Follow us

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε 24 ώρες: Συμβουλές για καλή υγεία από το πρωί μέχρι το βράδυ

"Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι αρκετά πολύπλοκο και περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά μέρη του σώματος που συνεργάζονται για να λειτουργήσει" εξηγεί η διατροφολόγος Hannah Braye στο Bazaar UK. 

Harper's Bazaar
ΓΡΑΦΕΙ: HARPER'S BAZAAR
Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε 24 ώρες

Δουλεύοντας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, δεν είναι περίεργο να αποδυναμωθεί κατά περιόδους, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν οι ιοί είναι πιο ενεργοί.

"Αντί να περιμένετε τα πρώτα σημάδια ενός κρυολογήματος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να λάβετε προληπτικά μέτρα για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα όλη την ημέρα" τονίζει η Braye. Δοκιμάστε να υιοθετήσετε τις παρακάτω συνήθειες για να το πετύχετε.

Πρωί


Πιείτε νερό με λεμόνι
"Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι να πίνετε το πρωί ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι. Δεν βοηθά μόνο στην ενυδάτωση, αλλά επιδρά θετικά στη διαδικασία της πέψης, καθώς προετοιμάζει το σώμα να λαμβάνει την τροφή διεγείροντας τις πεπτικές εκκρίσεις " εξηγεί η Braye. "Επιπλέον, είναι ένας απλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C - μια βασική θρεπτική ουσία για τη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος". Η παράδοση του νερού με λεμόνι έχει τις ρίζες της στην κινέζικη ιατρική και την Αγιουρβέδα, καθώς θεωρείται ότι ο συνδυασμός αυτός συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Ενσωματώστε στη διατροφή σας συμπληρώματα ζωντανών βακτηρίων

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα ευεργετικά αποτελέσματα των ζωντανών βακτηρίων για την πέψη. Ωστόσο, "πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηριχτεί το ανοσοποιητικό σύστημα" προσθέτει η Braye. "Τα ευεργετικά είδη βακτηρίων του εντέρου έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζουν τόσο το έμφυτο όσο και το επίκτητο ανοσοποιητικό σύστημα. Τους χειμερινούς μήνες, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν σημαντικά τα κρυολογήματα και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων". Υπάρχουν διαφορετικές σχολές για το πότε είναι καλύτερο να λαμβάνετε τα συμπληρώματα, ωστόσο κάποια στοιχεία υποδηλώνουν ότι η λήψη τους λίγο πριν από το γεύμα (ειδικά όταν περιέχει καλά λιπαρά) μπορεί να ενισχύσει την επιβίωση των βακτηριδίων, σημειώνει η Braye. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να θυμούνται να λαμβάνουν τα συμπληρώματα με το πρωινό τους.

Δες περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα