Follow us

Food Mafia: Ήρθε στη Νέα Ερυθραία!

Από την Πέμπτη 23 Ιουνίου το Food Mafia ανέβηκε στα Βόρεια προάστεια, στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας. 

Μαρία Χάλαρη
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΑΡΗ
food mafia (2)
Ένα εστιατόριο που συνεχώς δημιουργεί τάσεις, με επιρροές από την παγκόσμια comfort γαστρονομική σκηνή και πιάτα από τις Ηνωμένες πολιτείες, την Ασία, τη Λατινική Αμερική αλλά και τη Νότια Ιταλία και την Ελλάδα, και ένα μενού που περιλαμβάνει από τα αριστουργηματικά εστιατορικά του Burgers, τα ψωμάκια Bao με τους πιο αναπάντεχους συνδυασμούς που έχουν εμφανισθεί ποτέ (καρπούζι confit με Duck nuggets κα), αλλά και κρέατα που ψήνονται στον θρυλικό ξυλόφουρνο Josper - τον πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα - και όλα αυτά σε κοινή θέα, στην ανοιχτή κουζίνα του νέου εστιατορίου.
Πέρα από την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του πιο «Νεουορκέζικου στυλ» φαγητού της πόλης, υπάρχει και χώρος για private dining με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο «the Jungle room» στο οποίο μπορεί κάποιος να δειπνήσει χωρίς κάποια έξτρα χρέωση, φτάνει να προλάβει να το κλείσει!
Food Mafia

To Food Mafia ιδρύθηκε το 2013 από τον Chef Ηλία Σκουλά και την Εργίνα Βεντούρη και έχει κερδίσει πανελλαδική αναγνώριση και διακρίσεις για την εναλλακτική και καινοτόμα κουζίνα του και θα το βρίσκουμε πλέον στα Βόρεια προάστεια, όπου ενώνει τις δυνάμεις του με την πολύ δημιουργική ομάδα του Γιάννη Μωράκη και του Δήμου Στασινόπουλου.
Food Mafia - εικόνα 2

Μερικά από τα πιάτα στο Food Mafia της Νέας Ερυθραίας είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του menu του το «THE BURGER / 2017 Mushroom Melt Edition» το οποίο είναι το γνωστό Burger του Food Mafia σε μια παραλλαγή του Chef που θυμίζει το αντίστοιχο αγαπημένο Burger των 80’ς και 90’ς των αλησμόνητων Wendy’s που αγάπησε μια ολόκληρη γενιά. Ακολουθεί το Βao με τραγανό τηγανητό κοτόπουλο και χαβιάρι, ή με φιλέτο πεσκανδρίτσας και crispy chicken skin και τα Tacos από αρχαία συνταγή αρτοποιίας των Αζτέκων με ψητές γαρίδες και σάλτσα Bloody Mairy με Τεκίλα.
Food Mafia - εικόνα 3

Μία ολόκληρη κατηγορία στο μενού είναι αφιερωμένη στο αγαπημένο «αντρικό» φαγητό με τίτλο «Steak & Fries», όπου ο Chef διαλέγει για μας μερικές από τις καλύτερες μπριζόλες στον κόσμο και σε ράτσες αλλά και σε dry-aged beef, όπως και δύο πιάτα που είναι σίγουρο πως θα συζητηθούν: Το γεμιστό με άγρια μανιτάρια καπόνι ψημένο στη χόβολη του ξυλόφουρνου, αλλά και η very extra crispy porchetta σε συνταγή του 1912 από το χωριό Corleone της Σικελίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επαναστατική λίστα κοκτέιλ του Γιώργου Μαρκαδάκη και κρασιά από την Ελλάδα και τον κόσμο, το Food Mafia της Νέας Ερυθραίας αποτέλεσε το αδιαφιλονίκητο ΑθηναΙκό εστιατορικό Opening του καλοκαιριού.

Info:

Λ. Κηφισίας και Χαριλάου Τρικούπη 6
τηλ: 210.623 3600
κιν: 697 288 2235

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα