Follow us

Aide-mémoire #2 | O πολυπόθητος Τσουρός, το "μαχαίρι" & το αυτογκόλ με τη Μπεκατώρου

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος συγκεντρώνει όσα είπε, σχολίασε και τελικά αποφάσισε να γράψει.

Κωνσταντίνος Αντωνάτος
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Aide-mémoire #2

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

- Άλλο ένα Σάββατο που γράφω τη στήλη μου έχοντας βάλει μουσική στην τηλεόραση. Σήμερα διάλεξα το "Στην υγειά μας ρε παιδιά” με μία εκπομπή που φωνάζει "ψάχνουμε το δυναμικό κοινό”, έχοντας συγκεντρώσει κάποιους ημι-αναγνωρίσιμους νέους καλλιτέχνες αυτής της ημι-επιτυχημένης γενιάς που παρακολουθούμε να προσπαθεί να καταξιωθεί. Ωραία προσπάθεια, αλλά χρειαζόταν και κάποιος πραγματικά επιτυχημένος. Μισές δουλειές...

- Χαμός έγινε τις τελευταίες ημέρες με τη φημολογούμενη μεταγραφή του Κώστα Τσουρού στο MEGA και μάλιστα απέναντι από το "Καλύτερα δε γίνεται”. Αυτό που μπορώ να διακρίνω στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως ο Κώστας Τσουρός είναι όντως έτοιμος για τη μετάβαση από τον όρο συμπαρουσιαστής στο αυτόνομο κρατίδιο του παρουσιαστή. Και ναι, το MEGA που αυτή τη στιγμή θυμίζει πεδίο έκφρασης τηλεοπτικής θέλησης θα μπορούσε να τον φιλοξενήσει, γιατί πάνω από όλα είναι ικανός. Τώρα αν είναι κλεισμένη δουλειά, αν είναι μια πρόταση ή αν είναι απλώς μια σκέψη, ας απασχολήσει τους ανθρώπους στις διοικήσεις των καναλιών. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, δεν μου φαίνεται πιθανό να πάει απέναντι, δεν μου φαίνεται και απίθανο να πάει κάπου πιο νωρίς και ίσως να αγγίζει λίγο και από το "Καλύτερα”. Μείνετε στην ουσία, ένας ικανός συναντά την ευκαιρία. Την προσπερνά;

- Η καυτή πατάτα δεν είναι αν θα φύγει ο Κώστας Τσουρός από τη Ναταλία Γερμανού. Αν θα φύγει, για καλό θα φύγει μιας και θα πάει κάπου να εξελιχθεί. Αν φύγει, ποιος θα τον αντικαταστήσει είναι το θέμα. Και αν σκεφτώ έναν δυο υποψηφίους, το αναντικατάστος φωτίζει από μακριά σαν το "Αθήνα" στη χριστουγεννιάτικη Ομόνοια κάποτε. Ευτυχώς η Ναταλία Γερμανού θα έχει τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη, που είναι ελβετικός σουγιάς στην τηλεόραση. Όχι, Τσουρός δεν πρόκειται να γίνει. Αλλά είναι ο εαυτός του κι αυτό είναι τουλάχιστον ασφαλές.

- Παρατήρησα και τη Σαββατιάτικη αντίδραση του Φώτη Σεργουλόπουλου απέναντι στο DOT και τον ΣΚΑΪ. Και πραγματικά δεν μπορούσα να καταλάβω προς τι ο αλληλοσπαραγμός; Το δίδυμο Ζαμπέτογλου- Αναγνωστόπουλος είναι γνωστό για τις καλές συνεντεύξεις του, αλλά θα περίμενε κανείς ότι υιοθετεί και ό,τι λέει ο καλεσμένος ως παρουσιαστές ή ως κανάλι; Προφανώς σε δηλώσεις που αγγίζουν νομικές υποθέσεις η διευκρίνιση είναι απαραίτητη. Αν είναι κομψό τηλεοπτικά να περνά ένα γραπτό μήνυμα, μία εβδομάδα αργότερα, όχι δεν είναι. Αλλά είναι απαραίτητο, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ας προβληθεί και αυτό. Την ευθύνη των δηλώσεων μας, όμως την έχουμε πάντα εμείς. Αν περιμέναμε την αποδοχή πάντα από τον συνομιλητή μας, καληνύχτα κι άργησες που λένε και στο νησί μου.

- Μαθαίνω και τις πληροφορίες γύρω από το μέλλον της Μαρίας Μπεκατώρου. Μη βλέπετε που δεν μου αρέσει να αναπαράγω ό,τι θέλει να διαρρέει ο καθένας. Την ίδια στιγμή μετράω και την άμετρη ακτινοβολία της στα πλάνα του Your Face Sounds Familiar και απορώ πώς ένας σταθμός που βρήκε θέση μέχρι και για τον Αλέξανδρο Τσουβέλα δεν μπορεί να κάνει μια σοβαρή πρόταση αξιοποίησης ενός προσώπου τόσο ικανού και επιτυχημένου. Και ας είμαστε σοβαροί, η Μπεκατώρου είναι λόγος να δεις μια ολόκληρη εκπομπή. Το Still Standing δεν θα είχε βγάλει ούτε εξάμηνο αν δεν ήταν εκείνη στο τιμόνι – και ο Λάτσιος στην ιδέα του συνδυασμού αυτού. Σαν να έχεις μία Lamborgini στο γκαράζ και να λες "δεν ξέρω τι να την κάνω, έχω πάρει ένα diesel-άκι και βολεύομαι, μπορεί και να τη χαρίσω”. Ε δεν τη χαρίζεις.

- Τέλος και ο Αλέξης Παππάς από το Survivor. Επιτέλους! Νομίζω πως είναι ο μόνος παίκτης που έσπασε το ρεκόρ αρνητικού προφίλ που κατείχε ο Στέλιος Χανταμπάκης από το 2017 και όπως είδαμε δεν πέταξε ποτέ από πάνω του τηλεοπτικά, μιας και το κοινό καλώς ή κακώς θυμάται. Με τη διαφορά βέβαια πως ο Στέλιος Χανταμπάκης ήταν κατά τα άλλα ένας συμπαθέστατος τύπος, που του βγήκε στραβά το Survivor. Εδώ το πράγμα είναι... μονοθεματικό. Ο Αλέξης Παππάς αυτός ήταν και στο J2US και στις "8 λέξεις” από όπου έφυγε εν μία νυκτί για να τραγουδήσει στο show του Κοκλώνη.

- Τώρα να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, αν κι εγώ είχα μαζέψει τόσα χρήματα από ένα ριάλιτι, δεν με ένοιαζε να κάνω και... αγρανάπαυση για μία δυο σεζόν μέχρι να αποκαταστήσω την εικόνα μου. Πάντως δεν δείχνουν να μαθαίνουν από την Queen Dina που αξιοποίησε το Survivor με τόσο καλό τρόπο όσο ελάχιστοι.

- Τετραπέρατη η Ελένη Μενεγάκη επέλεξε να κάνει το πολυαναμενόμενο Instagram Live με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, λίγες μέρες μετά την είδηση της επιστροφής της στην τηλεόραση. Αν παρακολουθήσει κανείς τη συγκεκριμένη γυναίκα, θα πάρει πτυχίο αυτο-διαχείρισης άνευ διδασκάλου. Μετά από περίπου δέκα μήνες σιωπής, επιλέγει να... τραγουδήσει. Τι ωραία που αισθάνομαι όταν έχω να σχολιάσω και να παρακολουθήσω έξυπνους και επιτυχημένους ανθρώπους...

- Πλάκα που έχουμε μερικοί όταν γράφουμε ότι γνωρίζουμε τα σχέδιά της, τις επαφές της, τα τηλέφωνά της κλπ. Περιμένω να λάβω εκείνο το πολυπόθητο δελτίο Τύπου στα τέλη του καλοκαιριού, που θα αναφέρει την ομάδα της και για ακόμα μία φορά θα κοιτιόμαστε στα γραφεία. Σαν να βλέπουμε ταινία του Ταραντίνο, που δεν ξέρουμε το τέλος και πού θα σκάει η σκηνή για το Όσκαρ.

- By the way, μην απορείτε που ακούτε από εδώ κι από εκεί ότι κόβονται καλές σειρές και εκπομπές για να λάμψουν κι άλλα ριάλιτι. Κόβονται μέτριες σειρές, για να μπουν στη ζωή μας κάποια ριάλιτι. Τίποτα καλό δεν κόβεται – εκτός από το "Σόι σου” στον Alpha. Κόβεται αυτό που δεν "σκάει”, σταματά αυτό που δεν απασχόλησε ή ολοκληρώνεται αυτό που δεν πάει άλλο – συμβαίνουν κι αυτά. Όπως διατηρείται αυτό που συζητήθηκε, αυτό που έκανε πάταγο ή έστω αυτό που θα φέρει σίγουρα νούμερα και χρήματα. Απλά μαθηματικά.

- Και να σας πω και κάτι; Μπροστά σε 300 μονολόγους από "συνειδητοποιημένους" celebrities που θέλουν να κάνουν διάλεξη περί ισότητας, δικαιωμάτων και λοιπών προσωπικών ελευθεριών, προτιμώ να δω ένα επεισόδιο "Τούρτα της Μαμάς" για να λάβω κάθε ωραίο μήνυμα και να χαμογελάσω κιόλας. Φτάνουν τα δάχτυλα που κουνιούνται συνέχεια στην τηλεόραση, ουσία χρειάζεται.

Aide-mémoire #2 | O πολυπόθητος Τσουρός, το "μαχαίρι" & το αυτογκόλ με τη Μπεκατώρου

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

http://instagram.com/sirconstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα