Follow us

Γιώτα Κότα : Η συγκλονιστική ιστορία του κοριτσιού που έχασε αδελφή, πατέρα και παππού όταν έπεσε το σπίτι τους στον σεισμό του '99!

Μνήμες του καταστροφικού και φονικού σεισμού των τελευταίων ετών ξύπνησε η ιστορία της Γιώτας Κότα, που φιλοξένησε το βράδυ της Τρίτης στα «Μεσάνυχτα», η Ελεονώρα Μελέτη.

Ηλίας  Δήμος
ΓΡΑΦΕΙ: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ
Γιώτα Κότα

Η 30χρονη -πλέον- Γιώτα θυμήθηκε και περιέγραψε καρέ καρέ τις στιγμές του σεισμού του 1999 που «χτύπησε» την Αττική, αφήνοντας πίσω της ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες υλικές ζημιές.

Κατοικώντας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, η πολυκατοικία όπου διέμενε με την οικογένειά της κατέρρευσε με αποτέλεσμα εκείνη να βρεθεί εγκλωβισμένη για 5,5 ώρες στα συντρίμμια της, μαζί με την 13χρονη αδερφή της, τον πατέρα της και τον παππού της. Η ίδια θυμάται: «Δεν καταλάβαμε ότι κάνει σεισμό, μαύρισαν όλα σε δευτερόλεπτα. Θυμάμαι μόνο μια ρωγμή στον απέναντι τοίχο από εκεί που καθόμουν. Στην αρχή είχα τις αισθήσεις μου, αναζήτησα την αδερφή μου, όμως δεν μου απάντησε και ο πατέρας μου μάς μιλούσε και μας έλεγε να μην φοβόμαστε και ότι θα μας βγάλουν [...] Δεν είχα αίσθηση του χρόνου και δεν καταλάβαινα ότι έχει πέσει ολόκληρο το κτίριο, νόμιζα ότι απλά έχει πέσει κάτι πάνω μου».

Έχοντας παραμείνει εγκλωβισμένη για 5,5 ώρες, η Γιώτα Κότα θυμήθηκε τις ώρες αναμονής μέχρι τον απεγκλωβισμό της, μια διαδικασία που όπως εξήγησε δεν ήταν ιδιαίτερα σύντομη, εξαιτίας ενός προβλήματος με τη θέση στην οποία βρισκόταν. «Δεν πονούσα κάπου, απλά κοντά στο κεφάλι μου είχαν μαζευτεί ξύλα και λόγω των συχνών και έντονων μετασεισμών τα ξύλα με πίεζαν στο κεφάλι και πονούσα πολύ. Πάνω στο σώμα μου είχα παλέτες και μπάζα, δεν μπορούσα να κουνηθώ, δεν ένιωθα τα άκρα μου και το μόνο που μπορούσα να κουνήσω ήταν το στόμα μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξής της ήταν η περιγραφή της για το πώς πληροφορήθηκε σε ηλικία 10 ετών πως η μόνη που τα κατάφερε από την κατάρρευση του κτιρίου ήταν εκείνη, μιας και η αδερφή της πέθανε ακαριαία και ο πατέρας της με τον παππού της δεν κατάφεραν να αντέξουν και κατέληξαν. Μετά τη νοσηλεία της σε νοσοκομείο των Αθηνών, η ίδια εγκαταστάθηκε για μικρό χρονικό διάστημα σε συγγενείς της στη Θήβα, όπου δυο ημέρες αργότερα την επισκέφθηκε η μητέρα της η οποία και την ενημέρωσε για την απώλεια των αγαπημένων της προσώπων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα