Follow us

Crash Test: Ποια πρωινή εκπομπή κερδίζει τη μάχη;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος βαθμολογεί τους σταρ της πρωινής ζώνης φέτος

πρωινή εκπομπή

12 εκπομπές μοιρασμένες σε 7 κανάλια με αμέτρητους σταρ παρουσιαστές προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Τελικά τα καταφέρνουν; Πάμε να τους σχολιάσουμε και να τους βαθμολογήσουμε τόσο ως εκπομπή όσο και ως παρουσιαστές.

MEGA

Crash Test: Ποια πρωινή εκπομπή κερδίζει τη μάχη;

Mega Καλημέρα: 7,5/10
Ελεονώρα Μελέτη: 8,5/10

Η Ελεονώρα Μελέτη πάλεψε πολύ να βγάλει μια εκπομπή αντάξια στο προσωπικό της επαγγελματικό παρελθόν, αλλά και αντάξια του λογοτύπου που φέρει. Η ευθεία σύγκριση με το "Happy Day" αδίκησε επικοινωνιακά την εκπομπή, αν δεν έπαιζαν "απέναντι" θα μιλούσα τελείως διαφορετικά για το συγκεκριμένο πρωινό. Η Ελεονώρα Μελέτη απέδειξε πως παίζει μπάλα σε κάθε γήπεδο, ενώ η σύμπραξή της με τον Κώστα Τσουρό είναι πραγματικά κάτι ωραίο στην πρωινή ζώνη.

Πάμε Δανάη 2022 ομάδα

Πάμε Δανάη: 9/10
Δανάη Μπάρκα: 8/10

Με τον αέρα της influencer στην πρωινή ζώνη, η Δανάη Μπάρκα ξεκίνησε αλλιώς το "Πάμε Δανάη", το συνέχισε διαφορετικά για να καταλήξει σε μία τελείως διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας εκπομπή. Ως κεντρικό πρόσωπο η Δανάη μιλά και τοποθετείται ως πρόσωπο περισσότερο από άλλες συναδέλφους της, δείχνοντας -τουλάχιστον σε εμένα- πως έχει να πει παραπάνω από πράγματα, από το να μοιράζει ατάκες ανάμεσα σε στήλες και ρουμπρίκες. Μια εξαιρετική επιλογή να περάσεις καλά το δίωρο σου.

Χαμογέλα και πάλι

Χαμογέλα και πάλι: 7/10
Σίσσυ Χρηστίδου: 8/10

Μια εκπομπή που μπορεί να μην ακολουθεί σε τίποτα τον τίτλο της, ωστόσο είναι μια παντοδύναμη μηχανή ειδήσεων. Ακροβατεί ανάμεσα στο κοινωνικό, το lifestyle και το κλασικό πρωινό, όπως ακριβώς φυσάει ο άνεμος. Η Σίσσυ Χρηστίδου είναι μια εξαιρετικά συμπαθής τηλεοπτική παρουσία και η σύμπραξη με τον Νίκο Κοκλώνη φαίνεται να ενίσχυσε σοβαρά το "Χαμογέλα και πάλι". Μια εξαιρετική στιγμή για την ίδια την παρουσιάστρια και την καριέρα της, για το βιογραφικό της.

Alpha

Ομάδα Happy Day

Happy Day στον Alpha: 9.5/10
Σταματίνα Τσιμτσιλή: 9/10

Το καλύτερο πρωινό που παίζει την τελευταία δεκαετία στην ελληνική τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών του "Happy Day", η Σταματίνα Τσιμτσιλή θα έλεγε κανείς πως εξελίχθηκε τόσο όσο δεν περίμεναν ούτε οι άνθρωποι που την επέλεξαν σε αυτή τη θέση. Σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά τηλεθέασης δείχνουν πως πέρασε από κάθε αμφιβολία είναι η καλύτερη σεζόν του στον αέρα, και πιθανότατα είναι σε γενικές γραμμές. Η εκπομπή που δεν χάνω ευκαιρία να παρακολουθήσω.

Κατερίνα Καινούργιου rnew

Super Katerina: 8,5/10
Κατερίνα Καινούργιου: 8,5/10

Το θωρηκτό της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης του Alpha με την Κατερίνα Καινούργιου επικεφαλής είναι όντως super. Εμένα μπορεί να μην είναι ακριβώς του γούστου μου η "υψηλών ταχυτήτων τηλεόραση" όπως την αντιλαμβάνονται οι δημιουργοί της, όμως δεν μπορώ να μην παραδεχθώ τον αγώνα δρόμου που κάνει κάθε μέρα η ΚατΚαιν ώστε να παρουσιάζει μια εκπομπή που φλερτάρει με την κορυφή της τηλεθέασης. Η "Super Katerina" καταπιάνεται κυριολεκτικά με ό,τι παίζει στην ελληνική επικαιρότητα και σε μεγάλο βαθμό το φέρνει εις πέρας με επιτυχία.

ΑΝΤ1

Γιώργος Λιάγκας R

Το Πρωινό: 8,5/10
Γιώργος Λιάγκας: 9/10

Ο Γιώργος Λιάγκας, χωρίς τη Φαίη Σκορδά, έβγαλε στον αέρα ένα "Πρωινό" διαφορετικό από το μακρύ παρελθόν του. Με έντονο τον ενημερωτικό του χαρακτήρα, με εμμονή προς τα μεγάλα κοινωνικά θέματα και με ελαφρύ σνομπισμό απέναντι στις εξελίξεις αμιγώς ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ο Γιώργος Λιάγκας κυρίως άνοιξε τον δρόμο στον ΑΝΤ1 να αποκτήσει μια εκπομπή... παντός καιρού και στον ίδιο να παρουσιάσει μια εκπομπή με έντονη τη δική του δημοσιογραφική ταυτότητα. Μη ξεχνάμε πως χωρίς τη Φαίη Σκορδά κάποιος θα έλεγε πως θα κατέρρεε το οικοδόμημα του "Πρωινού", ωστόσο τίποτα από αυτά που φοβόμασταν δεν συνέβη. Το "Πρωινό" απλώς έκανε restart και ξανάγραψε τον χαρακτήρα του πάνω σε λευκό χαρτί. Και πέτυχε. Η μόνη εκπομπή που θα έλεγα πως και τα τρία πρόσωπα του βασικού πάνελ (Φωτεινή Πετρογιάννη, Τάσος Τεργιάκης, Άρια Καλύβα) τα δίνουν όλα στον αέρα για να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις της πολύ δύσκολης πίστας που ακούει στο όνομα: Γιώργος Λιάγκας.

ΣΚΑΙ

ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ

Πρωινό μας: 7/10
Φαίη Σκορδά: 9/10

Το "Πρωινό μας" είναι το "Πρωινό" πριν αλλάξει χαρακτήρα. Η Φαίη Σκορδά είναι αναμφίβολα η πιο ικανή παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης, με τεράστια εμπειρία και ικανότητες. Στον ΣΚΑΪ επέλεξε σχεδόν συνειδητά να αποκηρύξει τον infotainment χαρακτήρα που είχε τις τελευταίες σεζόν στον ΑΝΤ1 και να φορέσει ξανά το πιο πλατύ χαμόγελό της απέναντι στον θεατή. Πιστή σε αυτό που η ίδια θεωρεί ψυχαγωγικό πρωινό. Η συνταγή στην αρχή δεν ήταν αρκετά ολοκληρωμένη, όμως μέρα με τη μέρα έκανε φιλότιμες προσπάθειες να δουλέψει τη νέα της εκπομπή. Σε μεγάλο βαθμό το έφερε στα μέτρα της. Εξαιρετική επιλογή η Έλενα Χριστοπούλου στο πλευρό της.

Μαρία Μπακοδήμου Rnew

Γεια σου: 7/10
Μαρία Μπακοδήμου: 8/10

Μια εκπομπή που δυσκολεύτηκε πολύ να βρει τον χώρο της μέσα στο τηλεοπτικό τοπίο. Μια έμπειρη παρουσιάστρια, η Μαρία Μπακοδήμου, στην πρώτη της απόπειρα για solo επαναφορά στον στίβο της ζωντανής lifestyle τηλεόρασης δεν κατάφερε να κερδίσει με τη μία το στοίχημα. Η προσθήκη των νέων προσώπων και η αντικατάσταση των πρώτων επιλογών έδειξε πως η εκπομπή ήθελε σοβαρές διορθώσεις. Η Νάνσυ Παραδεισανού έδωσε το κάτι παραπάνω. Μέχρι εκεί όμως, θαύματα δεν γίνονται.

ΕΡΤ1

Πρωίαν σε είδον Φώτη Σεργουλόπουλο Τζένη Μελιτά

Πρωίαν σε είδον: 8/10
Φώτης Σεργουλόπουλος & Τζένη Μελιτά: 8,5/10

Το εναλλακτικό, θα έλεγε κανείς intelectual πρωινό, που πήγε να βγάλει στον αέρα η ΕΡΤ1. Στην αρχή δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση, όμως το δίδυμο του Φώτη Σεργουλόπουλου & της Τζένης Μελιτά άρχισε να αποδίδει καρπούς με καθυστέρηση τριών μηνών. Πλέον τα σατιρικά σκετς αξίζει να τα βλέπεις ως μία αυτόνομη, παράλληλη εκπομπή, ενώ οι συνεντεύξεις τους, ταυτόχρονα με τις προσωπικές τους τοποθετήσεις, τελικά παραδίνουν στον θεατή ένα διόλου αδιάφορο αποτέλεσμα. Why not?

OPEN

Μπέττυ Μαγγίρα

Ποιος είναι πρωινιάτικα: 8/10
Μπέττυ Μαγγίρα: 9/10

H Μπέττυ Μαγγίρα παραδίδει ρεσιτάλ ταλέντου κάθε πρωί. Ταλέντου στο είδος της. Entertainer είναι, ανάμεσα σε ηθοποιό και stand up performer. Στο πλευρό της ο εξαιρετικός Δημήτρης Μακαλιάς αβαντάρει την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία της. Με μία συμπαθητική, χωρίς τρομερές πρωτοτυπίες εκπομπή. Feelgood διάθεση, επίκαιρα θέματα, σεβαστική στάση απέναντι στη βαριά επικαιρότητα και ωραίες συνεντεύξεις. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Ελένη Τσολάκη

OPEN Weekend: 7/10
Ελένη Τσολάκη: 7/10

Η Ελένη Τσολάκη προσπάθησε να πάρει τη σκυτάλη από τη Σίσσυ Χρηστίδου παρουσιάζοντας ίσως μια πανομοιότυπη εκπομπή με την προκάτοχό της. Δεν συνέβη αυτό γι' αυτό και δυσκολεύτηκε αρκετά. Τελικά μετασχηματίστηκε σε ένα δυναμικό πρωινό, με έντονο σχόλιο, αρκετά θέματα, μια συμπαθή τηλεοπτική παρουσία. Δεν θα τη δω ποτέ επί τούτου, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως το παλεύουν κάθε Σαββατοκύριακο.

STAR

Breakfast@Star

Breakfast@Star: 7.5/10
Ελένη Χατζίδου & Ετεοκλής Παύλου: 7,5/10

Το "Breakfast@Star" ανήκει περισσότερο στο κανάλι και λιγότερο στους συντελεστές του. Μια ειδική περίπτωση τηλεόρασης, που η συνταγή του σταθμού είναι σημαντικότερη από τα πρόσωπα που τη μεταφέρουν στο κοινό. Η Ελένη Χατζίδου & ο Ετεοκλής Παύλου είναι συμπαθέστατοι Είναι lovebirds στη ζωή, με χημεία στη δουλειά. Η ομάδα γύρω τους μπορεί να μην αποκαλείται "βαρύ πυροβολικό" της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά σίγουρα κάνουν ό,τι μπορούν. Ό,τι κι αν είναι αυτό. Ούτως ή άλλως το μόνο που έχουν να φέρουν εις πέρας είναι να εκτελέσουν σωστά αυτό που τους ζητείται. Τι τους ζητείται κατά τη γνώμη μου; Είναι φίνο πρωινό που ταιριάζει στο glossy ψυχαγωγικό σύννεφο του STAR. Και αυτό κάνουν. Why not?

Crash Test: Ποια πρωινή εκπομπή κερδίζει τη μάχη; - εικόνα 13

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα