Follow us

Λευτέρης Χαρίτος: "Αυτό με ενοχλεί όταν νιώθω πως είναι υποκινούμενο"

Η απάντηση του Λευτέρη Χαρίτου για τς αντιδράσεις του κόσμου στη "Μάγισσα"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Λευτέρης Χαρίτος

Συνέντευξη στο περιοδικό "Τηλέραμα" και στον Γρηγόρη Μελά παραχώρησε ο Λευτέρης Χαρίτος.

Μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης της "Μάγισσας" αναφέρθηκε στα μελλοντικά του επαγγελματικά σχέδια, στα σχόλια που δέχεται η σειρά αλλά και στο επόμενο "στοίχημα" μετά τη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το "ναι" για να αναλάβεις τη σκηνοθεσία της σειράς;

Ήταν από την αρχή ναι. Μόνο και μόνο η μεγάλη εμπιστοσύνη στη Μελίνα και στον Πέτρο (σ.σ.: οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης), αλλά και η στήριξη του παραγωγού Γιάννη Καράγιαννη έκαναν το τόλμημα αυτό λιγότερο επικίνδυνο και περισσότερο περιπετειώδες. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το έκανα! Επίσης με ενδιαφέρει πάντα να καταπιάνομαι με κάτι που προχωράει τα πράγματα παρακάτω. Δηλαδή κάτι που να ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική τηλεόραση ση. Και κάτι σαν τη "Μάγισσα” δεν είχε γίνει ποτέ πριν. Φυσικά και το άγχος για το τεράστιο αυτό εγχείρημα με κράτησε ξύπνιο πολλά βράδια. Προσπαθούσα να καταλάβω αν ο θεατής θα πίστευε αυτόν τον κόσμο. Αν θα έμπαινε βαθιά μέσα στην ιστορία και θα πίστευε πως οι χαρακτήρες αυτοί υπάρχουν και τον ενδιαφέρουν".

Ποια σκηνή σε δυσκόλεψε περισσότερο στο στήσιμό της και ποια έχεις ευχαριστηθεί περισσότερο;

Υπάρχουν δύο ειδών σκηνές που μπορεί να με δυσκολέψουν: είτε μια σκηνή σαν αυτή στην πολύ αρχή της σειράς, με τη μεγάλη μάχη και την Έλλη να περνάει διά πυρός και σιδήρου, για να φτάσει να πέσει από τις πολεμίστρες ενώ μαίνεται η μάχη γύρω της, είτε μια σκηνή μεταξύ δύο χαρακτήρων που έχουν πολλά να πουν και η συναισθηματική θερμοκρασία είναι αφόρητα κρίσιμη. Στην πρώτη περίπτωση τα πάντα έχουν να κάνουν με το μέγεθος και τη βοήθεια της παραγωγής. Πρόβες εντατικές, σπαθιά, φωτιές, συντονισμός... Γιατί επέλεξα όλο αυτό να είναι ένα μονοπλάνο δυόμισι λεπτών, δηλαδή μια συνεχόμενη λήψη, χωρίς κοψίματα. Η πρωταγωνίστρια έπρεπε να κυλιστεί, να βιαστεί να περάσει μέσα από όλη αυτή την κόλαση, και όλο αυτό σε μια νύχτα, που διαρκούσε συγκεκριμένες ώρες και όπου πάντα έπρεπε να κάνουμε και μια σκηνή ακόμα... Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται περισυλλογή και με κάποιον τρόπο οι ηθοποιοί να καταφέρουν αναπόσπαστοι να βρουν το νόημα της σκηνής και τον ρυθμό της.

....

Δίνεις σημασία στην κριτική και στα σχόλια από τους τηλεθεατές; Υπάρχουν κάποια που σε έχουν "βοηθήσει" ή κάποια που σε έχουν εκνευρίσει;

Μου αρέσει πολύ η επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Παλιότερα με φόβιζε όλο αυτό, γιατί πρέπει να πούμε πως είναι ανεξέλεγκτη αυτή η σχέση. Διαβάζω πάντως τα πάντα για λίγο καιρό στην αρχή. Συνήθως, όταν σε κάτι θετικό ή αρνητικό συμφωνούν πολλοί, υπάρχει κάτι σωστό. Αυτό πιστεύω. Τώρα, αν αυτό με βοηθάει ή όχι, έχει να κάνει με το αν μπορεί κάτι να αλλάξει τη δεδομένη στιγμή. Όσον αφορά τα αρνητικά σχόλια, δεν με ενοχλούν, εκτός αν είναι κακόβουλα. Ο κάθε θεατής μπορεί να γράψει ό,τι θέλει ανά πάσα στιγμή σε πλήρη ανωνυμία. Αυτό με ενοχλεί όταν νιώθω πως είναι υποκινούμενο. Αλλά και πάλι διατηρώ πάντα την ψυχραιμία μου.

Μετά τη "Μάγισσα" τι; Ποιο είναι το επόμενό σου στοίχημα;

Δεν ξέρω τι υπάρχει μετά τη "Μάγισσα”. Εννοώ, κάνω πάντα διάφορα. Προς το παρόν περιμένουμε αν θα γίνει η δεύτερη σεζόν της. Πέρα από αυτό, θα κάνω ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με θέμα τον Ιερό Λόχο στην αρχαία Ελλάδα. Είναι μια συνεργασία με μεγάλα ξένα κανάλια, όπως το γερμανικό ZDF/ARTE, το σουηδικό SVT και άλλα. Με τη Μελίνα και τον Πέτρο επίσης συζητάμε διάφορα για το μέλλον. Αν με ρωτάς, ψάχνω να βρω τρόπο να κάνω κάτι με ξένους συμπαραγωγούς, όπως το έχω καταφέρει με τα ντοκιμαντέρ. Είναι ένα όνειρο που έχω. Έχω αρκετούς γνωστούς στην Ευρώπη και θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι. Θέλει δουλειά και υπομονή όμως αυτό. Θα δείξει...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα