Follow us

Απορρόφηση σιδήρου: Με ποιους συνδυασμούς θα πετύχεις καλύτερη απορρόφηση σιδήρου και άλλων μετάλλων

Ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, φώσφορος. Τα μέταλλα δεν είναι τόσο εύκολα στην απορρόφηση από τον οργανισμό και γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις τους ιδανικούς συνδυασμούς για να αφομοιωθούν.

Shape
ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE
φρούτα, λαχανικά, κρέας

Συνεργάστηκε η Δήμητρα Γλυνού, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος.

Ήξερες ότι, για να πάρεις όλο το ασβέστιο από το γιαούρτι, είναι καλύτερο να το φας μαζί με μπανάνα, γιατί οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες βοηθούν την απορρόφηση; Μάθε τα καλύτερα ζευγάρια στη διατροφή.

Για καλύτερη απορρόφηση ασβεστίου…

Συνδύασε ασβέστιο και φρουκτο- ολιγοσακχαρίτες (FOS)
\u25b6 Πηγές ασβεστίου: Γιαούρτι, τυρί, γάλα, σαρδέλα, αμύγδαλα, αντσούγια, λάχανο
\u25b6 Πηγές FOS: Μπανάνα, σπαράγγι, ραδίκι, αγκινάρα, πράσο, κρεμμύδι, σκόρδο

Η μπανάνα είναι πλούσια σε φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες: πρεβιοτικές διαλυτές φυτικές ίνες, που καταναλώνονται από βακτήρια που βρίσκονται στο παχύ έντερο. Είναι αυτές που αυξάνουν την παραγωγή πεπτικών ενζύμων που βελτιώνουν την απορρόφηση του ασβεστίου (από 20% έως 60%), στο οποίο αφθονούν τα γαλακτοκομικά αλλά και τα αμύγδαλα. Αν φας μπανάνα όταν ακόμη είναι λίγο ωμή, παίρνεις παράλληλα και ανθεκτικό άμυλο: αυτός ο υδατάνθρακας μετατρέπεται από τα βακτήρια του εντέρου σε λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου, τα οποία, όπως τα FOS, κάνουν το μέταλλο που αγαπά τα οστά πιο βιοδιαθέσιμο, όπως έδειξε μελέτη στην Ιατρική Σχολή του Bayor College στο Χιούστον του Τέξας.

Δες περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα