Follow us

Όσκαρ 2022 | Το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock, οι εκπλήξεις & η σιγή για την Ουκρανία

Τα highlights της 94ης τελετής των Όσκαρ 2022

Μανταλένα Κουβάτση
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ ΚΟΥΒΑΤΣΗ
Όσκαρ Oscar

Η 94η τελετή των βραβείων Όσκαρ πραγματοποιήθηκαν μετά από δύο χρόνια live με κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Η Ακαδημία μετά από τρία χρόνια, αποφάσισε να έχει τρεις οικοδέσποινες και συγκεκριμένα τις Εϊμι Σούμπερ, Γουάντα Σάικς, Ρετζίνα Χολ.

Τα highlights της 94ης τελετης των Όσκαρ 2022

Ένα περιστατικό που σίγουρα δεν περίμενε κανένας συνέβη στην 94η τελετή, μιας και την ώρα που ο Chris Rock βρισκόταν πάνω στη σκηνή για να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, αστειεύτηκε με τη σύζυγο του Will Smith. Συγκεκριμένα είπε: "Jada σ'αγαπώ, το G.I. Jane 2 σε περιμένει", αναφερόμενος στην ταινία για την οποία η Demi Moore είχε ξυρίσει το κεφάλι της το 1997. Τότε, ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή και τον χαστούκισε, λέγοντας: "Μην ξαναπιάσεις την γυναίκα μου στο γαμ...νο στόμα σου".

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν η νίκη του Troy Kotsur για την ταινία "Coda”. Ο 53χρονος κωφάλαλος έγινε ο πρώτος κωφός ηθοποιός που βραβεύτηκε από την Aμερικανική Aκαδημία Kινηματογράφου για την ερμηνεία του. Ο ίδιος αφιέρωσε τη νίκη του στην κοινότητα των κωφών και των ανθρώπων με αναπηρία.

Η Ariana DeBose κέρδισε το Όσκαρ για το Β' Γυναικείο Ρόλο για την ταινία "West Side Story” και έγραψε ιστορία, μιας και είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη και έγχρωμη γυναίκα που κερδίζει. Μάλιστα, η ίδια και η Rita Moreno είναι από τις λίγα "ζευγάρια” ηθοποιών που έχουν παίξει τον ίδιο ρόλο και έχουν κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο. Η Rita Moreno το είχε επιτύχει το 1962.

Κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των βραβείων της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου στο Χόλιγουντ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε απότιση φόρου τιμής στην Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα