Follow us

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018: Αυτοί είναι οι 10 φιναλίστ της περιφέρειας των Χωρών της Μεσογείου: Δύο οι Έλληνες Υποψήφιοι στη φετινή Διοργάνωση

Αθήνα, Ιούνιος 2017. Ο δρόμος για το Μεγάλο Τελικό του S.Pellegrino Young Chef 2018 είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι 10 φιναλίστ από κάθε μία από τις είκοσι μία περιφέρειες παγκοσμίως, είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά. 

Μαρία Χάλαρη
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΑΡΗ
SPYC 2018

Η επιλογή έγινε μέσα από χιλιάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από νεαρούς σεφ 90 διαφορετικών χωρών που αποζητούν την ευκαιρία να γίνουν μέρος της παγκόσμιας αναζήτησης ταλέντου του S.Pellegrino για τον best young chef παγκοσμίως και ουσιαστικά μιας μοναδικής ευκαιρίας να συναντήσουν μαγειρικά ταλέντα από όλο τον κόσμο, να μοιραστούν ιδέες, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες και να μάθουν.

Στη φετινή διοργάνωση, δύο Έλληνες Chef διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Chef του Pelagos Sea Side στην Ιεράπετρα, με το πιάτο «Ellinon Gefsis» και τον Νίκο Μαυροκώστα, Sous Chef του 'Kastri bistro' στην Αθήνα, με το πιάτο Mediterranean ''soul'' seafood and shellfish with bottargo».

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018

Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Chef του Pelagos Sea Side, Ιεράπετρα

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018 - εικόνα 2

Το πιάτο της Κωνσταντίνας Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, «Ellinon Gefsis»

Στους 10 φιναλίστ της περιφέρειας των Χωρών της Μεσογείου συγκαταλέγονται επίσης:

Από το Saint Julian στη Μάλτα:

Ο Chef του 'Le Meridien Saint Julian's Hotel & Spa' Adrian Buttigieg με το πιάτο «Free-range rabbit, taro & forgotten carrots».

Από το Τελ Αβίβ του Ισραήλ:

Ο Sous Chef του 'Bistro Grinberg' Andrey Kravchenko, με το πιάτο «Traning at the Golan Heights», ο Sous Chef του 'Messa' Ben Shiri, με το πιάτο «Veal Sweetbread and head roast roll, Jacket of Porcini and Tarfesh, Jerusalem Artichoke, Wasabi Cream, Saffron Stock and Porcini and...».

Επιπλέον, ο Chef de Partie του 'West Side’ Ohayon Yohanan, με το πιάτο «Sardine marocaine revitee a l'occidentale» και ο Chef de Partie του 'West Side' στο Rehovot, με το πιάτο του «Canaan».

Από την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και το 'Hudson Restaurant':

Η Sous Chef Hazal Yildirim, με το πιάτο «Sea bass with salicornia and white bean puree», ο Chef Kaan Karagoz με το πιάτο «Baked Salted Red Sea Bream» και από τη Sakarya ο Chef de Partie του 'Picasso Cafe Restaurant' Oğuz Kaan Akdoğdu, με το πιάτο «Hibeş sauces figs stuffed and grilled on a mezzanine leaf hellim cheese entrapped...».

Η αίτηση κάθε νεαρού σεφ καθώς και το signature πιάτο του, αξιολογήθηκαν από ειδικούς του ALMA, του Παγκόσμιου Ηγετικού Κέντρο Εκμάθησης και Εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα, υπεύθυνο για την τελική επιλογή των περιφερειακών φιναλίστ. Οι ειδικοί του ALMA αξιολόγησαν τις αιτήσεις και επέλεξαν τους φιναλίστ με γνώμονα τους πέντε «Χρυσούς Κανόνες»: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα.

«Είναι η τρίτη φορά που καλούμαστε να επιλέξουμε, ανάμεσα σε νεαρούς σεφ, τους φιναλίστ για τους τοπικούς τελικούς και συνεχίζει να μας εκπλήσσει το μέγεθος του πάθους και των ικανοτήτων που διαθέτουν τα νεαρά αυτά ταλέντα, για τη δημιουργία εξαιρετικών πιάτων», δήλωσε ο Andrea Sinigalia, Γενικός Διευθυντής του ALMA. «Η επιλογή δέκα μόνο φιναλίστ για κάθε περιφέρεια, όταν παρουσιάζονται τόσο ενδιαφέρουσες συμμετοχές, δεν είναι καθόλου εύκολη. Επίσης, είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε και να καθοδηγούμε όλους τους υποψήφιους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο διαγωνισμός να καθίσταται ρεαλιστικός και άκρως εκπαιδευτικός. Ο Διαγωνισμός S.Pellegrino Young Chef δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να αναδειχθεί ένας Chef, αλλά είναι και μια διεθνής συνάντηση, ανταλλαγής ιδεών».

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018 - εικόνα 3

Νίκος Μαυροκώστας, Sous Chef του Kastri bistro, Αθήνα

S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2018 - εικόνα 4

Το πιάτο του Νίκου Μαυροκώστα, «Mediterranean ''soul'' seafood and shellfish with bottargo»

Από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, οι φιναλίστ κάθε περιφέρειας θα συναγωνιστούν σε τοπικές προκλήσεις. Μια κριτική επιτροπή από ανεξάρτητους και κορυφαίους chef θα κρίνει τα πιάτα που φέρουν την προσωπική υπογραφή του κάθε φιναλίστ και θα επιλέξει τον νικητή, ακολουθώντας τους πέντε Χρυσούς Κανόνες.

Για τις Χώρες τις Μεσογείου, ο τοπικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου 2017 στο Τελ Αβίβ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν o πολυ-βραβευμένος Νίκος Ρούσσος, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Funky Gourmet" που κατέχει δύο αστέρια Michelin, την μεγαλύτερη διάκριση εστιατορίου στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός Chef Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στην γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show "Master Chef" και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, Chef & Ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017 θα ανακοινωθούν οι 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο, ως οι επίσημοι φιναλίστ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον Μεγάλο Τελικό, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018. Σε κάθε φιναλίστ θα ανατεθεί και ένας ‘’Chef Mentor’’ - μέλος από την περιφερειακή επιτροπή κριτών, ο οποίος θα παρέχει στο νέο chef προτάσεις για να βελτιώσει το πιάτο που φέρει την υπογραφή του και θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί για την τελική φάση.

Ο Νικόλας Μπίλλης, ο Έλληνας νικητής του S.Pellegrino Young Chef local challenge για την περιοχή των χωρών της περιφέρειας της Μεσογείου το 2016, είχε δηλώσει σχετικά με το Διαγωνισμό και τη συμμετοχή του: «Ο Μεγάλος Τελικός του Οκτωβρίου, ήταν μία υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσω αλλά και να διαγωνιστώ με άλλους νεαρούς chef από όλο τον κόσμο και κυρίως μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η ελληνική γαστρονομία που εξελίσσεται συνεχώς, ξεπερνά τα όρια της χώρα μας και τοποθετείται με δυναμικό τρόπο στο χάρτη της παγκόσμιας γεύσης».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα