Follow us

5 γκουρμέ τοστ που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το delivery: Δοκίμασε και δεν θα χάσεις

Υψηλή γαστρονομία που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, να την πάρεις μαζί σου και να ικανοποιήσεις την πείνα σου όπου και όποτε θέλεις.

askmen.gr
ΓΡΑΦΕΙ: ASKMEN.GR
5 γκουρμέ τοστ που θα σε κάνουν να ξεχάσεις το delivery

Ως τοστ στη χώρα μας εννοούμε την πιο απλή μορφή σάντουιτς: ελάχιστα υλικά ανάμεσα σε δυο φέτες βιομηχανοποιημένου ψωμιού, ψημένο στη τοστιέρα, που τρώγεται στο χέρι. Λάθος! Εάν αφήσει κάποιος τη φαντασία του ελεύθερη, τότε μπορεί να ανακαλύψει πως μπορεί να σερβίρει τοστ και στο πιάτο, πως μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε συνδυασμό υλικών παράγει νόστιμο αποτέλεσμα και πως τέλος, το τοστ μπορεί να γίνει και με μία μόνο φέτα ψωμιού. Όπως ακριβώς τα γκουρμέ τοστ που σας προτείνουμε!

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, πως τοστ είναι αυτό, όπου το ψωμί ψήνεται και που έχει από πάνω του κάτι - έτσι απλά. Παρόλα αυτά, η προετοιμασία του ακολουθεί κάποιους κανόνες.

Ο πιο βασικός έχε να κάνει με το ψωμί. Όσο καλύτερης η ποιότητά του, τόσο απογειώνεται η γεύση του τοστ(ισχύει ακόμη περισσότερο με ένα «ωμό» σάντουιτς). Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά. Όταν χρησιμοποιούμε λίγα υλικά, πρέπει αυτά να είναι κορυφαίας ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούμε πολλά. πρέπει να ισορροπούν απόλυτα μεταξύ τους.


Ξεχάστε λοιπόν τα «πλαστικά» υλικά των σούπερ μάρκετ, όπως το «ψωμί του τοστ», τις «φέτες τυρί για τοστ» και τις «φέτες ζαμπόν για τοστ» κι ας δημιουργήσουμε κάτι πολύ πιο νόστιμο.

Τοστ με ψητή ντομάτα και κρέμα φέτας

Υλικά
(Για τέσσερα τοστ)

Για τη γέμιση
> 4 μέτριες ντομάτες κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες
> ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
> ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
> ½ κ.γ. αλάτι ημίχονδρο
> 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
> 1 κούπα θρυμματισμένη φέτα
> 2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
> 2 κ.σ. μαγιονέζα
> 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
> ½ κ.γ. ξερή ρίγανη

Για το ψωμί
> 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
> έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
> ημίχονδρο αλάτι
> ψιλό αλάτι
> φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
> Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
> Στοιχίζουμε τις κομμένες ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω (έχουμε αφαιρέσει προηγουμένως τα σπόρια τους, ζουλώντας τις όσο πρέπει).
> Σε ένα μπολάκι, αναμιγνύουμε την πάπρικα, το πιπέρι και ¼ κ.γ. ψιλό αλάτι. Περνάμε τις ντομάτες με μερικά «φιλέτα» ελαιόλαδο (μισοσκεπάζουμε με το δάχτυλο το άνοιγμα του μπουκαλιού)και τις αρταίνουμε με το μίγμα της πάπρικας. Τις ψήνουμε μέχρι οι χυμοί τους να αναβράζουν: 50 λεπτά με 1 ώρα. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
> Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη θρυμματισμένη φέτα, το γιαούρτι τη μαγιονέζα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το εναπομείναν αλάτι.
> Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού: στο γκριλ του φούρνου, σε τοστιέρα, στο bbq, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Συναρμολογούμε το τοστ: τοποθετούμε στο πιάτο μια φέτα ψημένο ψωμί, απλώνουμε πάνω του μια γενναία κουταλιά από την κρέμα της φέτα, τοποθετούμε συμμετρικά μια ντομάτα (δυο μισά), περνάμε 1-2 φιλέτο ελαιόλαδο και αλατίζουμε με το ημίχονδρο αλάτι.
> Ολοκληρώνουμε αρταίνοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δες περισσότερα στο askmen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα