Follow us

Aνάμεικτα λαχανικά σοτέ: Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή

Yupiii
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Aνάμεικτα λαχανικά σοτέ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
200 γρ πατάτες μικρές στρογγυλές, βρασμένες με τη φλούδα και κομμένες στη μέση
200 γρ. ντοματάκια Κρήτης ή Σαντορίνης κομμένα στη μέση
200 γρ. λεπτά σπαράγγια βρασμένα για 3-4΄
200 γρ. μανιτάρια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10-15 ελιές Καλαμών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτετε κατόπιν τα βρασμένα λαχανικά, τα σπαράγγια, τα ντοματάκια και τις ελιές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄ ακόμη.
2. Ρίχνετε το μείγμα των λαχανικών σε πιατέλα και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Χτυπάτε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τα ζεστά λαχανικά. Ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε με τραγανό ψωμί.

Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα