Follow us

Ήμασταν στην avant premiere της σειράς "Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια" | Οι πρώτες εντυπώσεις πριν την πρεμιέρα

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος είδε πρώτος το "Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια"

Κόκκινο Ποτάμι

Τυχαία μπήκα στην αίθουσα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά την προβολή των τίτλων αρχής του νέου κύκλου από το "Κόκκινο Ποτάμι” και είδα πόσο βίαια τερματίστηκε η τηλεοπτική ζωή των κεντρικών ηρώων του α' κύκλου, δηλαδή των ρόλων που ερμήνευσαν ο Ιωάννης Παπαζήσης και ο Θοδωρής Φραντζέσκος. Και από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως το "Κόκκινο Ποτάμι” θα είναι πραγματικά αιματοβαμμένο.

Ένας φίλος και καλός συνάδελφος, ο Αλέξανδρος Κατσαρίδης από το YouFly, στον σχολιασμό που ακολούθησε ανέφερε ότι "και ο τελευταίος ρόλος στη σειρά έχει έναν χαρακτήρα και μια ταυτότητα”. Αυτό ομολογουμένως είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της αποτύπωσης που αναλαμβάνει να κάνει ο μετρ της ελληνικής μυθοπλασίας, Μανούσος Μανουσάκης. Και είχε δίκιο. Στο "Κόκκινο Ποτάμι” δεν βλέπεις ήρωες που δεν έχουν κάτι να σου πουν. Άλλωστε, πέρα από το πλαίσιο του τηλεοπτικού παραμυθιού, βλέπεις τη σχεδόν κινηματογραφική αποτύπωση μιας αληθινής και βαθιά ιστορικής πληγής του ελληνισμού.

Η Αναστασία Παντούση θα έλεγε κανείς πως βρίσκεται στην ωριμότερη φάση της ως ηθοποιός, μιας και ως ηρωίδα δεν είναι πια απλά η κόρη του γιατρού. Είναι μια γυναίκα και μάνα που βρέθηκε ξεριζωμένη, χωρίς κανέναν δικό της άνθρωπο, με ένα μωρό στην αγκαλιά της να αναζητά μια νέα πατρίδα μιας και ο τόπος της χάθηκε.

Ήμασταν στην avant premiere της σειράς "Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια" | Οι πρώτες εντυπώσεις πριν την πρεμιέρα
Αναστασία Παντούση

Την ίδια στιγμή βλέπεις και την ειρωνεία του ζητήματος, ότι λόγου χάρη εκείνη είναι ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα μιας και είναι Γαλλίδα υπήκοος ενώ οι συντοπίτες της περνούν βασανιστήρια για να γίνουν αποδεκτοί στη χώρα καταγωγής του. Ελλάδα βλέπετε. Τηλεοπτικός της παρτενέρ φέτος είναι ο Όμηρος Πουλάκης, που από το πρώτο επεισόδιο αποκαλύπτει την καλή πλευρά του χαρακτήρα του.

Υποκριτικά πραγματικά θα ξεχωρίσω λοιπόν την ίδια την Αναστασία Παντούση, αλλά θα σταθώ και στη Χριστίνα Αλεξανιάν. Η γνωστή ηθοποιός κάνει έναν συμπαθέστατο σε πρώτη φάση ρόλο, μια γυναίκα θερμή και τρυφερή που απαλλαγμένη από τον πόνο λόγω της οικονομικής της ευμάρειας μπορεί να βλέπει πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Και πράγματι, το αποδίδει στον μέγιστο βαθμό αυτό, περνάει στον θεατή αυτό που θέλει να πει με τον ρόλο της. Και την ίδια στιγμή δείχνει με το δάχτυλο την κοινωνική ανισότητα της εποχής.

Φωτεινή Ντεμίρη, Όμηρος Πουλάκης, Μανούσος Μανουσάκης, Αναστασία Παντούση, Κωνσταντίνος Καζάκος

Εξαιρετική σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο, που με έκανε να μην την καταλάβω καν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρίσκεται η Φωτεινή Ντεμίρη. Έχοντας αποχωριστεί τα χαρακτηριστικά της κόκκινα μαλλιά, η γνωστή ηθοποιός υποδύεται μια άτυχη γυναίκα που χάνει σχεδόν τα πάντα και προσπαθεί να χτίσει ξανά από την αρχή τη ζωή της και να σώσει την κόρη της.

Το "Κόκκινο Ποτάμι – Η συνέχεια” είναι μια εξαιρετική παραγωγή, δεν τίθεται θέμα ως προς αυτό. Ίσως είναι ακόμα καλύτερο από το πρώτο... "Κόκκινο Ποτάμι”.

Μανούσος Μανουσάκης

Ωστόσο φέτος ο ανταγωνισμός είναι σκληρότατος και οι δυναμικές τελείως διαφορετικές. Οπότε, ναι είναι μια εξαιρετική σειρά που προβλέπω πως θα πέσει πάνω στα βράχια των αντιπάλων. Μην ξεχνάμε πως θα αντιμετωπίσει την πρεμιέρα του "The Voice”, αφού η σειρά θα μεταδίδεται κάθε βράδυ Κυριακής στις 21:00, την πρεμιέρα της συνέχειας του "Νησιού" με τίτλο "Μια νύχτα του Αυγούστου" στην ΕΡΤ1, ενώ στο μέλλον θα βρει απέναντι και το "Μαύρο Ρόδο” του MEGA. Το OPEN με τη δεδομένη δυναμική θα πρέπει να είναι χαμογελαστό με ό,τι ποσοστό και αν δει την επόμενη μέρα. Και οι τηλεθεατές να κάνουν τον κόπο να δώσουν χώρο, χρόνο και ευκαιρία στη σειρά να αναπτυχθεί.


Αντωνάτος - Υπογραφή

Μανούσος Μανουσάκης

Γιάννης Λάτσιος & Μανούσος Μανουσάκης

Χριστίνα Αλεξανιάν

banner

Δημήτρης Μαζιώτης & Μανώλης Κλονάρης

Φωτεινή Ντεμίρη, Όμηρος Πουλάκης, Μανούσος Μανουσάκης, Αναστασία Παντούση, Κωνσταντίνος Καζάκος

Αναστασία Παντούση

banner

Κατερίνα Γκαγκάκη

Το Κόκκινο Ποτάμι - Η συνέχεια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα