Follow us

Τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στην Αθήνα: Εσύ ξέρεις πού θα φας το πιο φρέσκο σασίμι και την πιο τραγανή τεμπούρα στην πρωτεύουσα;

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στην Αθήνα


Σύμφωνα με το δίκτυο New York Daily News το επόμενο, τεράστιο food trend στις ΗΠΑ είναι το «custom made sushi» - rolls κομμένα και τυλιγμένα σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη συνδυάζοντας τόσο παραδοσιακά όσο και νέα αναπάντεχα υλικά, όπως maki με καλαμπόκι και guacamole. Αν και στην Ελλάδα, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένουμε πιστοί στην κλασική εξευρωπαϊσμένη εκδοχή, το revival της ιαπωνικής κουζίνας υπόσχεται όχι μόνο πιο προσιτές τιμές, αλλά και πιο fusion γεύσεις.

Τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στην Αθήνα

Yoko Sushi & Bento

Με τη λέξη «bento» να σημαίνει “γεύμα σε κουτί”, το ολοκαίνουργιο Yoko Sushi & Bento βάζει αμέσως στο νόημα τους ομιλούντες άπταιστα ιαπωνικά, αλλά και όλους εμάς τους υπόλοιπους, αφού ο μόνος χώρος για να κάτσεις είναι τα 2-3 τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο (αν τα προλάβεις). Έτσι, ο Ιάπωνας σεφ τακτοποιεί τα rolls πικάντικου τόνου, γαρίδας, λαχανικών, σολομού-αβοκάντο, αλλά και κάποια ζεστά πιάτα (όπως χοιρινό με τζίντζερ ή τηγανητά noodles λαχανικών) σε όμορφα χάρτινα κουτιά, τα οποία είτε παραλαμβάνεις από το κατάστημα είτε τα παραγγέλνεις delivery αν μένεις κοντά. Το μίνιμαλ design και το πρωτότυπο ξύλινο πάτωμα έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Nora Okka, ενώ το branding έχουν σχεδιάσεις οι πολυβραβευμένοι Beetroot.

Πού: Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 210 3424654.


Τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στην Αθήνα - εικόνα 2

Oozora

Το χειμώνα που μας πέρασε αποτέλεσε talk of the town όσο λίγα μαγαζιά. Και αυτό, γιατί το Oozora έφερε για πρώτη φορά σε επαφή το ελληνικό κοινό με το Nikkei, έναν ευφάνταστο συνδυασμό της ιαπωνικής fusion κουζίνας με την Περουβιανή, μια τάση που αυτή τη στιγμή σαρώνει στις γαστρονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ο executive chef Δημήτρης Κατριβέσης (με θητεία στο El Buli, αλλά και στην ομάδα του κορυφαίου Γάλλου σεφ Ferran Andria) «συμμαχεί» με τον sushi chef Go Nagano (απευθείας άφιξη από το Τόκιο) βάζοντας δυτικές πινελιές στην ιαπωνική παράδοση και επιμένοντας στη χρήση τοπικών προϊόντων (όπου αυτό είναι εφικτό). Για τους καλοκαιρινούς μήνες το Οozora μετακόμισε στην Οία της Σαντορίνης, στο ξενοδοχείο Santorini Secret, συνδυάζοντας την γευστική απόλαυση με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο. Και για όσους παραμείνουν στην Αθήνα, μπορούν να γευτούν τις διάσημες πλέον Nikkei γεύσεις του στον πολυσυζητημένο κήπο του Cash στο Κεφαλάρι.

Πού: Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι, τηλ.: 212 100 4772. Ξενοδοχείο Santorini Secret, Οία Σαντορίνης.


Τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στην Αθήνα - εικόνα 3

Rakkan
Μια ακόμα χειμερινή επιτυχία, που δεν ξεχώρισε μόνο για την κουζίνα του, αλλά και για την παρεϊστικη ατμόσφαιρα και τα συγκλονιστικά κοκτέιλ του. Η σχεδιαστική επιμέλεια του Rakkan Bar Lounge Restaurant ανήκει στη διάσημη ομάδα K-Studio, που έχει φτιάξει επίσης τα ΧΧΧΧΧ. Το ταβάνι συνθέτουν εκατοντάδες ξύλινοι κύβοι, ενώ ο σχεδιασμός του φωτισμού δίνει ανά στιγμές την αίσθηση μίας “κυματιστής” επιφάνειας. Το Rakkan, που στην ιαπωνική σημαίνει “αισιοδοξία”, ανήκει στην κατηγορία high end fusion, ενώ διαθέτει μία εντυπωσιακή ποικιλία σε sushi rolls, sashimi και nigiri. Στην ημι-ανοικτή κουζίνα του θα συναντήσεις τον ικανότατο σεφ Joe Kurauchi (με προϋπηρεσία στο Hama, αλλά και εκτός συνόρων στα διάσημα Εl Βulli, Morimoto και Fat Duck), ο οποίος φημίζεται για τις ενδιαφέρουσες και πολύ γευστικές δόσεις πειραματισμού στα πιάτα του. Η αυλή του συγκεντρώνει και τη θερινή σεζόν το κοσμικό crowd των Βορείων Προαστίων.

Πού: Λεωφ. Κηφισίας 238-240 (εμπ. κέντρο Μελά), Κηφισιά, 210 8087941.


Διάβασε τη συνέχεια κάνοντας κλικ εδώ!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα