Follow us

Αυτοκράτορας O Παναθηναϊκός: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 82-71

Πρωταθλητής Ελλάδας στέφθηκε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, αφού στον πέμπτο τελικό κέρδισε στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακού με σκορ 82-71. Οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη επιβλήθηκαν κατά κράτος μέσα στο παρκέ, έχοντας φτάσει τη διαφορά μέχρι και  τους 23 πόντους.

Νίκος Καλαμπάκας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Παναθηναϊκός

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα από τα μέσα της δεύτερης περιόδου κι έπειτα, έδειξε κακό πρόσωπο στην άμυνα και δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στα επιθετικά τρικ των πρασίνων, ενώ και στην επίθεση οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν «μουδιασμένοι», με τον Ματ Λοτζέσκι να είναι ο μόνος που προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα στο σκορ.

Αυτό ήταν το 34ο πρωτάθλημα των πρασίνων, οι οποίοι όπως και πέρυσι κατέκτησαν το νταμπλ, έχοντας μια άκρως επιτυχημένη χρονιά. Αντίθετα, οι ερυθρόλευκοι φέτος δεν έχουν πάρει τίτλο, φού πέρυσι αν και στην Ελλάδα δεν πρόσθεσαν κάποιο τρόπαιο στη συλλογή τους, είχαν κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

Πρέπει να σημειωθεί πως αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα του Φραγκίσκου Αλβέρτη ως προπονητής. Το συνολικό σκορ της σειράς έληξε 3-2 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αν και στα πρώτα παιχνίδια έδειξε λίγο πιο ανέτοιμος, όταν άρχισαν τα δύσκολα απέδειξε πως διαθέτει πολύ βαριά φανέλα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα πρέπει να προβληματιστεί για πολλούς λόγους. Πρώτος και κυριότερος, το γεγονός πως φέτος κατάφερε να κάνει νίκη στο ΟΑΚΑ σε σειρά τελικών και τρεις μέρες μετά έχασε στο ΣΕΦ, πετώντας στα σκουπίδια το break. Εκεί ουσιαστικά χάθηκε ο τίτλος. Το βράδυ της Τετάρτης απλά επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που θέλει τον Παναθηναϊκό να κατακτά απέναντι στους ερυθρόλευκους το πρωτάθλημα, όταν αυτό παίζεται σε τελευταίο παιχνίδι στην έδρα του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα