Follow us

Κανόνες Συμπεριφοράς Κατά τη Διάρκεια του Μουντιάλ : Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις όταν ο καλός σου βλέπει ποδόσφαιρο

Θα είμαι ξεκάθαρος μαζί σου: Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι μία ακόμη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Είναι Η Ποδοσφαιρική Διοργάνωση. Ο άντρας/σύντροφος/ φίλος σου περιμένει αυτή τη στιγμή τέσσερα χρόνια. κι αν είναι πωρωμένος με την μπάλα, τότε σίγουρα κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να του το χαλάσει. Επειδή η ώρα της σέντρας πλησιάζει, θα σου πω μερικά πραγματάκια ώστε να ξέρεις πώς να συμπεριφερθείς τις επόμενες 30 μέρες και να μη θέσεις σε κίνδυνο τη σχέση σας.

Νίκος Καλαμπάκας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Μουντιάλ

1. Απόφυγε Tις Πολλές Ερωτήσεις

Επειδή δεν γίνεται να λείπεις συνέχεια από το σπίτι κι επειδή από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα η τηλεόραση θα δείχνει αυτούς τους περίεργους τύπους με τα σορτσάκια που κυνηγάνε συνεχώς μια μπάλα, κάνε την έρευνά σου μόνη. Κατ’ αρχάς, μάθε πότε παίζει η Εθνική Ελλάδας και σε περίπτωση που ο καλός σου θέλει μόνο αντροπαρέα, βρες κάτι να κάνεις εκτός σπιτιού. Αν πάλι προτιμήσεις να κάτσεις μέσα, ρύθμισε το volume της φωνής σου στη χαμηλότερη ένταση.

2. Μην Αλλάζεις Το Κανάλι (Όσους αγώνες κι αν είδες σε μια μέρα)

Το καταλαβαίνουμε όλοι πως μια γυναίκα που η σχέση της με το ποδόσφαιρο είναι αντίστοιχη με τη σχέση του άντρα με την υγιεινή διατροφή, δεν είναι εύκολο να δει τρία παιχνίδια στη σειρά. Ο φίλος σου θα έχει κάνει κατάληψη στο σαλόνι, εσύ θα έχεις μάθει πως η Νότιος Κορέα έχει και ποδοσφαιρική ομάδα και πολλές άλλες άχρηστες πληροφορίες που θα ξεχάσεις στο άμεσο μέλλον. Μην κάνεις ποτέ το λάθος να γυρίσεις το κανάλι στα «Κλεμμένα Όνειρα» ή τον «Σουλεϊμάν» την ώρα του αγώνα. Το αποτέλεσμα θα είναι να τσακωθείς με το αγόρι σου που έχασε τη φάση, επειδή δεν είχες λίγη υπομονή μέχρι το ημίχρονο. Είναι προτιμότερο να αγοράσεις μια έξτρα τηλεόραση. Και το σπίτι σου δεν θα κλείσεις και θα έχεις κάνει και μια επένδυση για τον Σεπτέμβριο που ξεκινάει το Champions League.

3. Πίτσα, Μπάλα Και Καράτε

Την περίοδο του Μουντιάλ οι πιτσαρίες και τα σουβλατζίδικα κάνουν «χρυσές» δουλειές. Οι αντροπαρέες έχουν όρεξη να γεμίσουν το στομάχι τους με ό,τι πιο βρόμικο φαγητό μπορείς να φανταστείς. Αν θες να τον καταπλήξεις, φτιάξε μόνη σου πίτσα, σέρβιρέ την πριν ο ίδιος κάτσει στον καναπέ και μετά εξαφανίσου. Αν θες να περάσεις πίστα στη σχέση σου, νοίκιασε και μια ταινία του Τζετ Λι, άφησέ την δίπλα στην πίτσα με σημείωμα «Για να περάσεις ευχάριστα την ώρα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο παιχνίδι». Μετά, ετοιμάσου για την πρόταση γάμου...

4. Απορίες Στο Ημίχρονο

ΟΚ, όλοι ξέρουμε πως με ποδοσφαιρικούς όρους όπως οφσάιντ*, κόρνερ και αράουτ δεν τα πήγες ποτέ καλά. Σε κάθε μετάδοση, όμως, θα τα ακούς τουλάχιστον δέκα φορές, οπότε μια περιέργεια θα την έχεις. Προτίμησε να τα γράφεις κάπου και μόλις ο διαιτητής σφυρίξει για το ημίχρονο, ρώτησέ τον. Αν πάλι θες να μάθεις άμεσα, googlάρε τα. Σε καμία περίπτωση μην τον διακόψεις την ώρα του αγώνα για να σου εξηγήσει τα αυτονόητα (για εκείνον), το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να τσακωθείτε.

5. Μην Του Λες Τα Νέα Σου

Εντάξει, η φίλη σου γέννησε, χάρηκες και πρέπει με κάποιον να το μοιραστείς. Θυμήσου όμως πως σε καθημερινή βάση τσακωνόσαστε επειδή έχεις κάνει το τηλέφωνο σκουλαρίκι. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να μοιραστείς τη χαρά σου με κάποια φίλη σου. Και να του το πεις, δεν θα δείξει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μπορεί να σου πει «Τι ωραία να της ζήσει», όμως το βράδυ που θα το ξαναρωτήσεις οι πιθανότητες να το θυμάται είναι γύρω στο 10%. Δηλαδή δεν είναι υπέρ σου.

Tips για να του κάνεις τον μήνα πιο ευχάριστο

  • Έχε πάντα στο ψυγείο παγωμένες μπύρες
  • Τις μέρες που παίζει η Ελλάδα φρόντισε να υπάρχει κι ένα μπουκάλι καλό ουίσκι
  • Διάβαζε εφημερίδες. Ενημερώσου για το πότε παίζει η Ελλάδα, για την πιθανή αρχική ενδεκάδα κι αν το φέρει η συζήτηση πες του την άποψή σου. Θα εκπλαγεί και θα στο ανταποδώσει σίγουρα το βράδυ στο κρεβάτι.
  • Φρόντισε οι επισκέψεις του σπιτιού να έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι ο αδερφός σου, ο πατέρας σου, η καλύτερή σου φίλη. Αρκεί να ξέρουν από μπάλα και όλα θα πάνε καλά.
  • Μην αναφέρεις ποτέ τη λέξη μποϊκοτάζ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Όλοι ξέρουμε εδώ και χρόνια πως οι βραζιλιάνοι πολίτες δεν έζησαν ποτέ μέσα στη χλίδα. Επιπλέον, η αστυνομία δεν ξεκίνησε φέτος τις επιχειρήσεις στις φαβέλες. Απλά επειδή το Μουντιάλ πάντα «πουλούσε» το πήρε κι αυτό η μπάλα του ακτιβισμού.

*Οφσάιντ: Κατά καιρούς πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να εξηγήσουν στο ωραίο φύλλο την έννοια του οφσάιντ. Ωστόσο, παραμένει η πιο κλισέ ερώτηση που κάνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Πάμε να το δούμε και λίγο μαζί: Φαντάσου, λοιπόν, πως η Prada διοργανώνει διαγωνισμό. Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να διαθέτουν παραπάνω από πέντε παίκτριες, οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τους να φτάσουν πρώτες στο ταμείο με το αγαπημένο τους ζευγάρι, προκειμένου να το κερδίσουν. Μοναδικός όρος είναι πως θα πρέπει να γίνει ομαδικά. Οι γυναίκες παίρνετε τις θέσεις σας στο μαγαζί και ξεκινάτε τον αγώνα. Αν μια παίκτρια της ομάδας σου είναι μπροστά από το ταμείο και φυσικά μπροστά από τις αντιπάλους σας και της πετάξεις το ζευγάρι με τα παπούτσια, η προσπάθεια ακυρώνεται. Η κοπέλα θα έπρεπε να είναι στην ίδια σειρά με τις ανταγωνίστριες, ή πιο πίσω τους και να τις ξεπεράσει με το παπούτσι στο χέρι. Από την στιγμή που είναι μπροστά και δέχεται την πάσα σου, απλά το ξεχνάς. Πρέπει να μοχθήσεις και λίγο για να σκοράρεις...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα