Follow us

Τσικνοπέμπτη: Πώς θα γίνεις ο βασιλιάς του μπάρμπεκιου

Υπάρχει λόγος που ένας άνδρας πρέπει να βρίσκεται διαρκώς πάνω από μια ψησταριά: η θράκα είναι ζωντανή, ο άνεμος απρόβλεπτος και το συνεχές γύρισμα των κρεάτων απαραίτητο. 

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Barbeque

Και επειδή συνήθως το barbeque συνεπάγεται παρέα, οφείλεις να είσαι φιλικός και έτοιμος να εξυπηρετήσεις κάθε ιδιαίτερη προτίμηση –«Όχι πολύ ψημένο για μένα», «Τρώω μόνο κοτόπουλο», «Βάλε και τις πίτες για τα παιδιά». Άρα, για μέγιστη αποδοτικότητα, πνευματική ηρεμία και επιτυχία, ο πρώτος κανόνας είναι να μάθεις πώς να λειτουργείς την ψησταριά και στις τρεις ζώνες: καυτό-μεσαίο-χαμηλό. Μετά, μπορείς να ψήσεις τα πάντα. Μπριζόλες. Παϊδάκια. Καλαμπόκια. Οστρακοειδή. Ντομάτες. Ανανά. Χωρίς να ψηθείς εσύ.

Τι (και πώς) ψήνεις ανάλογα με την ένταση της φωτιάς

> Για ψησταριά υγραερίου: Το παιχνίδι με τις εντάσεις της φωτιάς παίζεται με τους ρυθμιζόμενους θερμοστάτες. Ο γενικός κανόνας είναι να τοποθετήσεις τα κρεατικά στη μαντεμένια πλάκα με κλεισμένο καπάκι ώστε να ψηθούν καλά από μέσα και κατόπιν πέρασέ τα λίγα λεπτά από τα grill για να ξεροψηθούν.

> Για ψησταριά με κάρβουνα: Χώρισε τη βάση σε τρεις ζώνες από δεξιά προς τα αριστερά - μεγάλη ένταση, μεσαία και καθόλου κάρβουνα δεξιά- ώστε να παίξεις τα υλικά όπως σε βολεύει καλύτερα.

> Στη χαμηλή φωτιά και για ψήσιμο χωρίς συχνά αναποδογυρίσματα, προτίμησε μεγάλα κομμάτια κρέατος, ψάρια, στήθος κοτόπουλο.

> Στη μεσαία φωτιά και για κανονικό ψήσιμο ιδανικά θεωρούνται τα παϊδάκια κοτόπουλου με την πέτσα τους, σουβλάκια, χοιρινές πανσέτες, λουκάνικα, καλαμπόκια, μικρότερα ψάρια και όστρακα (βάλε τα κατευθείαν πάνω στη φωτιά και μόλις ψηθούν θα ανοίξουν μόνα τους).

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα