα χέρια της.

Όσα Ξέρουμε Για Τον 5ο Κύκλο Του Game of Thrones - εικόνα 8

Tip: Με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+ μπορείς να γράψεις τα επεισόδια και να τα παρακολουθήσεις όποτε εσύ θέλεις με όλες τις δυνατότητες παγώματος, επανάληψης σκηνών, forward κλπ. Σκέψου, λοιπόν, να δημιουργήσεις τη δική σου συλλογή στο NOVA Box + και να κάνεις ακόμα και μαραθώνιο GOT όποια στιγμή το θελήσεις. Αν πάλι είσαι συνεχώς στον δρόμο, το NOVA GΟ σού δίνει τη δυνατότητα να δεις την αγαπημένη σου σειρά στο laptop, το tablet ή το smartphone σου όπου κι αν βρίσκεσαι.

Και, κάπως έτσι, φτάνουμε επιτέλους στο επίσημο trailer του πέμπτου κύκλου:

Δες τον πεμπτο κυκλο του Game Of Thrones αποκλειστικα στην Ελλαδα απο τα καναλια Novacinema, ταυτοχρονα με την Αμερικη και με ελληνικους υποτιτλους: Kαθε Κυριακη στις 4 μετα τα μεσανυχτα απο τα Novacinema 1 και Novacinema 1 HD, και σε prime time προβολη καθε Δευτερα στις 22:00.

Πρεμιερα την Κυριακη του Πασχα στις 4 μετα τα μεσανυχτα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα