Follow us

Ο Στέλιος Παρλιάρος Απέκτησε Το Δικό Του Ανανεωμένο Site: Ένα online περιοδικό με αγαπημένες συνταγές και γλυκά μυστικά [PLUS: 3 συνταγές για ξεχωριστά επιδόρπια με σοκολάτα]

Κάθε μέρα το steliosparliaros.gr εμπλουτίζεται με νέες συνταγές και όλες τις γλυκές... ιστορίες με αγαπημένες πρώτες ύλες όπως η σοκολάτα, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί. Στο νέο site με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου υπάρχουν ενότητες όπως "παιδικά", "γιορτινά", "υγιεινά" και φυσικά μία κατηγορία αφιερωμένη στη σοκολάτα - από όπου και οι παρακάτω συνταγές:

Στέλιος Παρλιάρος

Τούρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε

Ο Στέλιος Παρλιάρος Απέκτησε Το Δικό Του Ανανεωμένο Site
Υλικά:
Βάση

60 γρ. βούτυρο αγελάδας
120 γρ. μπισκότα digestive

Κρέμα
150 γρ. κουβερτούρα περίπου 70% κακάο
30 γρ. βούτυρο αγελάδας
20 γρ. κακάο
30 γρ. κονιάκ
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 μέτρια αυγά
50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάση

Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του το μείγμα των μπισκότων, πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Μαλακώνουμε ελαφρώς το μασκαρπόνε ανακατεύοντάς το μέσα σε ένα μπολ και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Σε μπεν μαρί χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη έως ότου ασπρίσουν και φουσκώσουν. Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας και αδειάζουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 4 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.

Κρέμα με σοκολάτα και βανίλια
Ο Στέλιος Παρλιάρος Απέκτησε Το Δικό Του Ανανεωμένο Site - εικόνα 2

Υλικά:
400 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
6 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 66%-70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στα δύο

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας μια κρεμ ανγκλέζ: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανοίγουμε το κομμένο κλωναράκι βανίλιας, μαζεύουμε από το εσωτερικό του τα μαύρα σποράκια με τη λάμα του μαχαιριού και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το άδειο πλέον κλωναράκι.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε αμέσως με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε και λίγο από το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα μέσα στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αχνίζει έντονα και να δέσει ελαφρώς. Προσέχουμε να μην το αφήσουμε να βράσει, γιατί θα «κόψει»/ Αν έχουμε θερμόμετρο, αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις η ένδειξη δείξει 84°C-85°C. Αυτή είναι η κρεμ ανγκλέζ.

Μόλις αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας, το οποίο πιέζουμε πρώτα πάνω στα τοιχώματα του μπολ για να το στύψουμε. Ομογενοποιούμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός (δεν το ανασηκώνουμε πολύ, για να μην κάνει φυσαλίδες) ή μια κουτάλα. Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα και γίνει μια λεία κρέμα, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της ανακατεύοντας συχνά και γεμίζουμε 6 κούπες του καφέ. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να κρυώσει η κρέμα και να σφίξει, πριν τη σερβίρουμε.

Πυραμιδάκια με σοκολάτα
Ο Στέλιος Παρλιάρος Απέκτησε Το Δικό Του Ανανεωμένο Site - εικόνα 3

Υλικά:
Σοκολάτα

600 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν-μαρί
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Μπισκότο
7 κρόκοι αυγών
7 ασπράδια αυγών
1 αυγό ολόκληρο
225 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
25 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Σοκολάτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να αποκτήσει τη μορφή παχύρρευστης κρέμας. Προσοχή να μην την αφήσουμε τόσο ώστε να σφίξει εντελώς έτσι ώστε να μπορέσουμε πιο εύκολα να την αλείψουμε.

Μπισκότο

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, μαζί με το ολόκληρο αυγό και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο. Χτυπάμε σε αυτόν τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, κατά προτίμηση με μία σπάτουλα και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα.

Σε μία λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και το απλώνουμε με μία παλέτα, σε πάχος 2-3 χιλιοστά, σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180°C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ανοικτό, χρυσαφένιο χρώμα. (Επειδή το μείγμα θα περισσέψει, επαναλαμβάνουμε το ψήσιμο, μέχρι να μην έχουμε άλλο). Θα βγουν 4 πλάκες μπισκότου 27×37 εκ. περίπου. Βγάζουμε το μπισκότο από το φούρνο και το ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

Για να δεις τη συναρμολόγηση κάνε κλικ εδώ.

Δες ακόμα περισσότερες απολαυστικές συνταγές με σοκολάτα στο steliosparliaros.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα