Follow us

Eurovision | Στο δεύτερο μισό του τελικού η Κύπρος - Η σειρά εμφάνισης των υπόλοιπων χωρών

Τι είναι το "Producer's Choice" και πως μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του διαγωνισμού;

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Silia Kapsis

Δέκα χώρες από τον Α' Ημιτελικό κατάφεραν να πάρουν το χρυσό εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Eurovision το Σάββατο 11 Μαΐου, που σημαίνει ότι ήδη γνωρίζουμε τους 16 φιναλίστ.

Η Λιθουανία, η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο είναι οι τρεις ώρες που κληρώθηκαν να εμφανιστούν στο Α' μισό του τελικού, όπως θα συμβεί και με τη Σουηδία, που ως οικοδέσποινα θα ανοίξει τον διαγωνισμό, αλλά και με τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που ως χώρες των Big Five κληρώθηκαν να εμφανιστούν στην αρχή του τελικού.

Η Κύπρος, που κατάφερε να προκριθεί, κληρώθηκε να εμφανιστεί στο Β' μισό του μεγάλου τελικού, όπως και η Σλοβενία και η Φινλανδία. Επίσης, από τις Big Five, η Γαλλία είναι η μόνη, μέχρι στιγμής που θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Από την άλλη μεριά Σερβία, Πορτογαλία, Ουκρανία και Κροατία τράβηξαν τον κλήρο του "Producer's Choice". Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα το αν θα βρεθούν στο πρώτο ή το δεύτερο μισό του μεγάλου τελικού, και αφού θα έχουν γίνει γνωστοί και οι 26 φιναλίστ, η παραγωγή θα αποφασίσει που θα τοποθετήσει τις παραπάνω αποστολές. Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία και την Ισπανία από τις Big Five.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 9 Μαΐου, η Μαρίνα Σάττι με το τραγούδι "Ζάρι" διαγωνίζεται για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό του Σαββάτου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα