Follow us

Είδαμε: "Η Γη της Ελιάς" | Η νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου ξαναβάζει το MEGA στην κούρσα της κορυφής στην τηλεθέαση

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την πρεμιέρα της νέας σειράς του Αντρέα Γεωργίου

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Η Γη της Ελιάς

Η επιστροφή του Αντρέα Γεωργίου στο MEGA με τη "Γη της Ελιάς” αποτέλεσε εδώ και πολύ καιρό μία από τις κορυφαίες "μεταγραφικές” ειδήσεις της σεζόν. Η νέα του σειρά, σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, σκηνοθεσία δική του και σε παραγωγή της εταιρίας που διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια με τον Κούλλη Νικολάου, έκανε πρεμιέρα της Τετάρτης 1ης Σεπτεμβρίου και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι σειρές του Αντρέα Γεωργίου σαν προϊόντα είναι μια κατηγορία από μόνες τους. Δεν είναι ούτε κλισέ σαπουνόπερες, δεν είναι ούτε εβδομαδιαία σίριαλ. Δανείζονται στοιχεία από εβδομαδιαίες σειρές, έχουν πάντα ωραία φωτογραφία σαν post από influencers στο instagram, νεαρούς πρωταγωνιστές που σου συστήνονται συνήθως μέσα από τις ίδιες τις δουλειές, ενώ ηγούνται του καστ κάποια μεγάλα ονόματα που συνήθως λειτουργούν και ως "παγοθραυστικά” απέναντι στην όποια κριτική.

Στη "Γη της Ελιάς” απόλυτη πρωταγωνίστρια είναι η Άντζελα Γκερέκου. Δεν είναι μόνο αυτά που συμβολίζει ως celebrity περσόνα η ίδια και ότι κουβαλάει πάνω της μία πρόσφατη δυσάρεστη επικαιρότητα που σε κάνει να θες να τη δεις. Είναι πως έχεις να τη δεις αμέτρητα χρόνια στην τηλεόραση και εδώ καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή πως δεν κάνει... ένα πέρασμα. Ο ρόλος της Άντζελας Γκερέκου είναι το "κλειδί” για την πλοκή της υπόθεσης και θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με την επική Μαργκώ του "Τατουάζ” - οι γνώστες των σειρών του Γεωργίου γνωρίζουν καλά τι λέω.

Επίσης, απολαμβάνω πως ως θεατής που δεν είδα ποτέ τη Λυδία Κονιόρδου στην τηλεόραση μού δίνεται ξαφνικά να παρακολουθήσω μια τόσο σπουδαία ηθοποιό του "βαρύ" θεάτρου σε μία τόσο mainstream παραγωγή και σε έναν ρόλο γλυκό, καλοπαιγμένο και ανθρώπινο. Περίμενω όσο τίποτα να χαρώ με τη Μάρω Κοντού, γιατί πάντα μού άρεσε στην ώριμη φάση της καριέρας της.

Και επιτέλους ας είμαστε ειλικρινείς. Ο Αντρέας Γεωργίου κάνει τις σειρές όπως ο ίδιος θέλει να τις δει, όχι σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια της τηλεόρασης. Είναι η γενιά του instagram και δεν έχει να απολογηθεί για αυτό. Προφανώς κανείς άλλος δεν βάζει Δήμητρα Γαλάνη ή Μέλισσες σε κάθε δυνατή σκηνή της σειράς, αυτό είναι χαρακτηριστικό του λόγου χάρη. Το να κάνεις πιο pop δουλειές, χωρίς να προσπαθείς να πείσεις ότι κάνεις μία οσκαρική υπερπαραγωγή εγώ οφείλω να το αναγνωρίσω. Ο Γεωργίου και οι συνεργάτες δεν προσποιήθηκαν ποτέ ότι κάνουν κάτι παραπάνω από καλή, μαζίκη τηλεόραση και το κοινό είναι εκεί γιατί είναι ειλικρινείς και αυτοί απέναντι του.

Όπως και το "Τατουάζ, όπως και το "Μπρούσκο”, περίπου όπως και οι "8 λέξεις”, η "Γη της Ελιάς” είναι μια σειρά με όλα τα χαρακτηριστικά της ομάδας των δημιουργών της. Mainstream, κλασική, καθημερινή, με τις αβάντες και τα μειονεκτήματά της. Δεν μπορείς να απαιτήσεις από μία 20χρονη πρωτοεμφανιζόμενη να παίξει όπως απέδιδε η Κατερίνα Γερονικολού στο "Τατουάζ”, ωστόσο πολλές φορές σου "κλωτσάει” η κυπριακή προφορά στη Μάνη. Τι να κάνεις, αγάπα τους φίλους σου με τα ελαττώματά τους.

Από την άλλη, οφθαλμόλουτρο ήταν κάποτε ο Στέφανος Μιχαήλ στην αγκαλιά της Δανάης Παππά, το ίδιο αποτελεί και σήμερα ο Λίαμ Άιρλαντ στην αγκαλιά της Αφροδίτης Λιάντου. Να μη σου μιλήσω και για τον Σπύρο Νικολαΐδη στην αγκαλιά της Άντζελας Γκερέκου. Ο ορισμός του eye candy της ελληνικής tv.

Με λίγα λόγια, η "Γη της Ελιάς” αν είσαι φαν του είδους θα σε ικανοποιήσει. Και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, μιας και είναι καλύτερη σε όλα της ως σειρά από τις "8 λέξεις” που δεν με έπεισαν ποτέ. Θα ήθελα, το συντομότερο δυνατόν βέβαια, να μπει ως πρωταγωνιστής και ο Αντρέας Γεωργίου, γιατί νιώθω πως έχουμε βάλει τον Σάκη Ρουβά να κάνει φωνητικά στη Josephine.

Κατ' ουσίαν όμως, η εξαιρετική πορεία που θα διαγράψει η σειρά στους πίνακες τηλεθέασης είναι αυτή που πιστεύω ότι θα βγάλει ασπροπρόσωπο το MEGA καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Γιατί αυτό είναι το βαρύ πυροβολικό του προγράμματός του, αυτή η σειρά θα κρατά αντίσταση σε 35 ριάλιτι και κάθε είδους πιθανό αντίπαλο για περίπου 2 ώρες καθημερινά.

Είδαμε: "Η Γη της Ελιάς" | Η νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου ξαναβάζει το MEGA στην κούρσα της κορυφής στην τηλεθέαση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα