Follow us

To "Famagusta" έρχεται στο MEGA - Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη και φυσικά Αντρέας Γεωργίου ενώνουν τις δυνάμεις τους

Famagusta ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ Rnew

Με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Μπέζο, την Κοραλία Καράντη, τον Χρήστο Λούλη, τον Αντρέα Γεωργίου, τον Γιώργο Ζένιο και σε ρόλο guest star τον Γρηγόρη Βαλτινό, το "Famagusta" έρχεται τη νέα τηλεοπτική περίοδο στο MEGA.

Η φιλόδοξη παραγωγή του Μεγάλου Καναλιού αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές
του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το
1974.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από την Κύπρο, όπου βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι διάσημοι πρωταγωνιστές της σειράς. Το "Famagusta", μια σειρά εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, ξεκίνησε τα γυρίσματα από την Λευκωσία, με τον Αντρέα Γεωργίου να καταγράφει τις πρώτες σκηνές στη φάρμα και στο σπίτι της τηλεοπτικής οικογένειας γύρω από την οποία θα ξετυλιχτεί μια ιστορία ολόκληρης ζωής.

Η ιστορία του "Famagusta" ξεδιπλώνεται σε 24 επεισόδια και φιλοδοξεί να καταγράψει από την αρχή τα τραγικά γεγονότα από το ξημέρωμα που η ζωή των πρωταγωνιστών, σχεδόν παιδιά
τότε, άλλαξε για πάντα. Μισό αιώνα μετά την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης
της Αμμοχώστου έπαψε να δέχεται επισκέπτες μετά την εισβολή του "Αττίλα", με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά "Famagusta" έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο "σκοτεινό" 1974. Η ονομασία της σειράς "Famagusta" έρχεται από τη φράγκικη ονομασία για την Αμμόχωστο, πρωτεύουσα της
ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

Η ιστορία

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του.

Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς "Famagusta".

Τα τραγικά γεγονότα

Μια ημέρα πριν την γιορτή της Παναγίας, στις 14 Αυγούστου 1974, ο χρόνος παγώνει για πάντα στην πόλη της Αμμοχώστου. Η κυπριακή πόλη θρηνεί περισσότερους από 3.000 Ελληνοκυπρίους. Ο "σκοτεινός" εκείνος Αύγουστος μετέτρεψε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε πόλη - φάντασμα. Η δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Κύπρο, ο "Αττίλας ΙΙ", καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού και εκτοπίζει 120.000 Κύπριους - ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

Οι συντελεστές

Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου. Στην έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης, ο Κώστας Καπώνης. Τα γυρίσματα της σειράς του MEGA θα πραγματοποιηθούν σε Κύπρο, Αθήνα και Λονδίνο. Το καστ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, στον ρόλο του Παππού ο Γιώργος Ζένιος.

Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου.

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Guest: Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ο Γρηγόρης Βαλτινός

ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗΣ

banner

ΔΑΦΝΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗΣ

ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ

banner

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ & ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ, ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ

banner

ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ

ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ, ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ & ΔΑΦΝΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα