Follow us

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης σε ένα ξέσπασμα στο "Πρωινό"

"Δεν θα μου λείψετε, κύριοι - Ο Δημήτρης Μοθωναίος είναι παράδειγμα αλλαγής. Χρησιμοποιώντας κάποιος το τραύμα του και γνωρίζοντάς τον στα 19, που ήταν 6 ετών ακόμα, βρέθηκε ένας άνθρωπος να το εκμεταλλευτεί"

Καλεσμένος στο "Πρωινό” ήταν ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, το πρωί της Παρασκευής.

Ο γνωστός ηθοποιός, έντονα φορτισμένος από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά χωρίς να κρυφτεί.

Παρόλο που τόνισε πως συμβουλεύτηκε επαγγελματίες για το τι μπορεί να πει ή όχι στον τηλεοπτικό αέρα ώστε να μην υπάρξουν νομικές συνέπειες, ο γνωστός ηθοποιός είπε:

"Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον τρόπο που θα πούμε κάποια πράγματα. Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για αυτούς που υπήρξαν θύματα, γι' αυτούς που αντιστάθηκαν να υπάρξουν θύματα σεξουαλικής βίας, αλλά υπήρξαν θύματα ψυχολογικής, επαγγελματικής βίας σε εξουθενωτικό σημείο και υπήρξαν και θύματα, ίσως τα πιο βαθιά βιασμένα θύματα, που ήταν δίπλα στους θύτες. Γι' αυτό σας λέω... Πόσοι άνθρωποι μπορούσαν να μιλήσουν που ήταν δίπλα στους θύτες αλλά είχαν βιοποριστικό πρόβλημα, είχαν ανάγκη γιατί οι ευθύνες που είχαν δημιουργήσει δεν καλύπτονταν αν έφευγαν από το συγκεκριμένο περιβάλλον”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης παραδέχθηκε: "Εγώ μίλαγα. Εγώ μίλησα. Το κόστος το πήρα. Η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Όποιοι άνθρωποι και το ξέρετε καλά, εσείς που μου έχετε κάνει αυτά τα πράγματα που μου έχετε κάνει, έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει, το γνωρίζετε καλά. Εσείς που με κοιτάτε. Όχι μόνο εγώ και όλοι όσοι βγαίνετε και τους ακούτε, γνωρίζετε τι έχουν κάνει... Δεν χρειάζεται να τα πούμε. Διότι αν ειπωθούν κάποια πράγματα, τους δίνουμε και πάτημα να μηχανεύονται όπως τόσα χρόνια κάνουν ένα σχέδιο διαφυγής...”.

"Βγήκε η Ζέτα Δούκα και μίλησε για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης και σεξουαλικής. Βγήκε ο Δημήτρης Μοθωναίος, που είναι η κορωνίδα κακοποίησης στον χώρο μας, και βλέπουμε πώς ένα τέρας, ένας άνθρωπος με το προσωπείο του καθοδηγητή -δεν μιλάω για αυτούς που έχουν ακουστεί μόνο- πώς χρησιμοποιεί ένα παιδί με ένα τέτοιο τραύμα. Πώς ρίχνοντας τα δίχτυα του και τα γλυκίσματα μπορεί να το κάνει θύμα του κατ' εξακολούθηση... Ο Δημήτρης είναι παράδειγμα αλλαγής. Χρησιμοποιώντας κάποιος το τραύμα του και γνωρίζοντάς τον στα 19, που ήταν 6 ετών ακόμα επειδή δεν είχε ακόμα ωριμάσει αυτό μέσα του, βρέθηκε ένας άνθρωπος να το εκμεταλλευτεί. Εγώ είμαι με τη μεριά των ανθρώπων που ήταν απέναντι τους, μίλησαν όπως μίλησαν και αντικρίσανε μαζί με αυτούς που απευθυνόμουν τα μάτια τα αμήχανα που δεν μπορούσαν να μιλήσουν εκείνη την ώρα. Με πήρανε τηλέφωνα πολλές φορές για να μου πουν 'Λεωνιδάκο μου, δεν μπορούμε να αντισταθούμε'. Δεν είναι η ώρα να πω περιστατικά και πράγματα γιατί τα είπε όλα ο Δημήτρης” τόνισε ο ίδιος, εξηγώντας: "Υπήρξα και εγώ όχι θύμα, αλλά μια παρουσία που προκάλεσε κάποιους ανθρώπους κατ' εξακολούθηση. Υπήρξα τρεις φορές με σκηνοθέτες και ηθοποιούς γνωστούς -ονόματα που ακούστηκαν και που δεν ακούστηκαν- που ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους. Γιατί από ένα σημείο και μετά, με τη δύναμη που τους δίνεται, γίνονται λάγνοι. Είναι λάγνοι, νιώθουν τόση λαγνεία γι' αυτό που έχει ως αποτέλεσμα η άσκηση της εξουσίας πάνω στα θύματά τους τα αδύναμα που από εκεί και πέρα γίνεται αρρώστια. Αυτή την αρρώστια την έζησα από τρεις σκηνοθέτες και από ένα συνονθύλευμα σεναριογράφων και σκηνοθετών, απορώ και με κάποια πράγματα που δεν λέγονται ή που δεν ακούγονται. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Πολλά πράγματα δεν αποδεικνύονται. Εγώ βρίσκομαι στον βαθμό που δεν με αφήνει το νομοθετικό πλαίσιο να παρέμβω επειδή πρέπει να είμαι ή βιαζόμενος ή θύμα ή μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού...”.

"Δεν δέχθηκα (αυτά που μου ζήτησαν) αλλά η συνέχεια είναι μια άλλη κακοποίηση από τη στιγμή που ήμουν στο ίδιο δωμάτιο. Αν είσαι σε ένα δωμάτιο με 99 αρρώστους και ένα υγιή, όταν θα πεις πως 'αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό', νομίζεις ο ένας υγιής θα βγει από πάνω; Εγώ γίνομαι άρρωστος. Το ζητώ να πάω σε ένα εισαγγελέα, αλλά δεν με καλύπτει το νομοθετικό πλαίσιο, επειδή δεν επέτρεψα να προχωρήσει στη σεξουαλική κακοποίηση. [...] Πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά πρώτα να ανοίξει το νομοθετικό πλαίσιο. Ακόμα και άνθρωποι που έχουν υποστεί ψυχική βία σε άκρατο βαθμό... Γιατί όταν δεν ενδώσεις στην αρρώστια τους για σεξουαλική κακοποίηση και είσαι στον ίδιο χώρο, αρχίζει ένα σχέδιο ολικής εξόντωσής σου. Δεν μιλάω μόνο για μένα, αλλά και για νέα παιδιά που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιταχθούν... Είναι μια βαθιά του ανάγκη να υπάρξει μια ολική εξόντωση, από τη στιγμή που δεν ενέδωσες στα σεξουαλικά του αισθήματα ή δεν έγινες έστω κάποιος παραδιπλανός του, δεν σιώπησες ή δεν έφυγες. Γίνεται με ένα μηχανισμό που δεν υπάρχουν λόγια να ειπωθεί” πρόσθεσε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πρώτος θα τα πω στον εισαγγελέα!” τόνισε στη συνέχεια, ενώ συνέχισε: "Ο καθένας έχει και μια προσωπική διαδρομή. Δεν είναι μόνο πως μου έκλεισαν τις πόρτες, γιατί κι εγώ τους έκλεισα τις πόρτες. Και με ξαναπήραν δεύτερη φορά, αναγνωρίσιμος πλέον γιατί πριν δεν ήμουν και αυτό πουλάγαν ως εκδούλευση, ήρθαν οι ίδιοι άνθρωποι και μου κάνανε πρόταση. Και τους είπα 'δεν ντρέπεστε; Να μην τολμήσετε ξανά να ασχοληθείτε μαζί μου'. Στο κλειστό κύκλωμα των ανθρώπων αυτών είναι πρόκληση. Και μη νομίζετε πως λειτουργούν κατά μόνας πάντα. Συνεννοούνται πολλές φορές. Και το ξέρουν πολλά παιδιά. Όταν τα πράγματα να φθάνουν σε ακραία κατάσταση ώστε να υπάρχει περίπτωση να γίνεται φανερό, εννοείται πως συνεννοούνται μεταξύ τους”.

"Είναι μια ευκαιρία να τους πω 'Δεν θα μου λείψετε, κύριοι και κυρίες'. Η βία δεν έχει ένα φύλο, έχει και γυναικείο και αντρικό πρόσωπο. Η τερατώδης μορφή της βίας δεν έχει φύλο και ήρθε η στιγμή να νιώσουν λίγο από τον φόβο που θέλησαν να χαρίσουν σε όλους εμάς που βρέθηκαν στον δρόμο τους” δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα