Follow us

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά : Στο blog του Γιώργου Σατσίδη

Ηello again,   Η κινηματογραφική εβδομάδα δεν είναι κακή. Μια πολύ καλή κωμωδία το "Μαζί με το ζόρι!" με τη Ντρου Μπάριμορ και τον Άνταμ Σάντλερ βγαίνει σήμερα στα σινεμά, όπως και η πολυαναμενόμενη Τα δυο πρόσωπα του Ιανουαρίου με τον Βίγκο Μόρτενσεν αλλά και το Σαμποτάζ με τον Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ. Ταινίες δηλαδή που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. 

Γιώργος Σατσίδης_
ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΤΣΙΔΗΣ_
Γιώργος Σατσίδης
Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά

Στο restaurant "La Note Bleue" στο Μόντε Κάρλο

Για τους φαν των αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών είχαμε μία έκπληξη στην Αθήνα: την άφιξη της εντυπωσιακής Stana Katic που πρωταγωνιστεί στο Castle στο κανάλι FOX Life. Η σειρά έχει αμέτρητους φαν σε ολόκληρο τον κόσμο και η Stana με καταγωγή από την κοντινή Κροατία προκαλεί υστερία στο πέρασμά της. Μία φωτογραφία μαζί της μόνο στο instagram αρκεί για να πέσουν δεκάδες likes σε ελάχιστο χρόνο από όλο τον κόσμο.

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά
 - εικόνα 2

Με τη star της σειράς "Castle" Stana Katic στο πάρτι του FOX Life στη Βάρκιζα

Η Stana μου μίλησε για την συναρπαστική πορεία της στην αμερικανική τηλεόραση με τη σειρά Castle, τα ονειρά της, την μεγάλη της αγάπη για την Ελλάδα, το ούζο, τον Ζορμπά του Καζαντζάκη. Εκθαμβωτική αλλά πολύ προσγειωμένη, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έφτασε τόσο ψηλά.

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που μου παραχώρησε, στην οποία μου αποκάλυψε ποια είναι τα τρία πράγματα που θέλει να κάνει πριν φύγει από την Ελλάδα:

Αυτή την Κυριακή στις 20.30 στο καναλι ΟΤΕ Cinema 1 HD του OTE TV, μπορείτε να δείτε στην εκπομπή μου, ΒUZZ, την...ανταπόκρισή μου από το κόκκινο χαλί του 54ου τηλεοπτικού φεστιβάλ του Μόντε Καρλο. Οι λαμπεροί πρωταγωνιστές των πιο δημοφιλών αμερικανικών σειρών κάνουν μία στάση στο μικρόφωνό μου...για να απαντήσουν σε πικάντικες ερωτήσεις!


Πάμε όμως τώρα στις ταινίες που βγαίνουν σήμερα στα σινεμά!

Μαζί... με το ζόρι

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά
 - εικόνα 3

Η ιστορία ξεκινάει όταν ύστερα από ένα καταστροφικό ραντεβού στα τυφλά, οι ανύπαντροι γονείς Λόρεν και Τζιμ συμφωνούν σε ένα μόνο πράγμα: δεν θέλουν να ξαναϊδωθούν ποτέ! Όταν όμως οργανώσουν και οι δύο εντελώς τυχαία τις ίδιες οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά τους, θα οδηγηθούν στο να μοιραστούν μία σουίτα σε ένα πολυτελές θέρετρο για μία εβδομάδα.

Στο “Μαζί... με το ζόρι”, το ντουέτο Ντρου Μπάριμορ- Άνταμ Σάντλερ είναι πιο δυνατό από ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι η οικειότητα, η φιλική σχέση και η άνεση που έχουν μεταξύ τους, τούς κάνει τρομερά αστείους. Η ταινία πραγματεύεται θέματα όπως η οικογένεια, η αγάπη, οι καθημερινές ευθύνες των γονιών.

Το κωμικό στοιχείο σε συνδυασμό με το συναίσθημα επιτυγχάνεται με τα παιδιά, τα οποία αποτελούν βασικό πυρήνα της ταινίας και κρίσιμο παράγοντα στην εξέλιξη της πλοκής. Οι δύο περίεργοι και απρόβλεπτοι γονείς βάζουν τα παιδιά πάνω από όλα στην ζωή τους και αυτό είναι υπέροχο σαν μήνυμα.

Τα γυρίσματα του μεγαλύτερου μέρους του φιλμ έγιναν στη Νότια Αφρική και καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρα της ταινίας η οποία θα ήταν εντελώς διαφορετική αν γυριζόταν στις ΗΠΑ. Η Ντρου Μπάριμορ δούλεψε για πρώτη φορά στην αφρικανική ήπειρο και ενθουσιάστηκε! Πράγματι στο φιλμ Μαζί...με το ζόρι τα άγρια ζώα είναι κι αυτά πρωταγωνιστές. Στην ταινία βλέπουμε λιοντάρια, τσιτάχ, ελέφαντες, ρινόκερους, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, ιπποπόταμους, κροκόδειλους! Η Νοτιοαφρικανική μουσική αποτελεί κι αυτή καθοριστικό παράγοντα στο κλίμα και τη διάθεση της ταινίας. Και το βέβαιο είναι ότι όχι μόνο θα περάσετε υπέροχα στο σινεμά, αλλά θα ταξιδέψετε νοητά στη Νότια Αφρική.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά
 - εικόνα 4

1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν το Ράινταλ, ένα νεαρό αμερικάνο που εργάζεται ως ξεναγός . Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει έναν αναίσθητο άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του σε κίνδυνο κι ανίκανο να αποδράσει. Ο Τσέστερ πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας που τον κατακλύζουν ενώ παρακολουθεί το Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο τρίγωνο. Το ταξίδι τους, τους οδηγεί από την Ελλάδα στην Τουρκία σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Στην αρχή εντυπωσιάζεσαι από τους ήρωες της ταινίας και το εκτόπισμα των σταρ: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Άιζακ. Εξαιρετικά ταλέντα και οι τρεις ...ωστοσο γρήγορα συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να μείνεις προσηλωμένος στην ταινία.

Η παραγωγή αντιμετώπισε προβλήματα στα γυρίσματα της Αθήνας... λόγω αδιαφορίας των αρχών, στην Κρήτη δε,

μια πανελλήνια απεργία βοήθησε την παραγωγή, καθώς όλοι οι φύλακες της Κνωσού απεργούσαν και το συνεργείο κατάφερε να κάνει τα γυρίσματα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Η εικόνα με τα σέπια που θεωρητικά σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, εκείνη των αρχών του 60, μάλλον αποδεικνύεται κουραστική.

Όμως, η ταινία ανοίγει εντυπωσιακά στην Ακρόπολη, εκεί για πρώτη φορά ο Τσέστερ και η Κολέτ συναντούν τον Ράινταλ. Η παραγωγή κατάφερε να πάρει την άδεια να γυρίσει μέσα στον Παρθενώνα, όπου οι επισκέπτες απαγορεύεται να εισέλθουν. Το ελληνικό χρώμα και η αύρα που αποπνέει το φιλμ, είναι συμπαθητική χωρίς όμως να υπάρχει σφιχτοδεμένο σενάριο αλλά και σκηνοθεσία που να εκτοξεύουν το φιλμ σε ένα πολύ δυνατό θρίλερ.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Σαμποτάζ

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά
 - εικόνα 5

Η καλύτερη ομάδα δίωξης ναρκωτικών στον πλανήτη δεν θα μπορούσε παρά να έχει αρχηγό τον Arnold Schwarzenegger. Δε σημαίνει όμως ότι είναι αλώβητη, ειδικά όταν θεωρείται υπεύθυνη για την εξαφάνιση δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από έφοδο σε κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ. Όπως είναι φυσικό, τα μέλη της ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο και ένας ένας χάνει τη ζωή του.

Όταν σε μια ταινία συνυπάρχουν στοιχεία και έννοιες όπως βαρόνοι κοκαΐνης, δίωξη ναρκωτικών, Arnold Schwarzenegger, αυτόματα όπλα (πολλά), προδοσίες φίλων, εκατομμύρια δολάρια, δολοφονίες undercover αστυνομικών, τότε το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικό. Οι βίαιες σκηνές και οι δολοφονίες δεν έχουν τέλος. Οι ήρωες θα λέγαμε ότι είναι ...φλατ όπως και ο βασικός πρωταγωνιστής, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, που η ταινία μοιάζει να είναι το κύκνειο άσμα του στον αμερικανικό κινηματογράφο. Πάντως πλάι του έχει αξιόλογα ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Σαμ Γουορθινγκτον και ο Τζο Μανγκανιέλο...οπότε οι φαν του ειδους μάλλον θα περάσουν καλά!

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Αυτά λοιπόν! Τα λέμε ξανά την άλλη Πέμπτη, με περισσότερα νέα από σινεμά & hollywood.

Stay tuned @ yupiii.gr!

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά
 - εικόνα 6

twitter: georgesatsidis

instagram: georgesatsidis

facebook: george satsidis fan page

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα