Follow us

Πού Θα Φας Το Καλύτερο Παγωτό Της Αθήνας;: Η Μάρω Παρασκευούδη ξέρει το πιο απολαυστικό μυστικό της πόλης

Αρκεί μία επίσκεψη στο Le Greche για να επιστρέφεις ξανά και ξανά στο μαγαζάκι της οδού Μητροπόλεως κάθε φορά που βρίσκεσαι στο κέντρο. Χειροποίητο παγωτό, semifreddo, cannoli siciliani, gelato rolls, torta gelato pavlova και σοκολατένια μους σε βαζάκι είναι μόνο μερικά από τα γλυκά "αριστουργήματα"της Εύης Παπαδοπούλου.

Le Greche παγωτό (6)
Πού Θα Φας Το Καλύτερο Παγωτό Της Αθήνας;

Ως πρώην καθηγήτρια μαθηματικών, η δημιουργός του Le Greche κατάφερε να θέσει σε εφαρμογή τις γνώσεις της πάνω στις θετικές επιστήμες, αφού η παρασκευή του παγωτού προϋποθέτει γνώσεις χημείας. Η Εύη όμως άφησε να εξελιχθεί και η δημιουργική της πλευρά, ανακαλύπτοντας έτσι ιδιαίτερους συνδυασμούς μοναδικών γεύσεων. Εδώ, τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα ταιριάζουν ιδανικά με τα ιταλικά, δημιουργώντας έτσι ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το ανθότυρο Κρήτης, με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο και παντεσπάνι με Aperol.

Πού Θα Φας Το Καλύτερο Παγωτό Της Αθήνας; - εικόνα 2

Το παγωτό παρασκευάζεται στο εργαστήριο του Le Greche στην Αγία Παρασκευή (λειτουργεί και ως πωλητήριο) και οι γεύσεις δημιουργούνται από την αρχή. Στην εξαιρετική ποιότητα και γεύση του παγωτού παίζει ρόλο ο σωστός εξοπλισμός, η τεχνική (ελάχιστος αέρας για μέγιστη απόλαυση), η απουσία των συντηρητικών και φυσικά οι διαλεχτές πρώτες ύλες.

Πού Θα Φας Το Καλύτερο Παγωτό Της Αθήνας; - εικόνα 3

Πορτοκάλια Λακωνίας, μοσχάτο Λήμνου, λεμόνια Άργους, ρικότα Κρήτης και σύκα Καλαμάτας είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα από όλη την Ελλάδα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παγωτού. Βελούδινη Gianduja, δροσερή black forest, φιστίκι από τη Σικελία, θεϊκή στρατσιατέλα και βανίλια Μαδαγασκάρης μπαίνουν σε τραγανά χωνάκια και σε συντροφεύουν στη βόλτα σου. Το παγωτό με τσάι matcha – το πιο διάσημο τσάι στον κόσμο των foodies - αποτελεί την πιο πρόσφατη πρόταση του μαγαζιού, ενώ σερβίρεται επίσης και gelato για πρωινό (παγωτό μέσα σε φρέσκο ψωμάκι).

Πού Θα Φας Το Καλύτερο Παγωτό Της Αθήνας; - εικόνα 4

Δεν είναι όμως μόνο η αληθινή και πλούσια γεύση του παγωτού που διαφοροποιηθεί το Le Greche από τα υπόλοιπα μαγαζιά του είδους του, αλλά ο σεβασμός και η ειλικρίνεια απέναντι στον καταναλωτή. Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα και για "αθώα" γλυκά, αφού το παγωτό του Le Greche περιέχει 8% λιπαρά και δεν χρησιμοποιούνται κρέμες γάλακτος, ενώ όλα έχουν ονομασία προέλευσης. Η ίδια προσοχή δίνεται και στα κρύα γλυκά - θα τα δεις παραταγμένα και λαχταριστά στη βιτρίνα - με την επιλογή της γυάλινης συσκευασίας να διατηρεί στο μέγιστο την ποιότητα, τη φρεσκάδα και τη γεύση. Καλή τύχη όταν φτάσει η σειρά σου να παραγγείλεις!

Πού Θα Φας Το Καλύτερο Παγωτό Της Αθήνας; - εικόνα 5

Info:

Le Greche

Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, Τηλ.: 2167006458

Μεσογείων 440 & Αποστόλου Παύλου 2, Αγία Παρασκευή, Τηλ.: 2167006416


Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ NEWS

Αρένα | Η Μαρία Αναστασοπούλου σε τρία ελληνικά νησιά με διαφορετικά χριστιανικά δόγματα

Σύρος, Τήνος, Κέρκυρα. Τρία νησιά που έχουν δύο μεγάλες κοινότητες, με κυρίαρχα δύο διαφορετικά χριστιανικά δόγματα, το Ορθόδοξο και το Καθολικό. Πώς οι δύο μεγάλες κοινότητες βιώνουν τα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας με διαφορετικό τρόπο, αλλά και με απέραντο σεβασμό η μία για την άλλη;

25 Απρ 2024 07:00