Follow us

Γιατί πουλάει τόσο να "χτυπούν" την Κατερίνα Καινούργιου;

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την Κατερίνα Καινούργιου

Κατερίνα Καινούργιου

Έβλεπα χθες το σκηνικό με τον γνωστό δικηγόρο που υποτίμησε εκ νέου την Κατερίνα Καινούργιου, όπως έχουν κάνει πολλοί γενικότερα στο παρελθόν. Και σκεφτόμουν, τι ζόρι τραβάει μια μερίδα του κόσμου των media με την KatKen;

Όταν πριν λίγα χρόνια, τρία νομίζω τον αριθμό, ο χώρος είδε το -ναι, θα το πω και ας ενοχληθούν κάποιοι- "ξεγραμμένο" από τον ανταγωνισμό "Ευτυχείτε" να χτυπάει 15άρια, κανείς δεν πίστεψε πως είχε φτάσει η ώρα η Κατερίνα Καινούργιου να μοιράσει την τράπουλα της πρωινής ζώνης. Επειδή λοιπόν εν μία νυκτί το κατά τα άλλα outsider OPEN διεκδικούσε την πρωτιά στην πρωινή ζώνη, ο στρατός των mainstream media ανασυντάχθηκε. Ήταν σαν κάποιοι να είπαν "πρέπει να της πάρουμε τον αέρα" και να το προσπάθησαν.

Η Κατερίνα Καινούργιου θα ήταν η νέα Φαίη Σκορδά ή ένας εύκολος στόχος που θα άνοιγε τον χώρο για την επιστροφή των leaders της εποχής;

Η αλλαγή σελίδας από το OPEN στον Alpha μεγάλωσε τις αντιθέσεις. Και ο αέρας πια δεν κοβόταν. Παρουσιάζοντας μια εκπομπή που περπατά σε τεντωμένο σχοινί ανάμεσα στο βαρύ gossip, στο πρωινό μαγκαζίνο και στο catchy one woman show, η Κατερίνα Καινούργιου τολμώ να πω ότι βρέθηκε σχεδόν χωρίς προειδοποίηση στην κορυφή. Είμαι σίγουρος πως όσο κι αν το ήθελε (και το ήθελε πάρα πολύ), δεν ήταν έτοιμη για τέτοια επιτυχία. Και όταν η επιτυχία σου σκάει στα χέρια σαν βόμβα, σε πετάει στα βαθιά και εσύ πρέπει να κολυμπήσεις.

Πολλές φορές κολυμπάει και προς λάθος κατεύθυνση, πολλές φορές δεν βλέπει το προφανές και ψάχνει την λεπτομέρεια. Όπως εκείνη την αντιλαμβάνεται, συνήθως. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το οφθαλμοφανές είναι ένα: η Κατερίνα Καινούργιου είναι μία από τις κορυφαίες celebrity της χώρας. Τα κατάφερε.

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν άνθρωποι στην τηλεόραση που θα έλεγαν "με συγκρίνεις εμένα με την Καινούργιου;". Και η απάντηση εδώ και πολύ καιρό, είναι ναι. Όχι απλά τα μεγέθη πλέον συγκρίνονται, μη σου πω ότι κάποιους τους εκτόπισε κιόλας. Ήδη κάποιοι σταρ των τελευταίων ετών πήγαν σπίτι τους λόγω της τεράστιας αλλαγής στο χρηματιστήριο των πρωινο/μεσημεριανών εκπομπών.

Επί του θέματος, η Κατερίνα Καινούργιου είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει πολύ για να κατακτήσει μία θέση στην κορυφή. Για να είμαι ακριβής, η κορυφή στην τηλεόραση έχει πολλές θέσεις. Δεν είναι πριβέ κάθισμα, είναι καναπές τριθέσιος. Αυτή τη στιγμή μερίδιο κορυφής έχει και ο Λιάγκας, δεν είναι πως παίζει κάποιος τελείως μόνος του μπάλα. Αλλά μέχρι εκεί, αυτή τη στιγμή. Μπορεί αύριο μεθαύριο τα πράγματα να αλλάξουν, αλλά 3/11/2022 έτσι έχουν τα πράγματα.

Η "Super Katerina” μπορεί να είναι μια πολύ "βαριά" εκπομπή, με τόνους χρυσόσκονης σε μία ποπ πολλές φορές ειδησεογραφία, αλλά η Κατερίνα Καινούργιου αποδεικνύει καθημερινά πως δεν καταθέτει τα όπλα. Απαντά στις επιθέσεις, μοιράζεται με σόλο μονολόγους τις δικές της σκέψεις που μπορεί να ακούγονται μακριά από όσα θα τη συμβούλευε κάποιος να λέει στον αέρα. Και γιατί να μην το κάνει; Αυτή είναι η Καινούργιου.

Αυτή τη στιγμή η Κατερίνα Καινούργιου δεν είναι μια κοπέλα που βρέθηκε στην πρωινή ζώνη από μια συγκυρία, επειδή έκανε μια άλλη επιτυχία και δοκιμάζεται και σε αυτό, επειδή άδειασε ένα κενό και της έδωσαν μια ζώνη να παίζει ή επειδή απλά πουλάει επικοινωνιακά λόγω μιας φιλίας ή ισχυρών σχέσεων. Δούλεψε, τα κατάφερε, πουλάει. Και αυτό από μόνο του, ενοχλεί.

Κάθε άνθρωπος που αρέσκεται στο να βλέπει τον εαυτό του στο γυαλί -μιλώ για όσους βρίσκονται ακόμα στην πεδιάδα των προσπαθειών- βολεύεται αν πιάσει στο στόμα του την Κατερίνα Καινούργιου. Απλή δημοσιότητα στην πλάτη του άλλου. Πάντα ένα πλάνο πουλάει περισσότερο όταν στο κάδρο είναι η Κατερίνα Καινούργιου. Εδώ μια φωτό από τις διακοπές σου ανεβάζεις μαζί της και σου έρχονται κομάντο οι followers, που δεν ξέρουν καν γιατί σε ακολουθούν. "Αφού ξέρει την ΚατΚαιν καλός είναι" φαντάζομαι σκέφτονται.

Όλο αυτό λοιπόν ανοίγει τον δρόμο σε διαφόρους να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους για την Καινούργιου. Ό,τι θέλουν να της καταλογίσουν, το λένε. Αλλά εκείνη έχει μια σταθερά, να είναι στον πολύ υποκειμενικό της θρόνο και όλα να τα βλέπει από το δικό της πρίσμα. Μην προσπαθήσεις να την πείσεις πως είναι αλλιώς τα πράγματα από όπως τα πιστεύει, θα αποτύχεις. Οπότε ό,τι κι αν της πεις, ακόμα και για να την πικάρεις, θα τη νευριάσεις. Το κακό για αυτούς είναι πως αν εκείνη αποφασίσει να απαντήσει σοβαρά, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Το είδαμε και σήμερα που της πείραξαν τον Γκουντάρα.

Διανύουμε την εποχή της παντοδυναμίας της, οπότε ας το συνηθίσουμε.

Άτιμη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα τάρταρα.

Γιατί πουλάει τόσο να "χτυπούν" την Κατερίνα Καινούργιου;

Υ.Γ.1 Όταν σας τα έγραφα εγώ πριν 6-7 χρόνια δεν με ακούγατε, να τα τώρα. Ποιος είχε καλό κριτήριο για το μέλλον, ε;

Υ.Γ.2 Για να σας προλάβω, δεν διεκδικώ (και δεν έχω διεκδικήσει) ούτε σκαμπό στα παρασκήνια της "Super Κατερίνα" γιατί είναι 100% μια εκπομπή στην οποία δεν έχω θέση επαγγελματικά. Τα υπονοούμενά σας, αλλού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα