Follow us

Αντηλιακή προστασία: Κάν’ το σωστά!

Η αντιηλιακή προστασία είναι από τα πιο κρίσιμα πράγματα για την προστασία της επιδερμίδας μας.

Αντηλιακή προστασία

Ειδικά σε μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, είναι σημαντικό να φοράμε αντιηλιακή κρέμα ακόμη και στην καθημερινότητά μας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ποιες, όμως, είναι οι μορφές αντιηλιακού που υπάρχουν;

Αρχικά, οποιοδήποτε αντιηλιακό κι αν επιλέξεις, είτε σε μορφή αντιηλιακής κρέμας, είτε σπρέι, είτε αντιηλιακού στικ, θα πρέπει να προσέξεις, ώστε να είναι ευρέος φάσματος, δηλαδή να προστατεύει τόσο από τη UVA όσο και τη UVB ακτινοβολία. Το αντηλιακό σου θα πρέπει επίσης να είναι ανθεκτικό στο νερό (water resistant) και να έχει υψηλό δείκτη προστασίας, ανάλογα και με τις ανάγκες του δέρματός σου.

Το αντιηλιακό στικ

Το αντιηλιακό στικ είναι κατάλληλο για τις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου και του σώματός σου, ώστε αυτές να προστατεύονται από τον ήλιο και τη φωτογήρανση. Εφάρμοσε το αντιηλιακό στικ στις ευαίσθητες περιοχές, δηλαδή στη μύτη, τα μάγουλα και το ντεκολτέ, αμέσως πριν την έκθεση στον ήλιο. Ανανέωσε συχνά και σε άφθονη ποσότητα, κυρίως μετά το κολύμπι, το σκούπισμα με πετσέτα ή την εφίδρωση. Για ακόμα περισσότερη προστασία χρησιμοποιώντας αντιηλιακό στικ, πέρασε το προϊόν τρεις με τέσσερις φορές από κάθε σημείο της επιδερμίδας, που επιθυμείς, ώστε να είσαι βέβαιος για την επαρκή ποσότητα αντιηλιακού στικ που έχεις χρησιμοποιήσει. Μην ξεχάσεις να επαλείψεις την ποσότητα σωστά, ώστε να πετύχεις ομοιόμορφη κάλυψη.

Αντιηλιακό σε κρέμα

Είναι ίσως η πιο γνωστή μορφή αντιηλιακού που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι. Θα πρέπει όμως να δείξεις γενναιοδωρία με τις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσεις, ώστε να προσφέρεις την κατάλληλη προστασία στο πρόσωπο και το σώμα σου. Επίσης, μην ξεχνάς πως το προϊόν θα πρέπει να απορροφηθεί καλά και να βάλεις αντιηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν την επαφή σου με τον ήλιο, ώστε να δράσουν τα συστατικά ενάντια των φίλτρων.

Αντιηλιακά σε σπρέι ή λοσιόν

Τα αντιηλιακά σε μορφή σπρέι ή λοσιόν χρησιμοποιούνται κυρίως από άνδρες ή παιδιά, καθώς είναι ευκολότερη η χρήση τους και η απορρόφησή τους. Ακόμη κι αν δεν ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, φρόντισε όταν χρησιμοποιείς αντιηλιακά σε σπρέι ή λοσιόν, να εφαρμόζεις αρκετή ποσότητα προϊόντος και να έχει μια σταθερή και κοντινή απόσταση όταν ψεκάζεις. Μετά τον ψεκασμό, επάλειψε το αντιηλιακό σου σαν να φορούσες αντιηλιακή κρέμα.

Οι αντιηλιακές κρέμες με χρώμα: Γιατί να τις επιλέξεις;

Για τους παρακάτω λόγους: Η αντιηλιακή με χρώμα προσφέρει και αυτή, όπως κάθε αντιηλιακή κρέμα, UVA και UVB προστασία. Δίνει άμεσα φυσική απόχρωση και λάμψη χάρη στην προστασία από τις μακρές UVA και προσφέρει ομοιόμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα. Μπορείς να κάνεις το έξτρα βήμα και να προτιμήσεις μια αντιηλιακή κρέμα με χρώμα με άμεσο ματ αποτέλεσμα! Επιλέγοντας τη σωστή αντιηλιακή με χρώμα εξασφαλίζεις ένα υγιές και λαμπερό μαύρισμα.

Μην ξεχνάς να ανανεώνεις συχνά το αντιηλιακό σου, σε όποια μορφή κι αν το επιλέξεις, και καλές βουτιές!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα