Η ίδια η ιταλική πρωτεύουσα έχει απορροφήσει τις συνταγές όλων των γειτονικών περιοχών και τολμώ να πω πως τις έχει εξελίξει κιόλας. Κι αν υπάρχουν κάποια πιάτα που είναι αναπόσπαστα κομμάτια του ρωμαϊκού τραπεζιού, τότε τα παρακάτω ανήκουν σίγουρα σε αυτά.
Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι (ή μπουκατίνι αν προτιμάς)
250 γρ. guanciale
140 γρ. Pecorino Romano
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Κόβεις το guanciale σε μικρά κομματάκια και το βάζεις σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, Βράζεις τα ζυμαρικά al dente. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα ρίχνεις στο τηγάνι με το guanciale, μαζί με το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το pecorino και τα ανακατεύεις για περίπου 2 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Δες περισσότερα στο askmen.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr