Follow us

Πώς τα social media συμβάλουν στην πρόωρη γήρανση

Αν ελέγχετε διαρκώς το κινητό για status updates και νέα Instagram posts ίσως εμφανίσετε ρυτίδες στο λαιμό πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι υπολογίζετε

Harper's Bazaar
ΓΡΑΦΕΙ: HARPER'S BAZAAR
γυναίκα, κινητό - iStock

Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις ξυπνήσετε είναι να ελέγξετε το Facebook ή αν περνάτε την ώρα σας στην κίνηση στην Κηφισίας τα πρωινά, σκρολάροντας στο Instagram feed σας, τότε είναι πολύ πιθανό να κινδυνεύετε από το tech neck. Ακολουθούν όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτό και τις ρυτίδες στο λαιμό που προκαλεί:

Τι είναι;

Το tech neck ή αλλιώς text neck είναι ένας όρος που μπήκε πρόσφατα στη ζωή μας και αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η διαρκής ενασχόληση με ηλεκτρονικές συσκευές, όπως smartphones και tablets, στην επιδερμίδα του λαιμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, τα άτομα ηλικίας 18-39 ετών, σκύβουν για να δουν το κινητό τους μέχρι και 150 φορές την ημέρα. Αυτή η κλίση 45ο του κεφαλιού, ασκεί πίεση στο μυ και έτσι σχηματίζονται οριζόντιες γραμμές-ρυτίδες, ακριβώς όπως γίνεται με τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου, που με τα χρόνια μεταφράζονται σε ρυτίδες έκφρασης.

Η επιδερμίδα σε εκείνη την περιοχή είναι πολύ λεπτή, όπως αυτή γύρω από τα μάτια, και σε συνδυασμό με τη διαρκή έκθεσή της στις ακτίνες UV, γίνεται ιδιαίτερα ευεπίφορη στο σχηματισμό ρυτίδων και τη χαλάρωση. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει φλεγµονή, αφυδάτωση, ανοµοιόµορφο τόνο, υπερµελάγχρωση και καφέ κηλίδες.

Δες περισσότερα στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα