Follow us

Τρισδιάστατα γλυκά: Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

Σε λαχταριστές τούρτες μετατρέπονται τα πολυεπίπεδα, τρισδιάστατα έργα του καλλιτέχνη Jose Margulis, από την πρώην αρχιτέκτονα και νυν patisserie chef Dinara Kasko.

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Γλυκά

Οι Kinetic Tarts είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ των Kasko και Margulis, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν βρώσιμες εκδοχές των έργων τέχνης του για τον εκδοτικό οίκο So Good.

Ο Margulis, ένας καλλιτέχνης με έδρα το Μαϊάμι, σχηματίζει τα γλυπτά του από στρώματα χρωματιστών πλαστικών φύλλων – δημιουργώντας ένα γεωμετρικό μοτίβο που αλλάζει ανάλογα με τη γωνία θέασης.

Τρισδιάστατα γλυκά

Η Kasko, πρόθυμη να διατηρήσει τις ιδιότητες του έργου του Margoulis, ζήτησε από τον καλλιτέχνη να σχεδιάσει διαφορετικές ιδέες και εργάστηκε πάνω στα σχέδια του για να δημιουργήσει μια σειρά από βρώσιμα γλυπτά.

Τρισδιάστατα γλυκά - εικόνα 2

Πριν από κάθε συναρμολόγηση στην κορυφή της τάρτας μούρων, χρησιμοποιήθηκαν βιομηχανικές μηχανές κοπής για να χωρίσουν τα φύλλα της κόκκινης και λευκής σοκολάτας. «Προσπάθησα να μεταμορφώσω τις δημιουργίες του, κατασκευασμένες από πλαστικό, αλουμίνιο και ακρυλικό, σε κάτι βρώσιμο, χρησιμοποιώντας βασικές τεχνικές και συστατικά», δήλωσε η Kasko. «Ωστόσο, ήθελα να διατηρήσω και να νιώσω το μήνυμά του».

Δείτε την συνέχεια του άρθρου στο Missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα