Follow us

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Κάνει το ντεμπούτο της και στο θέατρο!

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα της και να ασχοληθεί με την υποκριτική και το θέατρο, αλλά και με το βιβλίο. 

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Η Ελληνίδα παρουσιάστρια που μένει στη Σουηδία αποφάσισε να κάνει για λίγο στην άκρη την δημοσιογραφία και να καταπιαστεί με άλλα θέματα. Συγκεκριμένα, έγραψε ένα θεατρικό έργο, το «Η Οδύσεια της Αλεξάνδρας», στο οποίο μάλιστα πρωταγωνιστεί και η ίδια, καθώς όπως αναφέρει ήταν παιδικό της όνειρο.


Η παρουσιάστρια αναφέρει: «Δεν είχα τόσο άγχος και φοβία όσο αγωνία για το πώς θα το δεχτεί ο κόσμος. Αλλά σκεφτόμουν πως όλη μου τη ζωή ουσιαστικά διηγούμαι ιστορίες με τα άρθρα μου, τα βιβλία μου ή τις εκπομπές μου. Και, κατά μία έννοια, πάντα έπαιζα θέατρο. Πάντα έκρυβα την ευαισθησία μου. Δείχνοντας πιο δυνατή από ό,τι είμαι. Πιο άνετη από ό,τι είμαι. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση από όση πραγματικά έχω. Οπότε δεν απείχε και πολύ η σκηνή από τη ζωή μου»


Η παράσταση άρεσε στον κόσμο, με τις κριτικές να είναι ενθαρρυντικές. Πως της φάνηκε η πρεμιέρα όμως;
«Όλοι μου λένε ότι παίζω καταπληκτικά σε διαφορετικές σκηνές και λατρεύω το κοινό και την άμεση ανταπόκριση. Ίσως να βοήθησε το γεγονός ότι είμαι πολλά χρόνια στην τηλεόραση. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τη λάτρεψα τη θεατρική σκηνή από το πρώτο δευτερόλεπτο».


Τι συμβουλές τις έδωσε η κόρη της, Μελίνα;
«Ήταν σε όλη την προετοιμασία πλάι μου. Βοηθώντας με να μάθω τα λόγια του ρόλου μου που εγώ έγραψα, τους χορούς και τα τραγούδια της παράστασης. Μου έλεγε “μην ανησυχείς για τίποτα. Θέλω να κάνεις σουξέ στην πρεμιέρα. Αλλά μετά θέλω να είσαι η μαμά μου”».


Πέρα όμως από την υποκριτική, η Αλεξάδρα Πασχαλίδου έχει γράψει και βιβλίο, το «Χάος – Ένα Ελληνικό Λεξικό της Κρίσης», το οποίο είχε τρομερή απήχηση στον κόσμο. Μάλιστα σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίο, βασίζεται σε μια ελληνική λέξη, όπου έχουν δανειστεί οι άλλες γλώσσες.


Η ίδια τονίζει γι’ αυτό: «Στον πυρήνα του έργου μου ισχυρίζομαι πως η χώρα μας, παρόλο που είναι μικρή σε πληθυσμό, με αναλογικά αντίστοιχη περιορισμένη οικονομία, μόλις το 2% της ευρωπαϊκής, έχει πολλά να μάθει στους άλλους λαούς. Όπως συνέβη και στην αρχαιότητα. Είναι ένα κεντρικό σταυροδρόμι. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένας καθρέφτης της εποχής μας. Επηρεάζει, μαθαίνει, κάνει άλματα, συμπαραστέκεται, ξεπερνάει καταστάσεις, προβάλλει τη φιλοξενία, το φιλότιμο, τη φιλανθρωπία. Παράλληλα, όλες οι κρίσεις περνούν από την πόρτα μας: η οικονομική, η μεταναστευτική, η πολιτική»


Και συνέχισε λέγοντας: πλουσίων και φτωχών, πως θα βγουν στο προσκήνιο ρατσιστές και σεξιστές, που τους έχει ανάψει το πράσινο φως και τους έδωσε αέρα, πως απειλείται η ελευθερία λόγου με τον πόλεμο που έχει κηρύξει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ταυτόχρονα ενθαρρύνονται αντίστοιχοι πολιτικοί στη Γαλλία, την Αυστρία, την Πολωνία και αλλού. Ο κόσμος μοιάζει να έχει ξεχάσει πως από μια αντίστοιχη μεγάλη κρίση ξεπήδησε ο Χίτλερ. Πολλοί ήταν εκείνοι που απορούσαν τότε και δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς οδηγηθήκαμε στη βαρβαρότητα. Έλεγαν “δεν ξέραμε”, “δεν το πιστεύαμε”, “τα έλεγε τόσο καλά”. Τώρα, όμως, δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους ξέρουν και σιωπούν».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα