Follow us

Ο Στέλιος Παρλιάρος θυμάται τις ωραιότερες τούρτες που έφτιαξε ποτέ: Μας ξεναγεί στις αγαπημένες του δημιουργίες

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Ο Στέλιος Παρλιάρος θυμάται τις ωραιότερες τούρτες που έφτιαξε ποτέ

Μας ξεναγεί στις αγαπημένες του δημιουργίες


O Στέλιος Παρλιάρος έχει ακόμη στο γραφείο του την τούρτα που είχε φτιάξει για τα 10α γενέθλια της Madame Figaro και μάλιστα είχε μπει στο εξώφυλλο του επετειακού τεύχους! "Αυτή η τούρτα, λοιπόν, υπάρχει ακόμα. Βαλσαμωμένη, μέσα σε ένα διάφανο κουτί από πλέξι γκλας μέσα στο γραφείο μου. Λευκή, αφράτη σαντιγί, ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα. Ντέκαντεντ όψη, με κάτι από μπαρόκ. Θα μπορούσε να είναι και τούρτα γάμου. Τη γέμιση μπορείτε να τη φανταστείτε όπως προτιμάτε. Δεν θα τη δείτε ποτέ, γιατί δεν την έχουμε κόψει. Και δεν την έχουμε κόψει, γιατί δεν είναι αληθινή. Είναι μια κατασκευή από φελιζόλ που επιμελήθηκα ειδικά για εκείνο το εξώφυλλο.

Ο Στέλιος Παρλιάρος θυμάται τις ωραιότερες τούρτες που έφτιαξε ποτέ

Μπαίνοντας σήμερα στο γραφείο, το βλέμμα μου έπεσε φευγαλέα πάνω της και σαν σε flash-back ήρθαν στο μυαλό μου όλες οι τούρτες που έχω φτιάξει στη ζωή μου. Η πρώτη ήταν στου Παπασπύρου. Ήταν η πρώτη μου δουλειά σε ζαχαροπλαστείο και το πόστο μου ήταν στο μοντάρισμα. Παίρναμε τα παντεσπάνια και τις κρέμες που είχε φτιάξει η άλλη βάρδια και τα μοντάραμε. Έμαθα να τελειοποιώ μια τούρτα πριν καν μάθω να φτιάχνω μια κρέμα.
Μια μέρα μού είχαν αναθέσει μια τούρτα γενεθλίων – υπερπαραγωγή. Τότε ξέρετε πώς τις έφτιαχναν τα ζαχαροπλαστεία. Μόνο την Άρτα και τα Γιάννενα δεν είχαν πάνω. Μόλις την τελείωσα και πηγαίνοντας προς το ψυγείο, γλίστρησα και την έριξα στον τοίχο. Φοβήθηκα ότι θα γινόταν πανικός, αλλά μη φανταστείτε ότι ίδρωσε κανενός το αυτί. Βγάλαμε αμέσως άλλα παντεσπάνια και κρέμες και φτιάξαμε μια άλλη.
Αργότερα στο δικό μου ζαχαροπλαστείο δεν είχα τέτοιες ευκολίες. Οι κρέμες και τα παντεσπάνια δεν υπήρχαν με το κιλό. Ήμουν και άμαθος ακόμα και όλα μου έπαιρναν τριπλάσιο χρόνο. Κάποια στιγμή είχα να φτιάξω μια τούρτα γάμου. Έλα όμως που μέχρι να την πάω στη δεξίωση το γλάσο άρχισε να λιώνει και οι στρώσεις να καταρρέουν. Όταν έφτασα και άνοιξα το κουτί, η τούρτα έμοιαζε λίγο μαραμένη. Νόμιζα ότι η νύφη θα μου πάρει το κεφάλι, αλλά αυτή όχι μόνο δεν είδε τις ατέλειες αλλά ενθουσιάστηκε. Ο έρωτας όντως τυφλώνει.
Αυτά θυμόμουν και μετά έκατσα κι έκανα έναν απολογισμό. Ποιες από όλες τις τούρτες που έχω φτιάξει θεωρώ ότι είναι οι πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες. Το δικό μου top 5, ας πούμε."



1. Τούρτα Fresh
Τον πρώτο καιρό που άνοιξα το ζαχαροπλαστείο, είχα ανακαλύψει τα φρέσκα φρούτα και τα ακτινίδια. Τότε έπρεπε να ψάξεις πολύ για να βρεις ακτινίδια στην Αθήνα. Κανείς δεν τα ήξερε και μάλιστα δεν τα λέγαμε με το ελληνικό τους όνομα, αλλά kiwi. Είχα βαρεθεί τα φρουί γλασέ και τις βαριές λιπαρές κρέμες που χρησιμοποιούσαν τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία. Είχα δει και τους Γάλλους που έφτιαχναν τάρτες με φρέσκες φράουλες και είπα να το δοκιμάσω. Οι τούρτες μου ήταν κάπως έτσι:

Ο Στέλιος Παρλιάρος θυμάται τις ωραιότερες τούρτες που έφτιαξε ποτέ - εικόνα 2

Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις ολόκληρο το Blog post του Στέλιου Παρλιάρου με την λίστα από τις αγαπημένες του τούρτες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα