01.11.201107:11

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και ομελέτα

Απλό, γρήγορο και οικονομικό

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά και ομελέτα

 


Απλό, γρήγορο και οικονομικό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε καρεδάκια
300 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
90 γρ. βούτυρο
3 αυγά χτυπημένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
220 γρ. ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι
2 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (1 κύβος)
3 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
130 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή φρεσκοτριμμένη
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζετε τον αρακά για 10’ σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζετε. Τηγανίζετε σε λίγο βούτυρο τα αυγά και ψήνετε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές. Την κόβετε σε κομματάκια. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν (για 5’ περίπου).
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5’ - 6’, ανακατεύοντας. Κατόπιν ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2’ - 3’. Προσθέτετε το 1/2 φλιτζάνι ζωμό και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί.
3. Στη συνέχεια προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί και αυτός. Προς το τέλος ρίχνετε τον αρακά και ανακατεύετε. Αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με το μαϊντανό, την παρμεζάνα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το τηγανητό ρύζι αμέσως.

Πηγή: Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής
  • Εμφανίσεις
  • Αξιολογήσεις
    • Συνεχίζουν Τις Κινητοποιήσεις Τους Οι Παραγωγοί Στις Λαϊκές Αγορές
    • Aνάμεικτα λαχανικά σοτέ
    • Ρεβίθια Με Ρύζι
    • Άκης Πετρετζίκης
    • Σίσσυ Χρηστίδου - Έλλη Κοκκίνου - Δέσποινα Καμπούρη
    • Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 62
    • Δέσποινα Βανδή
    • Μυρτώ Αλικάκη
    • Αναρρίχηση Διαμαρτυρίας Στα Μετέωρα
    • Kαλύτερος Σε Όλα
    • Στα Γυρίσματα Του «Game Of Thrones» Πέφτει Γέλιο
    • Χάρις Αλεξίου

    Θέλεις να παίρνεις τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας κατευθείαν στο inbox σου;
    Συμπλήρωσε το email σου από κάτω και θα σου στέλνουμε ένα ζουμερό newsletter και αγάπη